0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

гост

Здравейте!Първо да ви кажа че сте страхотни! От година се опитваме да имаме бебе, днес бях на фоликуметрия,видя се фоликул-24л13 мм!днес сутринта правихме секс, може ли довечера пак, питам защото бях чела че е нужно спермата да се възтанови за 24 часа! Изписаха ми дуфастон, утре ми е 12 ден! Пожелавам от сърце на всички ви по едно бебчо, а и по повече......
« Последна редакция: Август 09, 2006, 16:06:03 pm от Мели »
*
Re: питане
« Отговор #1 -: Август 09, 2006, 14:03:00 pm »
:) Щом ви се прави  - правете!
Re: питане /честота на сексуалните контакти - бел.мод./
« Отговор #2 -: Август 09, 2006, 18:04:43 pm »
 И на мен 1 гинеколог ми бе казал 4е е добре въздържание 1-2 дена то4но преди уво-то; но друг пък ми каза 4е през дните около уво- датата трябва да се прави сутрин-обед-ве4ер  :D
 Но пък досега и с по-4ести и с по-редки контакти не е станало и нямаме открита при4ина, въпреки изследванията, така 4е - май правилното решение е наистина да следваш естестьените си инстинкти :D
« Отговор #3 -: Август 09, 2006, 20:02:09 pm »
то4но преди уво-то
Вярвам, пише се ову - идва от овулация.
« Отговор #4 -: Август 09, 2006, 20:03:31 pm »
Здравейте!Първо да ви кажа че сте страхотни! От година се опитваме да имаме бебе, днес бях на фоликуметрия,видя се фоликул-24л13 мм!днес сутринта правихме секс, може ли довечера пак, питам защото бях чела че е нужно спермата да се възтанови за 24 часа! Изписаха ми дуфастон, утре ми е 12 ден! Пожелавам от сърце на всички ви по едно бебчо, а и по повече......
Госте, правете секс. Дуфастона се пие след като се спука фоликула. Докторът ти ще те гледа ли пак и кога?

Да ти се връща пожеланието  :bighug:
« Отговор #5 -: Август 09, 2006, 22:10:35 pm »
Мерси Зай4е ама много ми е трудно с 4-тата, с у и о -тата щото клавиатурата ми не е с кирилица  :D
« Отговор #6 -: Август 10, 2006, 06:21:54 am »
Мерси Зай4е ама много ми е трудно с 4-тата, с у и о -тата щото клавиатурата ми не е с кирилица  :D
Сигурно е така, мила. Забележката ми не беше от зло сърце  :bighug:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #7 -: Август 10, 2006, 09:39:07 am »
Това какво ще рече - "днес бях на фоликуметрия,видя се фоликул-24л13 мм"

Според мен 24мм фоликул е големичък, но дано пък имате късмет. Макар и на мен да ми бяха казали миналия месец, че фоликул с р-ри 25мм си е хубав ф-л аз съм нещо предубедена за качеството на яйцеклетката в него. Това е мое мнение може и да не е така или за всеки да е отделно. Желая Късмет.., а за секс-а 8) правете колкото си искате. :D
*
« Отговор #8 -: Август 10, 2006, 14:13:48 pm »
Ако си сигурна, че овулацията Ще е теzи дни, кекса сутрин и вечер е добре. Но ако фоликулът Ще расте оЩе 2 - 3 дни (13 мм ми се струва малък), от удоволствието и следа няма да остане, а и сперматоzоидите имат нужда да "zреят"...
Успех!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #9 -: Август 10, 2006, 19:06:54 pm »
Цитат
от удоволствието и следа няма да остане, а и сперматоzоидите имат нужда да "zреят"...

Това определено не го разбрах.

Иначе по дебелите книги пише "през ден" - особено ако си правила посткоитален тест и той е с повече от 10 живи и подвижни сперматозоиди на поле.
*
« Отговор #10 -: Август 11, 2006, 10:21:19 am »
Според мен 24мм фоликул е големичък, но дано пък имате късмет. Макар и на мен да ми бяха казали миналия месец, че фоликул с р-ри 25мм си е хубав ф-л аз съм нещо предубедена за качеството на яйцеклетката в него...
Зависи дали е правена стимулация, понякога фоликулите стават по-големи.

Иначе за секса повече от един път на ден не е нужно, защото количеството на плувците намалява, но ако ви се прави по-често правете. По един път на ден или през ден е добре. :)
*
« Отговор #11 -: Август 11, 2006, 11:36:14 am »
Когато нямате мъжки фактор и спермограмата е перфектна, честотата на сексуалните контакти не е от голямо значение, т.е. не пречи и по-често да се прави секс :D
Успех!
« Отговор #12 -: Август 11, 2006, 12:57:44 pm »
Стефи как ме успокои - по4вах да се кося ве4е от това, което 4етях, мислех си дали пък тоя гинеколог дето ме съветва не е бил прав- тоест 3-4 въздържание преди ову-то за да "греят" сперматозоидите. Ама това прави за мен 13,14 дена въздържание ,( щото имам те4ение 3-4 дена преди М , после и тя трае 5-6 дена , после до ову-то пак 5-6 дена , щото е ранна) е та това е половината месец! Сега оба4е както каза, ние нямаме мъжки фактор така 4е ура няма да ставаме въздължатели  :lol:
*

гост

« Отговор #13 -: Август 11, 2006, 13:19:05 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите!!!!!!! Успех и мнго усмивки ви желая!
« Отговор #14 -: Август 11, 2006, 13:26:41 pm »
Ама това прави за мен 13,14 дена въздържание
Вярвам, твърде дългото въздържание не е полезно за мъжа. А и все пак съществува понятието "ръчен труд".

Не че дългото въздържание е полезно за жената, де. Бе, секс си трябва  :lol:
*
« Отговор #15 -: Август 11, 2006, 13:42:27 pm »
. Бе, секс си трябва  :lol:

Те това е истината :lol: