0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Така..моята одисея продължава.
Проблема е следният ниво на ЧХГ на 26.07 - 88 ; на 03.08 - 94; на 7.08.102 - правени са в Бодимед. Бременност в матката не се вижда. Има кървене което продължава от 12.07. до събота, вчера няма нещо, днес има малко кръв. Болка - няма. Къде да търся проблема? Имам една извънматочна с премахната една тръба.
И още нещо - знам , че ЧХГ-то е и туморен маркер. Може ли причината да е нещо такова и къде да го търся?
Объркана съм..дано да съм обяснила така ,че да ме разберете.
Чакам отговори и благодаря
*
Re: Странни нива на бета ЧХГ - моля за информация
« Отговор #1 -: Август 07, 2006, 13:49:44 pm »
Здравей!
Проблем има, но се надявам да не е толкова сериозен.....
Съмнявам се, че трябва да разглеждаш в случая ЧХГ-то като туморен маркер... по-скоро старата песен на нов глас..... В или извън матката, доколкото съм чела Чхг-то трябва да е над 2000 единици, за да се визуализира нещо. Нараства много бавно...Всъщност аз нещо се пообърках с датите на цикъла ти. От 12-ти юли досега си все с кървене ли?

*
« Отговор #2 -: Август 07, 2006, 13:51:24 pm »
ПРМ - 03.06.  след това на 12.07 започна кървене ,което аз взех за  мензис и то продължава..до сега..
*
« Отговор #3 -: Август 07, 2006, 13:59:18 pm »
Има случаи на успешни бременности и с ниско чхг, но толкова ниско...не знам. Според мен или говорим за задържан аборт, или за извънматочна, или за...нещо друго. Кой е твоят лекар? Имаш ли му доверие? Във всички случаи непременно трябва да те видят ПАК и ПАК и ПАК докато най-малкото не изкажат поне две предположения за състоянието ти!

*
« Отговор #4 -: Август 07, 2006, 14:03:37 pm »
Ходих при двама - Чалманов в Шейново и Стаменов в Център за репродуктивно здраве Надежда.
*
« Отговор #5 -: Август 07, 2006, 14:06:45 pm »
И какво смятат? Припокриват ли се мненията им?

*
« Отговор #6 -: Август 07, 2006, 14:09:52 pm »
ДА. кАЗВАТ ДА ЧАКАМЕ, но аз искам все пак информация..искам да знам и да мога да питам...или да търся причината на др. място.
*
« Отговор #7 -: Август 07, 2006, 14:40:49 pm »
Писах ти на лични.

