0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте
« -: Август 12, 2006, 09:59:59 am »
Пускала съм няколко теми,вчера реших да се регистрирам,но не успях.Поради характера ми на работа нямам да имам възможност да пиша много,но ще се радвам да ме приемете сред вас.Правим бебче от година...и нищо.Хормонални изследвания в норма,спермограма в края на този месец.Нямам много приятелки и затова влизах във форума,като виждах как се подкрепяте съм си поплаквала.Искрено ви се възхищавам и се радвам,че ви има.
[
Re: здравейте
« Отговор #1 -: Август 12, 2006, 10:02:12 am »
Здрасти и добре дошла сред нас :), и дано не се задържиш много. Успех
*
« Отговор #2 -: Август 12, 2006, 10:26:59 am »
Привет, миличка! Една година не е кой-знае колко! Ще стане съвсем скоро, ще видиш! Стискаме палци спермограмата да е отлична!Успех, с теб сме! :bighug:
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
« Отговор #3 -: Август 12, 2006, 10:32:22 am »
ухххх..... Много сте мили.Едон огромно благодаря. :D
[
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Август 12, 2006, 12:11:37 pm »
Добре дошла  kati r    :D
Дано скоро да се похвалиш с хубава новина

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Август 12, 2006, 13:51:17 pm »
kati r ...........
Привет мила!Надявам се твоите притеснения да са напраздно и скоро да има резултат!Едно от първите неща е да се изследва спермограма(разширена и то найдобре в клиника по стерилитет) и да се направи фоликулометрия(проследяване с УЗИ),за да се види овулация!(има ли фоликули....растат ли...пукат ли се) и да се види как е лигавицата на матка(дали е готова за инплантиране).
Успех мила,....и дай боже преди да научиш резултата от тези изследвания да разбереш че си бременна!!!! :bighug:
« Последна редакция: Август 12, 2006, 13:55:04 pm от adi »
« Отговор #6 -: Август 12, 2006, 13:58:21 pm »
Добре дошла!
 и НАПРЕД  :D
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #7 -: Август 12, 2006, 14:56:50 pm »
Здравей Кати, добре дошла :D
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #8 -: Август 12, 2006, 16:12:32 pm »
Здравей и от мен!Аз сьм Ели и от няколко дни и аз се регистрирах.Все още не мога да се отпусна.Така,че много добре те рзбирам.При нас почти година се трудим,но...надеждата последна умира!:-))
« Отговор #9 -: Август 12, 2006, 16:27:42 pm »
Благодаря ви,момичета.За фоликуметрията-ходих при моята лекарка,гледа ме на коремен ехограф,май така се казваше.Каза ми че имам фоликул 19мм и нямало смисъл да ме гледа повече.Усъмних се,отидох за второ мнение при друг в същия ден,той установи друго-няколно фоликула по 5-6 мм.Кажете ми на кого да вярвам и как да си направя фоликуметрията.Започнах да си меря базалната температура и с ваша помощ да си разясня някои неща.Най-близкия град ми е Пловдив и мисля другия месец да пусна всички изледвания в Торакс.Просто тук не им вярвам и добре,че бяхте вие с този прекрасен форум иначе незнам колко щях да се лутам.
[
« Отговор #10 -: Август 12, 2006, 16:31:49 pm »
Ох, Ели,знеш ли миличка,през тази една година всичките ми приятелки забременяха.Не че не се радвам за тях,но ми беше и ми е много мъчно.А подмятанията,не ми се говори как съм ги преживяла.И аз много добре те разбирам.
[
*

ellysot

• 202
« Отговор #11 -: Август 12, 2006, 16:51:38 pm »
Мила Кати,не мога да повярвам...и при мен една камара сватби и още толкова бебета!Между нас(приятелките)сега малко по различно си говорим.Те да не ме засегнат,аз дане им досаждам....,и така се отчуждихме!Аз определено се чуствам излишна.Но все пак не мога да ги виня...Безкрайно сьм щастлива,че тук ще мога да си излея болката!!И все пак ще вьдем и ние с горе главата!!
« Отговор #12 -: Август 12, 2006, 17:01:21 pm »
Да така стана и с мен,те си говорят,а аз се чувствам излишна...Смятат си пола на бебетата и така.... И ме поглеждат толкова съжалително че още по гадно ми става.Изведнъж се оказа че няма с кого да си споделя.болката.И днес много се радвам че се регистрирах и мога да си излея душата....
[
*
« Отговор #13 -: Август 12, 2006, 17:47:44 pm »
Благодаря ви,момичета.За фоликуметрията-ходих при моята лекарка,гледа ме на коремен ехограф,май така се казваше.Каза ми че имам фоликул 19мм и нямало смисъл да ме гледа повече.Усъмних се,отидох за второ мнение при друг в същия ден,той установи друго-няколно фоликула по 5-6 мм............
Твоята лекарка не те е иzлъгала. Това ти е доминантният фоликул. Би трябвало да те посъветва следваЩите дни да бебеправите и до 2 - 3 дни да отидеШ пак, zа да види дали е минала овулацията.
Идеята ти да отидеШ в Пловдив е добра, а иzбора на "Торакс" е отличен (по мнението на много момичета тук, във форума) - Д-р Даскалов.
Успех!
*

