0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ани_К

Ин-витро-моля, за съвет!
« -: Август 25, 2006, 14:57:33 pm »
Здравейте! С моя съпруг решихме да потърсим лекар, който да ни помогне за забременяване чрез ин-витро. Насочиха ни към проф.д-р М.Генов. Но аз не съм сигурна, че това е моя доктор!
Потърсих и други клиники...но ми се иска да разбера мнението Ви и да споделите опита си. Приемам всякакви съвети!
Искрено ще съм благодарна на всички, които ми отговорят!
Re: Ин-витро-моля, за съвет!
« Отговор #1 -: Август 25, 2006, 14:59:29 pm »
Ани, от кой град сте, за да ви упътим?

Освен това темичката е за тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=8.0, но модераторите ще я преместят няма проблеми....

Ако сте от София, ви препоръчвам да се обърнете към:
http://www.invitro-bg.com/ или http://www.ivf.bg/
« Последна редакция: Август 25, 2006, 15:01:28 pm от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #2 -: Август 25, 2006, 15:00:21 pm »
Ани, по-надолу има подфорум " Асистирани репродуктивни технологии". Там пишат момичетата, които правят инсеминации и инвитро.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Август 26, 2006, 08:59:14 am »
Генов не е професор, това първо.
второ, на мен ми направи лошо впечатление от единствената ми среща с него.
трето, чувала съм лоши отзиви от други хора.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ани_К

« Отговор #4 -: Август 26, 2006, 12:32:41 pm »
Ох,значи все пак това, което съм чула е истина. (за Генов) Съседката ми си е правила 2 пъти ин витро при него и казва, че е много груб. Опитах се да го обясня на съпруга ми, ама той НЕ та НЕ! За това се обърнах към вас. Честно казано преди около 2 седмици му звънях, за да разбера дали мога да ходя при него за евентуално ин витро, отнесе се грубо. Мисля, че човек, който практикува тази професия трябва да "пипа" финно, трябва да е преди всичко психолог, да умее да предразполага пациентите си.
От прочетеното до тук в сайта разбирам, че голяма част от момичетата предпочитат Д-р Владимиров. Разгледах и сайта на центъра, в който работи.
Моля ви, кажете ми колко приблизително е сумата за ин витро! Аз съм се настроила, че няма да стане от първият път, но трябва да опитам. Миналата година бях решила да пробвам чрез НЗОК, но лекарите ни в Сливен не бяха очаровани, защото им отпускали малко направления, а аз съм щяла да им изразходя целият капацитет за месеца.  :( Възмутена съм! След това ми казаха, че няма да успея да се котирам за програмата пък защото нищо, че съм нямала една тръба, другата пишело в епикризата от лапароскопията, че е пропусклива! :(
И така, извинявам се! Просто виждам, че и вие имате същите проблеми, за това си позволявам да споделя!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Август 26, 2006, 20:20:49 pm »
Цитат
лекарите ни в Сливен не бяха очаровани, защото им отпускали малко направления, а аз съм щяла да им изразходя целият капацитет за месеца.

Дори да не им изразходиш целия капацитет, как аджеба щяха да ти направят пункцията и трасвфера - тези лекари в Сливен? Инвитро се прави в репродуктивна клиника. Бях чувала за инсеминация "на кушетка", но за "инвитро на кушетка" - това е просто престъпление.

Цитат
След това ми казаха, че няма да успея да се котирам за програмата пък защото нищо, че съм нямала една тръба, другата пишело в епикризата от лапароскопията, че е пропусклива!

Котировки - няма, или покриваш изискванията или не.  Останалото - молиш се НЗОК да не "затвори кепенците" под носа ти - иначе си вътре. Тва не е като да продаваш долари или да купуваш евро.
« Последна редакция: Август 26, 2006, 20:23:48 pm от lady_11 »
*
« Отговор #6 -: Септември 07, 2006, 12:20:31 pm »
здравей,ани!!!
точно моя приятелка от сливен ми препоръча доц.маркова(варна) или щерев(софия).аз лично избрах варна,понеже ми е по близко,но и доц.маркова е изключителна.
по повод лекарите в сливен не им обръщай внимание,както казва лади11 първо се ориентирай към репродуктивна клиника-оттам започва всичко.
по повод *котировката*има си критерии по които се влиза в програмата.прочети за тях.ако отговаряш на поне 3 (мисля,че така беше)влизаш без проблем.
по повод разноските-аз също се поинтересувах,(защото почти изнемогвам вече след 9г лутане по лекари),но не можах да получа много точни отговори.моята приятелка ме осветли малко:
първото инвитро на частно във варна е излязло около 6000лв
второто инвитро чрез касата във варна излязло около 2500-3000лв
третия път чрез икси чрез касата в софия излязло около 3000лв,но всичко е относително(различни хора,различни организми,различни проблеми)така,че лично аз съм си приготвила около 3000лв и спонсори които да са ми подръка.

дано съм ти била полезна с нещо.късмет!!! :goodluck: :babyflips: :babyflips:

само да уточня-моята приятелка всеки момент чака да роди първата си рожба.
« Последна редакция: Септември 07, 2006, 12:23:02 pm от de4ka »
« Отговор #7 -: Септември 07, 2006, 17:13:45 pm »
Може би за по-добра точност трябва да обърнем внимание на факта :D, че в отделните клиники цените са различни, като във всяка една клиника има фиксирана цена за същинската процедура инвитро, от 1500 /май и такава имаше до към 2500 - 3000 /чух за есенно увеличение тук-там, но може и да си въобразявам/ :). Това което варира според индивидуалния случай е цената на медикаментите за стимулация. Просто зависи!
Този въпрос вече е обсъждан, така че пусни търсачка, и ще събереш нужното инфо!!
Късмет!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #8 -: Септември 11, 2006, 22:00:12 pm »
Здравейте,момичета!
Предстои ми инвитро,но не сам сигурна на коя клиника да се доверя.Чувам добри отзиви за д-р Стаменов,за Варна и за Якентро-Солун.Много ви моля посъветвайте ме към коя да се обарна.
Благодаря предварително и успех!!!
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #9 -: Септември 13, 2006, 19:39:53 pm »
Здравейте,мили момичета!
Предстои ми ин-витро,но не съм сигурна на коя клиника да се доверя.Четох добри отзиви за д-р Стаменов,Варна и също за Солун-Якентро.
Много ви моля за съвет-коя клиника да избера???
Благодаря ви предварително и успех!!!