*
« Отговор #8 -: Август 07, 2006, 14:49:27 pm »
и аз там написах.
Чакам още мнения момичета.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Август 07, 2006, 15:01:20 pm »
Така..моята одисея продължава.
Проблема е следният ниво на ЧХГ на 26.07 - 88 ; на 03.08 - 94; на 7.08.102 - правени са в Бодимед. Бременност в матката не се вижда. Има кървене което продължава от 12.07. до събота, вчера няма нещо, днес има малко кръв. Болка - няма. Къде да търся проблема? Имам една извънматочна с премахната една тръба.
И още нещо - знам , че ЧХГ-то е и туморен маркер. Може ли причината да е нещо такова и къде да го търся?
Объркана съм..дано да съм обяснила така ,че да ме разберете.
Чакам отговори и благодаря
Немисля че става въпрос за туморен маркер!!!!!Определено има бременност!
Вариянти са два......или има извънматочна бременност(дано да не е така)
......................или е бавно развиваща се бременност!(чела съм за такива случеи.,когато ЧХГ нараства много бавно ..и все пак се раждат живи и здрави бебета)
Кога се предполага че си имала ОВУ???РЕДОВЕН ЛИ ТИ Е ЦИКЪЛА?Успех!!!! :D
*
« Отговор #10 -: Август 07, 2006, 15:25:14 pm »
Благодаря ти. Не ми е редовен цикъла...уж не се пукаха фоликули, уж нямаше ову...а бременност има...не се знае кога какво е било.
*
« Отговор #11 -: Август 07, 2006, 16:33:39 pm »
ara, до кога ти казаха да чакаш, казаха ли ти какви са вариантите, да не стане късно за тръбата ако не дай си боже се окаже извънматочна.
При моята извънматочна на 10-ти ден закъснение прокървих слабо без никакви болки, също нищо не виждаха в матката. Изпратиха ме за кюртаж, защото смятаха, че е кухо яйце. Даже не ми пуснаха бета ЧХГ и така по-късно загубих едната тръба.
*
« Отговор #12 -: Август 07, 2006, 16:42:21 pm »
Аз също имаме дна извънматочна, но тогава ЧХГ-то беше с доста по-високи нива. Казаха ми в четвъртък пак ЧХГ.а АКО ИМАМ БОЛКИ СПЕШНО В БОЛНИЦА.
*
« Отговор #13 -: Август 07, 2006, 16:50:46 pm »
Аз бях абсолютно същия случай като теб преди 3 месеца. Положителен тест, ЧХГ-то растеше,но доста малко, а в същото време леко кървях. Съмняваха се за извънматочна, гледаха ме трима лекари, в продължение на 10 дена, но нищо не се виждаше-нито в тръби, нито в матка-никъде. В същото време пиех хапчета за задържане и вече щом започна да ми спада ЧХГ-то ми казаха да спра хапчетата и още същата вечер прокървях. Беше доста обилно в продължение на 3 дена. В последствие ЧХГ-то ми спадна до под 3 май че беше, гледаха ме на УЗИ и нищо не видяха,т.е. изчистила съм се добре.
Не можах точно да разбера какво е това, но дано при теб нещата се развият в по-добра насока. Късмет, ако имаш въпроси-питай.
*
« Отговор #14 -: Август 07, 2006, 16:57:15 pm »
Аз си кървя от 12.07 само вчера спря и сега като отидох до тоалетна видях ,че пак съм протекла кръв със съсиреци сега....А ЧХГ-ТО е по-високо от четвъртък..Побърках се вече. Нищо не ме боли. Гърдите ми са напрегнати....
« Отговор #15 -: Август 07, 2006, 18:28:38 pm »
Аз също имаме дна извънматочна, но тогава ЧХГ-то беше с доста по-високи нива. Казаха ми в четвъртък пак ЧХГ.а АКО ИМАМ БОЛКИ СПЕШНО В БОЛНИЦА.

Мила Ара, аз мисля, че отдавна трябваше да си в болница и да те наблюдават. И при най-малкото съмнение за извънматочна.

Стискам палци всичко да се оправи!
*
« Отговор #16 -: Август 08, 2006, 09:06:00 am »
Благодаря ти котаранка. Незнам какво да кажа миналата година при подобен случай ме приеха в болница за наблюдение...и ме прегледаха 2 пъти за 10 дни...Такова наблюдение едва ли би ми помогнало много....
« Отговор #17 -: Август 08, 2006, 09:41:50 am »
Очевидно не са се престарали с прегледите. Извънматочната се диагностицира доста трудно. Не се вижда и на УЗИ - освен, ако не е някъде към яйчника. Но то това си го знаеш. Важното е обаче да си под лекарски контрол, за да могат бързо да реагират, ако се наложи. Дано не се налага!
*
« Отговор #18 -: Август 08, 2006, 09:56:31 am »
Дано. Ще пиша като има нещо ново.
*
« Отговор #19 -: Август 08, 2006, 10:02:18 am »
Да се присъединя и аз към темата. Аз също съм на мнение ,че трябва да си под непрестанно лекарско наблюдение в болница. За чакането ясно, но не мисля че е правилно. Щом като едни лекар е в отпуск пир такъв особен и бих казала спешен случай, може би ще трябва  да се търси и трето лекарско мнение. Съжалявам мила, че така се стичат при теб отново нещата, според мен има бременност закрепена на някое абсурдно място. Не си вменявй вина за минали събития, не се и самонавивай за тумор, може би си от едни от заплетените случаи, който трябва супер специалист да разреши. искрено се надявам да се самоизчистиш сама и да не се налага оперативна намеса.
Знаеш че съм с теб и ти стискам всички възможни палци,които имам и нося... :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!