adi

• 7710
« Отговор #14 -: Август 12, 2006, 17:50:08 pm »
Благодаря ви,момичета.За фоликуметрията-ходих при моята лекарка,гледа ме на коремен ехограф,май така се казваше.Каза ми че имам фоликул 19мм и нямало смисъл да ме гледа повече.Усъмних се,отидох за второ мнение при друг в същия ден,той установи друго-няколно фоликула по 5-6 мм.Кажете ми на кого да вярвам и как да си направя фоликуметрията.Започнах да си меря базалната температура и с ваша помощ да си разясня някои неща.Най-близкия град ми е Пловдив и мисля другия месец да пусна всички изледвания в Торакс.Просто тук не им вярвам и добре,че бяхте вие с този прекрасен форум иначе незнам колко щях да се лутам.
Как така няма смисъл да те гледа повече????? :balk_160:Смени си лекарка и не си губи време!Хубаво е че си решила да се обърнеш към специалисти-Торакс!
Аз също на есен съм при тях!Успех и пиши как са нещата! :D
*

ellysot

• 202
« Отговор #15 -: Август 12, 2006, 18:05:07 pm »
АЗ СЕ ИЗВИНЯВАМ,ЧЕ НЕ ВИНАГИ МОГА ДА ПИША.НА РАБОТА СЬМ.РАБОТЯ В АПТЕКА И ВЬПРЕКИ,ЧЕ В НЕДЕЛЯ Е ПО-СПОКОЙНО ВСЕ СЕ ПОЯВЯВА НЯКОЙ.
ИНАЧЕ ОТ СКОРО ЗАПОЧНАХ ДА СИ МЕРЯ Б.Т.,ПРЕДИ РАЗЧИТАХ НА ТЕСТОВЕ ЗА ОВУЛАЦИЯ,ПРЕГЛЕДИ.МАЛКО СЕ ПОУСПОКОИХ ЛЯТОТО.НАДЯВАМ СЕ НА ПОЧИВКАТА НА МОРЕТО ДА СЕ ОТЬРСИМ И ДВАМАТА. :lol:
« Отговор #16 -: Август 12, 2006, 19:14:02 pm »
Здравей и от мен!
Аз също мисля, че трябва да смениш лекарката, защото за да бъде пълно проследяването, ти трябва още поне едно посещение. Целта е както ти е писала Ади да се разбере дали въпросния фоликул се пука. Защото при мен точно това се оказа проблем, фоликулите нарастваха добре, но не се пукаха.
Що се отнася за безбройните приятелки, които вече чакат деца, напълно те разбирам, защото и аз много страдам. Не че не се радвам за тях, но винаги си мисля колко още ще трябва да чакам, за да изпитам и аз това щастие. Уверявам те, че тук ще намериш подкрепа е разбиране и в никакъв случай няма да се чувстваш самотна  :balk_21:

Желая ти успех, мила и не забравяй оптимизма!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

ellysot

• 202
« Отговор #17 -: Август 12, 2006, 20:02:41 pm »
Момичета,бих искала да ви попитам как всьщност се прави тази фоликулометрия.С моя гинеколог когато съм разговаряла,все ме успокоява,че всичко е наред.Наред,наред...,ама ето скоро година.. :(
Спермограмата е о'к!С хормоните съм в норма.От този месец започнах да си меря температурата,ще видим как ще я докараме. :roll:А с тези тестове за овулацията,май при мен все прескачах момента или все ми се струва,че мойта лентичка е не толкова силна колкото трябвя. :?За този месец два ще ги прескоча...
*

adi

• 7710
« Отговор #18 -: Август 12, 2006, 21:03:13 pm »
фоликулометрия т.е. ехографски да се проследи нарастването, развитието и пукането на фоликула. (примерно ако цикъла ти е 28 дена)Някаде около 9-10 ден отиваш да те видят на УЗИ(най-добре вагинален)...лекар ще прецени дали има фолекули...,лигавицата.....,
после около 11-12 ден пак УЗИпак се наблюдава големина на фолекули,лигавицата(дебелина и резистентност на лигавицата)....,
около 13-14 ден предполагаемо спукване на фолекула и след това пак УЗИ за да се видят нещата в дейтвителност!
(тези дни ти написах ориентировачно......зависи колко ти е дълг цикъла ...лекар ще прецени!)
Фоликулометрия е най-точния метод за проследяване на ову!!!!!!!!!!
(по време на фоликулометрия лекар ще ти каже кога да правите кекс и дай боже чудото да стане!!!) : :D
*

ellysot

• 202
« Отговор #19 -: Август 12, 2006, 21:27:36 pm »
Thank's!Аз така и предположих,но не бях сигурна.Което ме навежа на мисълта,че и друг път ми е правено,но аз не го взимах присърце.Казвано ми е .."а,ето тук се вижда едно фоликулче.." :o
Мили дами аз съм от София и от началото на годината започнах сериозно да се замислям защо не се получава.. :dontknow:С моя гинеколог,не че и нямам доверие,но тя все казва,че е още рано за паника..,още време трябвя да мине....,а пък аз да си призная заковах 32г
Много ви се радвам на доверието и подкрепата помежду ви!! :bighug:От няколко дни чета и се зареждам с търпението и оптимизъма ви!  8)