0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и миома
« -: Август 29, 2006, 13:48:41 pm »
На съпругата ми й откриха миома на матката 8,5/5,5 см.и сме много притеснени.
Лекарите ни съветват да се оперира веднага. Но това означава да се изреже цялата матка. Но лошото е, че нямаме деца.
Някой знае ли някакви други методи на лечение - като например билки, енерголечение и др.
Ще бъдем безкрайно благодарни, ако някой може да ни помогне!
Re: Бременност и миома
« Отговор #1 -: Август 29, 2006, 13:52:01 pm »
Някой има ли представа дали билките на д-р Желязков могат да помогнат при толкова голяма миома?
« Отговор #2 -: Август 29, 2006, 17:56:47 pm »
Здравей, тъй като все още никой не е писал по темата а отлично знам какво е притеснение и с каква надежда проверяваш за отговор с добри новини, реших аз да се включа. За съжаление не мога да разкажа нищо конкретно, но все пак да те пъсветвам: направете повторна консултация, търсете други мнения на специалисти, ако разбира се не сте го направили вече.
Желая ви цялото щастие и късмет на света!!! 

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #3 -: Август 30, 2006, 11:31:12 am »
Здравейте притеснени,
Доколкото аз знам е възможно да се направи операция за отстраняване на миомата без да се отстранява матката. Най-добре се консултирайте с добър специалист. Ето и линкове към теми в Бг мама където е обсъждан този въпрос
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=49992.msg928016#msg928016 
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=87647.0
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=15681.msg302351#msg302351

Ако пуснете търсачката може да намерите още доста теми
Успех!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Август 30, 2006, 11:45:35 am »
Не е задължително да се премахва цялата матка, напротив, при нераждала жената ще се опита да се направи само миомектомия и да се съхрани матката. Освен големината на миомата, важни са и други неща, като разположение на миомата спрямо маточната стена, общото състояние на жената и т.н.

Миомата е заболяване, което се повлиява добре от консервативно лечение (например с билки). Все пак това се прилага в по-ранни стадии, а вие явно доста сте чакали и миомата е пораснала до размери, които вече са притеснителни за здравето на жената. Но не пречи като подготовка преди операцията да се приемат билкови препарати. Енерголечение няма, това е шарлатанство.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #5 -: Август 30, 2006, 12:15:04 pm »
Здравей.

Защо пък ще махат цялата матка. Това е само в краен случай, иначе отстраняват само миомата. Кой лекар ви каза така? На мен ми е махана една около 4см на кофти място, много финичко ми я изрязаха. Е, консултирах се с много лекари - всички казаха: махаме миомата, но сме длъжни да ви предурпредим, че според находката или хода на операцията може да се наложи махане на цялата матка.
Аз лично пробвах с билки преди това и нямаше никакъв ефект. Билките бяха от "доктор" Желязков.
Единствено доктор Тодоров ми предложи вариант да пия 6 месеца лекарства, които да потиснат цикъла, че миомата да намалее, че тогава да се извади, но всички останали лекари казаха, че няма смисъл от това упражнение. Тодоров си е с много екстравагантни идеи по принцип, иначе има и такъв подход, доколкото съм чела, и във вашия случай може да е удачен?

Така или иначе, в никакъв случай не се съгласявайте, търсете варианти за махане само на миомата. В София препоръчвам доцент Доганов и д-р Славчев от Майчин дом.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #6 -: Август 30, 2006, 12:43:33 pm »
Мели и Фреши са обяснили.
И аз препоръчвам доцент Попова от 5-та градска, в София.
Успех!
*
« Отговор #7 -: Август 31, 2006, 12:48:40 pm »
няма защо да се реже цялата матка. моята миома беше 11 см и се оперирах в София при проф. Карагьозов и съм нямала никакви проблеми след това. Забременях, износих бебето без проблеми и родих секцио.Успех и според мен е излишно да се занимавате с енерголечение, рейки, и ред още шарлатания за премахване на миомни възли.А за билките възможно е и да помагат, но лично аз нямаше смисъл да опитвам при 11 см. При по малките незнам.Успех
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #8 -: Август 31, 2006, 16:30:23 pm »
Билките могат да загубят доста време, в което миомата може да расте.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #9 -: Август 31, 2006, 19:54:42 pm »
Опитните хипурзи са в състояние да запазят матката дори при големи размери и неудобно разположени миоми. Много голям опит имат лекарите на 9 етаж в Майчин дом София. Търси мнение от гинеколог-хирург от специализирана клиника, който работи само това и има опит със стотици случаи като твоя. Не се притеснявай, със сигурност проблемът ти ще бъде решен.
« Отговор #10 -: Август 31, 2006, 22:09:41 pm »
Личен опит Доц.Доганов, майчин дом, 9 етаж. Нито един уважава6т себе си хирург няма да каже такова не6то. Доцента ми даде половин година да пробвам каквото ре6а.Билките на Желязков, лечебно гладуване, на третото дабе не си спомням името,но акупунктира с електрическо напрежение. Миомата намаля, но не изчезна. Така че се оперирах. Сега има и по модерни методи. Питайте за оперативна хистероскопия, ако е възможно.Успех
« Отговор #11 -: Септември 06, 2006, 14:07:18 pm »
здравейте, аз стопих миомата си (52 мм) като пих 2 месеца чист гел от алое вера. препоръчвам ви да опитате.