0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изследвания преди лапароскопия
« -: Август 15, 2006, 16:13:31 pm »
Знам, че преди цветна снимка се прави микробиология.
А преди лапароскопия, необходима ли е, или се правят само кръвните изследвания за съсирване ПКК и т.н.?
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: Изследвания преди лапароскопия
« Отговор #1 -: Август 15, 2006, 16:25:08 pm »
Аз пък знам само за микробиологията, защото още нищо друго не съм правила.
Ти къде ще правиш лапарото, Алиа и защо?
« Последна редакция: Август 15, 2006, 16:45:22 pm от danidan »
*
« Отговор #2 -: Август 15, 2006, 17:16:54 pm »
Преди лапаро се прави един пакет изследвания, наречен "предоперативен минимум" плюс време на съсирване. Микробиологията е излишна. Режат те през корема все пак. Няма значение дали имаш бактерии във влагалището.
*

impreza*

« Отговор #3 -: Август 15, 2006, 17:30:28 pm »
Микробиологията е абсолютно задължителна! Та нали пак ти вкарват контрасно вещество и опасността за инфекция е както при снимката!
*

Danidan

• 1209
« Отговор #4 -: Август 15, 2006, 17:48:35 pm »
Леа и на мен Попов ми обясни, че микробиологията е задължителна.
Алиа, надявам се, че нямаш нищо против да попитам тук какви други изследвания се правят?
« Последна редакция: Август 17, 2006, 15:42:37 pm от danidan »
*
« Отговор #5 -: Август 15, 2006, 18:54:13 pm »
Знам, че преди цветна снимка се прави микробиология.
А преди лапароскопия, необходима ли е, или се правят само кръвните изследвания за съсирване ПКК и т.н.?
Здравей, аз правих при д-р Попов преди няколко седмици. :D
В Шейново микробиологията мисля е задължителна, много държаха на това. С такива впечатления останах, защото си бях правила иследванията на друго място и там ми направиха микробиология. Най-малкото ти слагат катетър, и impreza е права за това:
Микробиологията е абсолютно задължителна! Та нали пак ти вкарват контрасно вещество и опасността за инфекция е както при снимката!
« Последна редакция: Август 15, 2006, 18:59:54 pm от tsufy »

« Отговор #6 -: Август 16, 2006, 10:00:50 am »
Леа и на мен Попов ми обясни, че микробиологията е задължителна.
Алиа, надявам се, че нямаш нищо против да попитам тук какви други изследвания се правят?
Аз като имам от генетичните мутации, тоест с доста гъста кръв съм, трябва ли да правя това изследване или те са си пакет, който лекарят ти казва да правиш?Най-много да ми стане още по-гъста...знам, че при операции става така.

Естествено, че няма проблем да коментираме и този въпрос тук, Дани. :bighug:
Аз смятам да правя лапаро във Варна, но все още не съм се чула с д-р Александров. Знам, че при тях не изискват микробиология, а по аналогия със снимката си мисля, че е добре да се направи. Затова, питам как се процедира в другите болници.
Аз пия аспирин, от доста време. Не знам, дали не е добра идея да го спра месец преди лапарото, за да не направя някой кръвоизлив.
Вярно, че лапарото не е коремна операция, но все пак е интервенция.
tsufy, вагинален секрет ли ти взеха за микробиология или стерилна урина?Катетърът нали се включва в отделителната система, където би трябвало да няма изобщо никакви бактерии, а влагалището нормално си има някаква микрофлора?
*
« Отговор #7 -: Август 16, 2006, 10:19:08 am »
Взеха ми вагинален секрет въпреки че бях си правила изследване на стерилна урина. Ако имаш някакви бактерии ( например гъбички ) докато не се махнат не те оперират, поне в Шейново държат на това. Не съм наясно много с тези неща, но сега след операцията си мисля че е си струва тази превенция. Ами ако стане някоя инфекция...... В крайна сметка това изследване е само 10 лв.  :)

« Отговор #8 -: Август 16, 2006, 10:20:46 am »
Благодаря ти, tsufy. :)
« Последна редакция: Август 16, 2006, 12:45:35 pm от alia_alia »
« Отговор #9 -: Август 16, 2006, 11:17:47 am »
на мен ми правиха пълна кръвна картина ,като за нормална операция нищо че е лапароскопия.също и урина -утайката.васерман,глукози,време на карвене,на сасирване доста кръв ми източиха и микробиология. дори вечерта преди операцията ми дадоха да си сложа свещичка,а и вагинална промивка ми направиха по рано през деня.
*

Danidan

• 1209
« Отговор #10 -: Август 16, 2006, 19:57:25 pm »
Алиа и на мен ми взеха ваг.секрет.Учудвам се, че не всички го правят.
Успех, миличка!Дано всичко мине добре и имаш хубави новини!
:balk_21: