Здравейте,
Аз опитах лечение с акупунктура тази пролет и честно казано не останах и грам доволна. Изкарах в 2 последователни месеца по 10 процедури при 2ма различни иглотерапевта. Първият беше д-р Дзиенфън Нин - китаец, дипломиран лекар, един от няколкото китайци, с медицински дипломи, признати в България. Към този иглотерапевт тръгнах с големи очаквания, понеже бившата му съпруга е българка, дъщеря на семейни приятели на баба и дядо. Нея д-р Нин беше излекувал от глухота, причинена от антибиотици. Бях помолила Нин да ми сложи и на точки за успокоение на нервите. Не мисля, че усетих ефект нито от иглите върху едните точки, нито от другите.
Следващия месец смених Нин с един български доктор. Междувременно, малко след като свърших сеансите при Нин, се изясни, че имам ендометриоза, и назначихме дата за лапароскопия. Разказах това на доктора. Той ми направи ирисова диагностика и заяви, че ендометриоза не се виждала никъде из органите ми (което по принцип било възможно даже и при наличие на такава
). Направихме 10 сеанса с игли, комбинирани с 10 сеанса масажи сайонджи - обясниха ми, че най-добър ефект имало като се прилагат в комбинация, тъй като пълноценно се възстановявал кръговратът на енергия в тялото. Еми, не знам дали имаше ефект от тези процедури, понеже малко след това направихме лапароскопията и започнахме лечение за ендометриоза. Знам само, че по никакъв начин не се почувствах по-добре, нито почувствах енергията си освободена
Не отричам напълно иглотерапията, защото може би и тя е от тези лечения, които на един действат, на други не. Но за мен вече е трудно да повярвам в чудодейните й свойства.
Относно индивидуалността на иглите, ползвани в българските кабинети: и при китаеца, и при българския лекар, се опитваха да ме убедят да ползвам общи игли, изварявани след всяка процедура. След като категорично отказах, си закупих индивидуални игли, които аз си носех при всяко посещение.