Здравей, Ледена Луна!Не зная ти колко консулта направи преди да решиш, че си заслужава оперативната намеса, но аз направих десетки и продължавам да правя. Правя изследвания периодично (и съответно даваме луди пари с мъжа ми затова). Аз не вярвам 100 % на медиците. Вярвам на тялото си. Преди да установят, че имам еднометриозна киста не съм имала никакви симптоми за наличието на такова образование. Ударът ми дойде като гръм от ясно небе. Не след дълго време установиха и мастопатийни образования на двете ми гърди. В резултат-тотална хормонална каша в организма ми.
Привърженик съм на хомеопатичната медицина. От години не съм приемала антибиотик. Доста сериозни доводи трябва да ми даде медик, за да ме убеди че ТРЯБВА да се оперирам. Доста гинки в РБ вече споделят мнението, че ендомтриозата е СЪСТОЯНИЕ на организма. Същото мнение масово се споделя и за мастопатията. След като си имала вземане даване с това чудо-еднометриозното образование трябва да си наясно, че то може да се появи навсякъде, където тече артериална кръв, т.е. в целия организъм. Има случаи, при които има открити такива образования в мозъка, в бял и черен дроб, въобще навсякъде. Сега си представи колко случаи има в които тези образования не са били откривани. Счита се, че предразположеността към такива образования се предава по генен път. Майка ми е имала такива – на шийката на матката. Там образованията болят жестоко. Е, да се чудиш как и аз и сестра ми сме на този свят.
Та значи: ти си направила своя избор и да съжаляваш за това няма никаква полза. Аз лично те поздравявам, защото най-вероятно не си се колебала. Но, аз не смятам, че операцията ще е решение на моя проблем. Знаеш, че при всеки цикъл от матката се отделя ендометрий. По някакъв необясним начин живи клетки от него попадат в артериалната ни кръв и се чудат къде да се загнездят. Имунната ни система НЕ ГИ приема като чужди тела, най-вероятно защото е отслабнала от това, че по цял ден седим зад компютрите и дишаме офисен въздух. Знаеш, най-вероятно, че ендометриозните образования се откриват най-вече в развитите страни (при почти нулево срещане в арабския свят, например-не казвай, че там няма развита медицина, о те са светлинни години напред от Бг). За мен се налага следната схема – стрес, нарушен баланс в организма, паднала имунна защита, възпаления, аномалии.
Не се намери медик, който да ме обори. Странно защо?