0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета.за съжаление голям ужас ме докара до този прекрасен форум с надеждата да намеря пове4е информация и съвети за моя новооткрит проблем. преди седмица при гинекологи4ен преглед ми беше поставена диагноза ендоцервитит с аднексит вляво , стана ми ясно 4е имам голяма рани4ка на шийката, която месец преди това явно се беше възпалила и имах постоянно кървене , болки, температура понякога и гадене нон-стоп. докторът не ми взе цитонамазка веднага , а реши първо ле4ение с Фасижин хап4ета, в момента пия Дурацет и Низорал. микробиологично изследване на секрета също не ми е направил , но каза 4е нямало нужда  8O аз разбира се ще ида да се консултирам и с друг лекар, въпреки 4е този е препоръ4ан и му имам вяра...но от тук? какви са шансовете да имам дете , доколко ендоцервититът и аднекситът ще попре4ат на забременяването ? много съм обезнадеждена защото изобщо не очаквах подобна диагноза :(имате ли идея доколко може да попре4и? много ви благодаря предварително!!!
Re: ужас-ендоцервитит и аднексит-може ли бебе?
« Отговор #1 -: Август 11, 2006, 12:11:31 pm »
Зравей, не съм от най -знаещите и препатилите тук, но ти вместо да се стресираш така, що не се обадиш на лекаря си или на гинеколога си , той знае. Дано някое от мими4етата ти помогне и тук.
« Отговор #2 -: Август 11, 2006, 12:18:22 pm »
ами лекарката ми (ли4ната) просто ми заяви "това озна4ава стерилитет", а самият гинеколог само ми обясни " положението е 1 кра4ка пред фаталното, а ти си толкова малка"...нищо пове4е не ми разясни , каза 4е искал да види ле4ението как ще въздейства , затова търся малко по-достъпна и обнадеждаваща информация  :?
« Отговор #3 -: Август 11, 2006, 12:38:37 pm »
 Виж не съм специалист, но се съмнявам 4е и ли4ната лекарката е специалист по стерилитета, 4е да се произнася така брутално за при4ините му. Пък и ми се струва 4е тия на които си попаднала трябва да минат един курс по психология, или бък да консултират психиатър ; как не се нау4иха да комуникират накои говеда :x
Извинявай 4е не съм ти в помощ, но се ядосах много... Из4акай сигурна съм 4е моми4ета ще се вклиу4ат и помогнат.

« Отговор #4 -: Август 11, 2006, 13:32:13 pm »
Пък и ми се струва 4е тия на които си попаднала трябва да минат един курс по психология
Точно така трябва!

Мравчице, зависи доколко е увредена тръбата. Аднекситът е само в ляво и явно дясната ти тръба не е засегната - значи не означава стерилитет. Непременно поискай изследване за хламидии.
« Отговор #5 -: Август 11, 2006, 13:40:30 pm »
да, докторът според това колко  ме болеше при прегледа установи 4е аднекситът е вляво.истината е оба4е , 4е мен си боли и вдясно :balk_159:незнам какво да правя...болките не намаляват .и на мен ми е много странно 4е веднага не ми пусна изследване за хламидии.но като отида задължително ще поискам . :?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #6 -: Август 11, 2006, 19:05:41 pm »
Само заради това:
Цитат
микробиологично изследване на секрета също не ми е направил , но каза 4е нямало нужда   
  сменяй лекаря и бягай надалеч!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Август 11, 2006, 19:07:43 pm »
Само заради това:
Цитат
микробиологично изследване на секрета също не ми е направил , но каза 4е нямало нужда   
  сменяй лекаря и бягай надалеч!
Напълно съм съгласна с Лейди!!!!Това не е твоя лекар!не си губи времето!
« Отговор #8 -: Август 15, 2006, 20:17:38 pm »
Като начало смени гинеколога си.
Пусни си една микробиология,щото "тоя твоя препоръчаният доктор" те лекува на сляпо.Трябва да се знае причинителя предизвикал това жестоко възпаление,да се направи антибиограма и тогава да ти предпишат съответното лечение.Направи си и ПАП.
Това е от мен.
Успех в лечението.
« Отговор #9 -: Август 15, 2006, 21:03:03 pm »
Тука с антибиограмата ми се струва, че допускаме грешка. Голяма. Мели, моля те, поправи ме, ако не е така.

Микробиология с антибиограма може да се направи на влагалищен секрет, най-много на цервикален. А когато възпалението е чак в тръбите или яйчниците - никое изследване не може да изолира бактерията-причинител. И съответно лечението е "на сляпо". А отгоре на всичкото съществуват и небактериални възпаления. И те се лекуват съвсем "на сляпо".

Дотук с личирното отклонение. В случая при мравчицата има едноцервицит - значи искаме МБ на цервикален секрет, но тръбите лекуваме "на сляпо" и това е нормално.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #10 -: Август 15, 2006, 21:34:40 pm »
Преди 2 години моята бивша гинка когато ме прегледа установи че имам сериозно възпаление!Каза ми че лявата ми траба е възпалена!
Незнам до колко беше вярна тази диягноза........спомням си че постоянно бях с болки ......и доста време се лекувах!Без антибиотикограми.......първо един антибиотик,после друг и накрая трети помогна!
« Отговор #11 -: Август 15, 2006, 22:47:48 pm »
ами, аз да ви кажа , че съвсем се отчаях  :balk_136: просто тотално. имам ужасни болки и вляво и вдясно, утре ще ходя на доктора да видя какво ще правим сега, но като разбирам колко сериозно е всичко това, много се отчайвам. няма с кой да споделям , което още повече засилва напрежението и страха ми ( поне болки да нямах...) .затова много ви благодаря за съветите, моми4ета  :(ако издържа да не се отчаям съвсем тотално, ще пиша какво става.
« Отговор #12 -: Август 16, 2006, 16:21:53 pm »
Миличка, знам че е трудно, но напрежението и стреса не са ти съюзник! Опитай да запазиш самообладание и питай лекаря си за всичко, което те вълнува. Ти имаш право да знаеш за начина, по който ще бъдеш лекувана. Ако прецениш, че нещо не е наред се консултирай и с друг специалист. Това може да бъде само в твоя полза, а що се отнася до изказванията на личната ти лекарка, просто ги подмини, защото това първо е некоректно и второ е непрофесионално да се изказва така.
Желая ти късмет!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]