Благодаря ви Бори, Стефи, Зейтуни, Бора, Лали, Ели!
Да ви кажа, избистри ми се идея. Четох още, и у мен се затвърждава мнението, че пътят за мен точно сега е няколко опита на естествен цикъл. Идеално пасвам на показанията точно за естествен - безпроблемна редовна овулация, неизяснен стерилитет, противопоказания за стимулация, реакция на стимулация различна от очакваната. А и точно както казва Стефи, идеята е сега най-сетне да се извади яйцеклетка и да се види опложда ли се - това е важно при неизяснения стерилитет. Така че, това съм решила засега. Дано Док няма нищо против. Откъм риск за здравето, финанси, стрес и време е много добър вариант за мен.
Ели, и аз сега си мисля, че ако бях пила противозачатъчни, може би Е щеше да ми е по-нисък, въпреки че Док не казва това да е проблемът. Ако реша по-нататък пак да пробвам стимулация, явно ще трябва да взема и противозачатъчни.
Момичета, чувствам едно странно облекчение, че прекратихме стимулацията. Чувствах се, все едно правя престъпление към тялото си (без доказана нужда!) - имам всички възможни противопоказания за стимулация, като се замисля - история (и предразположеност) с миома и полип, фиброкистозна структура на гърдите, много дебела лигавица (почти хиперплазия?), че и хомозиготна мутация МТХФР. Висок естрадиол - причина за част от горните беди, потенциална опасност от хиперстимулация. Така че донякъде се радвам, че ще се върна към това, което сърцето ми подсказва, че е по-добро за мен.
Вече ако се окаже, че има някакъв проблем с яйцеклетките, ще мисля отново върху варианти за стимулация или друг изход от ситуацията.