0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,от няколко дена имам придърпващи болки ниско в ляво-не е като ходя до тоалетна или в определен момент,просто изведнъж ме хващат и болката е някак тъпа и опъва,не мога точно да я обясня.Лошото е,че имам срастване там-по думите на лекарката ми-яйчникът ми е залепен за тръбата.Не съм проверявала проходимостта й-искам,но мислех да го оставя за по-нататък.Днес сутринта се събудих със силни болки ниско в дясно-направо се обърках съвсем.От този месец започнахме отново с опитите за бебе и много ме е страх от извънматочна.Преди малко видях розово зацапване по бельото  :balk_146: Моля ви,кажете ми при вас кога започнаха болките и зацапването,имам чувстото че е много рано,ще откача.Вчера се обадих да си запазя час при моята лекарка-аз съм от Бургас и ходя при Мърмарова-внимателна е,а и работи с вагинален ехограф.Обаче,жената излязла в отпуска.Оттам-звъннах при Калчева,ама имаше свободен час едва на 31-ви и това й бил последният работен ден.Ама съм и аз една :bonk: не мога да спра да се притеснявам.Ама като съм се сетила да забременявам в такова отпускарско време-кой да ти предположи  :balk_146: сега не знам накъде-нямам никакви симптоми на бременност-нито ми се спи,нито ми се повръща-нищо.Дано да не е нещо сериозно.Мога ли да си пусна ЧХГ?А иначе температурата я меря от няколко дена,ама с живачен термометър и то не в едно и също време-адски различна ми е и не съм убедена че е вярна.
*
Re: Моля някой преживял извънматочна да се включи
« Отговор #1 -: Август 24, 2006, 21:26:36 pm »
От и3вънматочна ме оперираха в 7 г.с. Болките бяха толкова силни, че исках да умра. Не можех да вървя. Постъпих по спешност в болницата в събота пре3 ноща. Нямах кръвотечение. ЧХГ беше нормално 3а бременност.
Ако са много силни и непоносими болките бягай в спешното.
Пожелавам ти да не е това което си мислиш.
« Отговор #2 -: Август 24, 2006, 22:33:19 pm »
Не са много силни,просто неприятни,и не са постоянни.В момента даже не ме боли.Освен това аз въобще не знам дали изобщо съм бременна,толкова е рано още да се каже.Исках да знам дали веднага след забременяването започват или след седмица закъснение.Предполагам,че при всеки е различно.Но при теб изведнъж ли започнаха силните болки в 7г.с.или от по-рано си имала леки болки,които се засилиха?
*
« Отговор #3 -: Август 24, 2006, 22:56:25 pm »
Аз бях едва 2-ден от 4-та седмица. Болките бяха леки (и ме болеше само от няма и денонощие), но докторите казаха, че тръбата се е пръснала и е било въпрос на часове да спасят мен. На мен ми отчете и уринарният тест за бременност още в 3-та седмица. Така че направи си тест (възможно най-бързо) и ако е положителен - веднага на гинеколог. Не отлагай нито ден, ако е извънматочна поне да ти спасят тръбата! Най-добре е да си е нормална  :D, което искрено ти пожелавам!
« Последна редакция: Август 29, 2006, 16:49:40 pm от Lan »
« Отговор #4 -: Август 25, 2006, 09:15:35 am »
Lan, мила, виждам едни две чертички на графиката ти.......Дали?????? :balk_160:
« Отговор #5 -: Август 25, 2006, 10:18:00 am »
При ову 16 август,аз във втора седмица ли съм?И дали ще отчете толкова рано теста?Господи,само дане не е извънматочна,ще се побъркам.Лошото е,че съм от Бургас и ще трябва да пътувам или до Варна,или до София,тук не знам някой да прави лапароскопия.От самовнушение или не,вече ми е лошо.
Отивам за тест.Мисля да си направя кръвен утре.
« Отговор #6 -: Август 25, 2006, 10:25:15 am »
По-скоро си в трета ( ако въобще има бременност ) , но аз мисля, че ти е повече от рано за такива притеснения... Направи си кръвен тест и не мисли за операции още, та ти дори не си сигурна дали си бременна
*
« Отговор #7 -: Август 25, 2006, 19:04:52 pm »
Не са много силни,просто неприятни,и не са постоянни.В момента даже не ме боли.Освен това аз въобще не знам дали изобщо съм бременна,толкова е рано още да се каже.Исках да знам дали веднага след забременяването започват или след седмица закъснение.Предполагам,че при всеки е различно.Но при теб изведнъж ли започнаха силните болки в 7г.с.или от по-рано си имала леки болки,които се засилиха?

