Верно ли в България се лежи 5-6 дни след секцио? Тук е:2 нощи след вагинално раждане и 3 след цезарово сечение.За конци не помня,но ме затвориха с едни телчици като телбод,не знам как се наричат.На 3-тия ден ,преди да ни изпишат,ми ги махнаха и ми сложиха едни лепенки като леийкопласт.След още 3 дни,ходих да ми го махнат и ....о...чудо , всичко бе зарастнало!Нашите бебета си имаха бебешка стая,но можехме да си ги вземаме и връщаме,когато си поискаме.Учиха ни да кърмим,да ги къпем и т.н.т.
Вечерта ,след секциото верно не можех почти да се мърдам в леглото,а на другия ден ми трябваха и на мен около 10 мин.за да се изправя,но успях даже да взема душ,при това сама!
Ще запомня и отношението на част от ....цветнокожия персонал-поисках си вода в нощта след операцията...донесоха ми след час и оставиха каната на масата ,която е на 2 метра от леглото!!!При условие,че само преди няколко часа съм била под ножа и логично е ,че няма как да стана да си налея!!! Възглавницата ми се бе свлякла,викнах на една санитарка да дойде,а тя само ми възрази,че ако съм имала нужда от нещо трябвало да натисна бутона,който за доуточнение бе доста над главата ми,аз ако можех да го стигна щях и възглавницата си да наместя! Освен това тъмнокожата женица ми каза,че сега била заета.......да иде да си лафи с 2 колежки и родилката от тяхната боя в съседната стая!!!Така стоят понякога нещата тук при нас!!!
На сутринта,когато застъпиха на смяна белите,нещата се обърнаха на 180 градуса и наистина се почувствах като ВИП!!!
Да не излезе,че само мрънкам ,да кажа,че яденето беше супер,с меню,сервитёри,бели покривки,вазичка с цветя!!!Даже вечерята на свещи,защото мажа ми можеше да идва когато си поиска и да стои колкото си поиска!