0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Преди няколко месеца, мъж ми се оказа с + тест, аз си направих следните тестове:
В МЦ Закрила на Дондуков - тест с цервикален секрет, не разбрах точно какъв вид е, стана за 1 час - отрицателен;
В Цибалаб - ДНК тест с цервикален секрет - отрицателен;
След около месец - кръвен в Бодимед - IgG <  1:32 - отрицателен;
IgA<1:8 - отрицателен.

След трите теста решихме, че нямам хламидия - док ми каза, че имало такива случаи, в някои организми не се развивала. Мъж ми проведе лечение. Направи контрола след 2 месеца - отрицателен. През това време не сме се пазили много.

Сега направих пак в Закрила същия тест - положителен. Повторих същите тестове в Цибалаб и Бодимед - отрицателни.
Понеже трябва да почвам АРТ, кажете според вас достатъчно надеждни тестове ли правят в Цибалаб и Бодимед за хламидии, имате ли някакъв опит, и да считам ли, че твърдо нямам хламидия, или да дълбая още? 8O

Много ви благодаря :D
Благодаря ти, Бени!

*
Re: Моля мнението ви за тези тестове за хламидия
« Отговор #1 -: Август 17, 2006, 15:26:35 pm »
На сестра ми й правиха тест в Бодимед и се оказа положителен. Много се беше притеснила. След 3-4 дни го повтори пак там и беше отрицателен. В Цибалаб излезе отрицателен. А сега кажи на какво да вярваш. Сигурно е, че стават лабораторни грешки, обаче винаги си остава съмнението.
Дано всичко е наред! Успех!  :balk_103:
« Отговор #2 -: Август 18, 2006, 10:55:47 am »
Благодаря ти много, Киви!

Наистина, стават явно лабораторни грешки, но как да знае човек кое е истина и кое грешка :?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #3 -: Септември 08, 2006, 19:48:46 pm »
Май късничко я виждам тази тема, но все пак да си кажа моя опит: положителен тест в Св. София, отрицателен в Центъра за заразни и паразитни болести и отрицателен в Кандиларов. Честно казано и аз се чудя кой крив кой прав?