И3веднъж 3апочнаха.
Както са ти писали другите момичета, още не се 3нае дали си бременна. От 16.08 до днес не са минали дори 14 дни.
*
« Отговор #8 -: Август 29, 2006, 16:51:51 pm »
DARI_76, как си , момиче? Моля те пиши, че напразно си се притеснявала, моля те!
Re: Не знам какво да мисля
« Отговор #9 -: Август 31, 2006, 21:48:02 pm »
Здравейте,момичета!Искам да ви кажа какво се случи през тези дни:
на 26.08-в събота,10 дни след овулацията и около 4-5 дена след като ми започна зацапването,си направих кръвен тест за бременност-излезе отрицателен.Тогава се поуспокоих,з-то бях решила вече,че е най-лошото и през главата ми минаваха какви ли не мисли.Обаче зацапването продължи и много интересно,че не е посточнно,ами имам нормално течение,изведнъж ми прицапва нещо розово-кафеникаво,после пак бяло течение-не знам.Реших,че е някакво възпаление и понеже часът при гинеколога ми беше чак след 5 дена,си самоназначих 2 дена доксициклин-2х1,за което ужасно съжалявам,наистина.Вчера вечерта много странно,започна някаква режеща болка в дясно,направо едвам заспах.Странно,защото досега усещах придърпване и неразположение в ляво?!?Тотално се обърках,но реших,че е някаква киста-нали тестът излезе отрицателен.Обаче сутринта като отидох на преглед,лекарката ми каза нещо,което ме смрази и хвърли отново в паника-толкова рано кръвният тест не можело да покаже нищо.Гледа ме на вагинален ехограф и каза,че лигавицата наматката ми е много уголемена.Ами,аз утре чакам да ми дойде...обаче тя каза,че такава уголемена лигавица можела да означава и че съм бременна.Но за съжаление това може да се каже едва при закъснение от една седмица-тогава трябвало вече да се вижда плоден сак.Ако не-съмнения за извънматочна.
Но за сега да съм си мислела само положителни неща и такива работи.Да не се притеснявам излишно,з-то за момента нищо не можело да се каже.
Аз обаче се притеснявам,з-то този доксициклин,как можах да го пия,ума ми не го побира.После това зацапване не спира,а и болката в дясно...макар че сега не ме боли.Но се ужасявам от мисълта,че трябва да чакам и ако стане нещо,не дай си боже,няма да мога да реагирам на време.
Искам да попитам:Вярно ли е наистина,това което ми каза лекарката,все пак тя е известна и с доста добра репутация.Възможно ли е толкова рано кръвният тест да не отчете?Освен това аз бях доста притеснена и забравих да попитам,обаче ако не е от бременност и от наличие на кисти-видя се че яйчниците ми са напълно чисти,от какво може да е това зацапване?А и тези болки?
*
« Отговор #10 -: Август 31, 2006, 22:53:56 pm »
Аз не съм мнго запозната но мисля,че кръвния тест би трябвало да е верен,но пак казвам не съм сигурна.При моята извънматочна ме болеше но имах 5 + теста 1 седмица преди да трябваше да ми доиде.Докато за лекарството не е трябвало да го взимаш без лекарско предписание.Дано всичко да е наред и не е това което си мислиш.Стискам палци и пиши какво е станало :balk_103:
*
« Отговор #11 -: Септември 01, 2006, 12:49:33 pm »
Мила, повтори кръвния тест , ако наистина всеки момент трябва да ти дойде, вече трябва да отчете бременност!
« Отговор #12 -: Септември 03, 2006, 12:07:39 pm »
Днес,на 2-рият ден от закъснението си на правих тест за бременност-има 2-ра бледа черта,която се вижда много ясно.Не беше с първата урина,но в упътването пише, че можело да се прави по всяко време.Притеснява ме това,че нямам никакви признаци-гърдите ми са меки,не ми се гади,единствено ми се хапва повече (отдавам го на смяната на сезоните и по-хладното време) и на моменти страшно ми се реве.Възможно ли е при такъв тест да има някаква грешка?Този беше на Shure check.Това ЧХГ кога нараства и защо кръвният ми тест излезе отрицателен?
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #13 -: Септември 03, 2006, 16:06:45 pm »
Дари,
не искам да те плаша, но при мойта извънматочна имах един тест с много бледа втора черта (едвам забележима) и след това още три отрицателни. Та вече не им вярвам на тези тестове за бременност. Направи си пак кръвен тест, при първия може да е било много рано, но сега вече ще ти покаже има ли бременност или не. Или се успокой и изчакай да ти закъснее 5 дни и иди на лекар. Знам, че е трудно, но се опитай да не мислиш за това.
Стискам палци всичко да е наред.
« Отговор #14 -: Септември 03, 2006, 19:21:35 pm »
Да,така и ще направя,ще изчакам.Имам час за гинеколог другата седмица в петък.Дотогава ако има бременност, трябва да се види околоплоден сак,ако всичко е нормално,или пък не-ако не е.Но с тази бледа черта какво да си мисля-бременна ли съм или не?Миси,а ти имаше ли симптоми?А болки?При мен болките изчезнаха-засега поне,да чукам на дърво.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #15 -: Септември 04, 2006, 23:11:19 pm »
Дари, аз имах симтоми, които обаче не забелязах, защото аз съм с един яйчник и почти непроходима тръба, доктора ми каза, че не мога да забременея нормално. Затова бях спокойна - тъкмо бях подала документи за инвитро.
Иначе гърдите ми най-много се промениха - бяха станали доста едри и някак по-различни, като че ли по-твърди. Но аз мислех, че е заради предстоящия цикъл.
Няколко вечери подред ми се гадеше ужасно и особено от миризми, но аз реших, че е някакъв грип.
А и незнам дали е бабина девитина, но по същото време се боядисвах и боята въобще не ме хвана.
Болки не съм имала особени, само като пишках ме болеше ниско корема. Разбрах за бременността на 11 ден от закъснението, кръвния тест беше категоричен. Приеха ме в болница по спешност и силните болки започнаха вечерта в болницата, събраха спешен екип, гледаха ме на ехограф и казаха, че плода е започнал да разкъсва тръбата.
Както и да е, да не те плаша, но има случаи, когато плода умира, спира да расте и организма го изхвърля, т.е. тубарен аборт. Това ми го обясни доктора.
Надявам се при теб всичко да е ок и да не ти се налага никога да преживяваш това.
Щом нямаш болки и симтоми, успокой се - това е най-важно сега. Изчакай часа си за преглед спокойно. Преди това и да го мислиш - няма смисъл. Дано да ни зарадваш с добра вест. :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #16 -: Септември 05, 2006, 00:31:05 am »
си самоназначих 2 дена доксициклин-2х1

