Не успях да намеря адреса на д-р Владимиров.
Via, много се радвам за теб, предполагам колко ти е било трудно, но какво представлява хидросалпингс и много ли е лошо?
Всъщност са ми правили всички (или почти всички) изследвания за стерилитет. Когато излезе резултата от цветната снимка ми казаха, че шанса за бебче с Инвитро е не повече от 15-20 %.
Адресът на д-р Владимиров, както и доста информация за центъра, в който работи можеш да намериш в сайта на клиниката:
www.ivf.bg Бул. "Цар Борис III" 54 /сградата на ГУСВ/, тел. е 954-9102.
Миси и КОтаранка са ти дали линкове за хидросалпингса вече.
Ееее, все лекари- все гадатели бе! Аз не съм чула в България като цяло да се води статистика на успешните ин витро процедури, обобщена за всички центрове, за да може някой да каже колко точно или пък приблизително е шансът за успех.
За мен статистиката е една и е много проста: 33% става от първия път; 33% става от втория, третия или поредния път; 33 % -не става и 1 %- друго. Няма как някой да те категоризира в тези проценти въз основа на резултата от снимката.
Това, което можеш да направиш, е да се информираш подробно и да направиш набора от изследвания, които ще имат някакво отношение към забременяването били то естествено или изкуствено. Но пък за да улесниш това, намери лекар, който да "поеме" твоя курс! Ще успееш!