0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ДАЛИ ДА ГО НАПРАВЯ ПАК
« -: Август 21, 2006, 16:24:07 pm »
ИМАМ НУЖДА ОТ ВСЯКО ЕДНО ВАШЕ ПИСМО-
СЛЕД 14 ГОДИНИ БОРБА И ПЕТ АБОРТА ЗАД ГЪРБА СИ ПРЕЗ МАРТ ПОСТЪПИХ В РЕПРОБИОМЕД ПРИ ДР ТАБАКОВА ЗА ИНВИТРО.
НА 40 ГОДИНИ СЪМ НО КАЗАХА ЧЕ ИЗСЛЕДВАНИЯТА И ПРИ МЕН И ПРИ НЕГО СА ДОБРИ-ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ИНВИТРОТО ПРЕМИНА В ИКСИ ,ТАКА И НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО  -РЕЗУЛТАТЪТ БЕ ПОРЕДНА МЕНСТРУАЦИЯ.
СЕГА МИНАХА ШЕСТ МЕСЕЦА И СЕ ЧУДЯ НАКЪДЕ?
МНОГО ИСКАМ ДА МИ ПИШАТ МОМИЧЕТА ,КОИТО СА ПРЕМИНАЛИ ИНВИТРО- МЕН МНОГО МЕ БОЛЯ- И ПРИ ИЗВАЖДАНЕТО НА ЯЙЦЕКЛЕТКИТЕ И СЛЕД ТРАНСФЕРА.
ДО КОЛКО ПЪТИ СЕ ОПИТВА И ПРИ ВТОРО ИНВИТРО ПО-ГОЛЯМ ЛИ Е ШАНСА? :balk_22:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: ДАЛИ ДА ГО НАПРАВЯ ПАК
« Отговор #1 -: Август 21, 2006, 16:28:24 pm »
Абортите са ти спонтанни, нали? Търсила ли си причина за тях?

Тук има много момичета, които са минали през повече от 1 ин витро. Наистина шансът е кумулативен (т.е. увеличава се с броя на направените процедури).

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Август 21, 2006, 16:59:57 pm »
Разбира се ,че съм търсила причините......
имунологични,хромозомни,микробиологични,цветни снимки,хормонални,спермограма-не блестяща -но нормална,всичко ,без съвместимост,но мисля ,че след 5 пъти бременност ,надали е нужна.Ако нещо несъм направила ми подскажи.
Благодаря за отговора-имам нужда от подкрепа за второ инвитро.
Някъде четох ,че мога да пия до три пъти клостилбегит-така ли е? :00001754:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #3 -: Август 21, 2006, 17:04:30 pm »
Не, не е така, мажеш да го пиеш и повече пъти, въпрос на индивидуална преценка е с какво ще те стимулират. С клостилбегит ако е, можеш да правиш само инсеминация, но не и ин витро.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Август 21, 2006, 21:23:23 pm »
Кокона мила аз лично не съм правила ин-витро.....правих само 2 инсеминации пти д-р Табакова .....но не съм доволна!!!!
Искам само да ти кажа че с всеки изминат път шанса за успех при ин-витро  се увеличава!Така че не се предавай!!!!!Бори се!!!!
Много е важен психически фактор!!!!!!!!!!Сега си почини малко ,набери нови сили  и после продължавай!
Аборти спонтанни ли бяха??
*
« Отговор #5 -: Август 22, 2006, 00:37:37 am »
Кокона, направи го!
Влез в АРТ подфорума и там ще намериш много информация и лични преживявания на хора, минали през няколко ин-витро опита. Дано да те окуражи!
Не казваш дали са ти направили генетични изследвания? Правили ли са ти специални изседвания какво е причинило абортите?
Ако искаш, отвори една тема в АРТ форума с повече информация и ще получиш много мнения и подкрепа.
 :bighug:
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
« Отговор #6 -: Август 22, 2006, 10:41:23 am »
Да, направи го! Но преди да започнеш потърси пак причината за абортите. Все пак може нещо да е пропуснато като изследване и точно там да е проблема. Дано го откриете и следващата ти бременност да е успешна!
*
« Отговор #7 -: Август 28, 2006, 16:30:48 pm »
Тук има много момичета, които са минали през повече от 1 ин витро. Наистина шансът е кумулативен (т.е. увеличава се с броя на направените процедури).

Мели много те моля да обясниш каква е причината за нарастване на шанса за успех. След моето неуспешно инвитро попитах доктора за това, но той не ми обясни и аз реших, че просто се опитва да ми даде кураж.
Кокона, разбира се че трябва да опиташ поне още веднъж. Може би трябва да смениш клиниката - аз не усетих никаква болка нито при пункцията, нито при трансвера. Мисля че не бива да подхождаш със страх към процедурата. Посети и други клиники и избери този екип, с който ще се чувстваш най-сигурна и спокойна. Успех!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #8 -: Август 28, 2006, 22:56:32 pm »
Мели много те моля да обясниш каква е причината за нарастване на шанса за успех. След моето неуспешно инвитро попитах доктора за това, но той не ми обясни и аз реших, че просто се опитва да ми даде кураж.

Марми, може и да е искал да ти даде кураж, но наистина е така. Обяснението е, че човекът като биологичен вид е слабо плодовит, затова шансът за забременяване от 1 цикъл (естествен или асистиран) е някъде от порядъка на 20%. Значи за да се получи 100% шанс за бременност, е необходимо да се съберат процентите от 5-6 цикъла. Малко игра на проценти и статистика е това, но е факт.