мила, ти си хипохондричка.

вземи се в ръце и най-важното - запомни едно нещо. антибиотик не се самоназначава ,когато се заболи някъде нещо, и НЕ СЕ ПИЕ САМО 2 ДНИ! така си правиш зверски лошата услуга да си дресираш бактерийките в организма към устойчивост на антибиотика и той следващия път няма да ти действа, точно когато наистина ще ти е нужен!

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #17 -: Септември 05, 2006, 09:14:54 am »
Цитат

мила, ти си хипохондричка.

Цитат

Извинявай,ти нормална ли си?Що за отношение-не съм молила да ми поставяш диагноза,нито съм искала някой да си чеше езика тук.Мисля,че това което си написала е меко казано излишно.И какъв е този менторски тон!Много добре знам,че антибиотици не се самоназначават и че съм сгрешила.Когато човек е под силно напрежение,понякога прави глупости,дори и не съм предполагала,че съм бременна.Не съм писала тук,за да ми набиват канчето и да ми четат лекции.Останах с впечатление,че момичетата са мили и отзивчиви.Не се сърди,но това не се отнася за теб.
Аз приключих с този форум.Желая успех на всички!
Исках само да спомена,че вече имам симптоми и другата седмица ще ходя на преглед.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #18 -: Септември 05, 2006, 09:32:16 am »
Първо антибиотик не се пие без лекарско предписание.
Второ пък за два дни е абсолютно безотговорно и безсмислено.
Трето: ти какво очакваш да те похвалим ли и да те подкрепим, за да се втурне някой друг утре да се самолекува?
И четвърто: ти като правиш опити за забременяване за какво напрежение говориш, като се предполага, че си разумна и че не трябва да пиеш лекарства в никакъв случай без лекарско предписание!
*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
« Отговор #19 -: Септември 05, 2006, 10:31:26 am »
Мила, Дари, мисля, че всички до тук бяха много учтиви с теб и ти дадоха мнението си както ти ги помоли в началото!! Това, което си написала по-горе беше напълно излишно!!!
Все пак ти желая успех и дано видиш двете чертички последвани от лека бременност!! успех!!
No body is perfect, i`m NOBODY!!