Плюс това при асистираните методи има и още един момент - първият цикъл е някак опитен, стресиращ за жената, а и за двойката като цяло, заради неизвестността, неясните процедури и т.н. За специалистите също всеки етап е нов, примерно не знаят как реагира жената на стимулация, дали се оплождат яйцеклетките, има ли и други заболявания и т.н. Всеки следващ цикъл дава повече яснота, съответно и повече спокойствие за всички от екипа, а оттам и вдигане на шансовете за успех.

Марми, и на тебе желая успех при следващия цикъл.  :)

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #9 -: Август 29, 2006, 11:23:06 am »
Благодаря ти Мели! :balk_21:
« Отговор #10 -: Октомври 27, 2006, 13:06:37 pm »
Не разбирам защо да не пробваме повече от 4 пъти. Преди седмица правих второ икси при Табакова, а имаше момичета за шесто..
« Отговор #11 -: Октомври 27, 2006, 14:01:49 pm »
И аз съм чувала че не е добре да е безкрайно много заради високите дози хормони и силни лекарства, които може да дадат някякви странични ефекти, но за ограничение до 4 пъти не бях чевала. Чувала съм за жени правили и до 10-12 опита но се смята че щом са неуспешни всичките, значи организма им не се повлиява от този метод на забременяване, но пак не е гаранция. Чух веднъж едно изказване на Щерев за инвитрото че имало случей дори уникален при , който жена от блезо 20 опита в последния забременяла и в този случей какво би могло да се каже за статистиката и успеваемостта. Така че ограничаването е повече заради неясните или съвсем малко ясните странични действия на хормоните, с които се извършва стимулацията и до организма как ще реагира на тях.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #12 -: Октомври 27, 2006, 16:15:42 pm »
  И аз за първи път чувам, че "не трябва да се правят повече от 4 стимулации за ин витро в живота".
  Тиана - от къде ти е информацията, та толкова категорично се изказваш?
*
« Отговор #13 -: Октомври 28, 2006, 05:38:10 am »
По принцип статистически погледнато дават, че най-висок е шанса да се забременее при първите 6 опита инвитро или инвитро с ИКСИ.
Идеята е, че много голяма част от жените, при които тези методи могат да донесат успех реално забременяват в някой от първите 6 опита - има жени успели и след това от 8-10-13 и повече, но обикновено за най-ефективни се считат първите 6 - естествено значение има къде и от кой се правят - ако след всеки опит се сменя клиниката всяка следваща трябва да стреля на посоки при първия път - от друга страна ако път не си доволен по-добре да смениш доктора или клиниката. Мисля че за четири стимулации за инвитро се има предвид годишно, а не в рамките на целия човешки живот. Оптималното за година е 3-4 опитам максимум - правят се и по повече но много рядко. Поне това научих аз докато рових за такава информация. Успех във втория опит и не се отказвай - както са ти казали момичетата потърси причините - сигурни ли сте че спермограмата е направена на правилното място - някои лаборатории вадят прекрасни но нереални резултати. Намерете доктор на който да се доверите и ако трябва повторете част или всички изследвания.
*
« Отговор #14 -: Октомври 29, 2006, 23:42:55 pm »
Здравей! Мен ме боля много след пункцията, болките продължиха 2 седмици. Мисля, че всеки организъм реагира различно, зависи от чувствителността му. При мен се закрепиха 4 ембриона. Понякога причина за спонтанните аборти е двурогата матка.
Какво да правиш? Трудно е да ти дам съвет, самата аз след 5 месеца ще се изправя пред този въпрос. Започнах да мисля за осиновяване. Адът, през който минах по време на 5 месечната си бременност на никой не го пожелавам. В момента изпитвам само страх и желание да обичам дете, без значение дали съм го родила аз. :
Желая ти много късмет, ако решиш да опиташ пак ин витро. :balk_21:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #15 -: Октомври 30, 2006, 11:00:43 am »
Възхищавам се на всички ви. Стискам ви ръцете и ви подкрепям напълно. Господи, през толкова неща сте преминали и все още има надежда. Желая ви да сбъднете мечтите си, момичета!!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #16 -: Октомври 30, 2006, 14:58:19 pm »
Миличка, и мен зверски ме боля при пункцията под колената си имах синки защото си натисках краката за да не изритам дока при всяко обождане, а магарето беше кожено, но това по никакъв начин няма да ме спре да опитам отново! Стискам ти палци следващият път всичко да е наред. Бори се докогато имаш тази възможност!
« Отговор #17 -: Октомври 30, 2006, 15:06:04 pm »
Чудя се дали съм наред- не ме боля нито по време на пункцията, нито след нея, нито след трансфера. Сега съм в очакване, но не тая особена надежда. Май всички вие, момичета, усещате нещо, а аз- не...
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #18 -: Октомври 31, 2006, 15:28:48 pm »
Миличка, и мен зверски ме боля при пункцията под колената си имах синки защото си натисках краката за да не изритам дока при всяко обождане, а магарето беше кожено, но това по никакъв начин няма да ме спре да опитам отново! Стискам ти палци следващият път всичко да е наред. Бори се докогато имаш тази възможност!
Сузи, къде си правила инвитрото мила? Нали уж слагат местна упойка, а в някои клиники дори пълна?

*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #19 -: Октомври 31, 2006, 16:55:59 pm »
Ама разбира се, че ще пробваш пак.Ще перифрацирам един цитат, който чух преди няколко дни.Малко е грубичък, но нищо друго не ми идва на ума да ти пиша в момента.Щом имаш матка и един яйчник - ще забременееш.Стискам ти палци и на краката