0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте. Объркана съм, изнервена и колкото повече чета, толкова по-объркана ставам. От осем години за пръв път забременях миналата година, но докато се зарадвам, отново потънах в отчаяние - направих спонтанен аборт, казаха - кухо яйце. Лекарите казват, че щом веднъж е имало бременност, пак ще стане. Затова и не ми направиха лапароскопия. Иначе правих имунолични изследвания, съвместими сме, няма антитела, овулация имам, няколко пъти на ултразвук, докторът каза, че е наред. Хормоните - също, хламидия няма, скоро правих тези изследвания. Спермограмата - всичко е в нормите. Какво още мога да направя и къде? Казват, че всичко е нормално, но бебе няма и няма. Вече съм страшно отчаяна, даже изпадам в депресия. Помогнете със съвет
Аз съм в твоето положение, все  едно чета себе си. И ние навършваме близо осем години опити, имам един аборт и от тогава нищо.
Мисля, че решението е инсеминации, две, три, пет докато ти се опитва и ти издържат нервите.
В никакъв случай не изпадай в депресия, пречи на бебеправенето.
При мен има и възрастова причина, но все пак имам все още търпение и се усмихвам на живота. Успех и пробайте с инсеминация. 
*
Какви имунологични изследвания сте правили и къде? А генетични?
Винаги има причина, просто понякога се намира трудно.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
  Аз не съм от най-опитните моми4ета тук, но и при мен за 2ри път ще стане 1 година откакто правим опити (прекъснах оптитите за 6-7 месеца между двата периода от 1 година, щото по4нах пак да пия противоза4атъ4ни по ред при4ини). Аз направих вси4ки изследвания които описваш+ цветна снимка + вагинално изследване 8 4аса след полов контакт за да се види как цикрулират сперматозоидите (не знам наименованието на БГ) -  и  също вси4ко е наред, но гинеколожката ми предвижда сега да ми стимулира все пак с лекарства и ако пак не стане- инсеминация, това е пътеката.
  Ти на първо време трябво да избегнеш депресията, още по-малко ще стане ина4е- консултирай психолог или говори с приятел (и) или заминете някъде, въобще активирай се - знам какво е - колкото пове4е мислиш за това, толкова пове4е потъваш... И попро4ети из форума, ако още не си го направила - толкова сили и надевжда има сред морето от страдания  :)
И генетични правих. И двете са в Плевен. Още нямам резултат от генетичните изследвания.
Благодаря ви, момичета, за съветите. И при мен годинките напредват, на 35 съм. Но ще се боря. Ако не стане, мисля да осиновиме детенце. Мъжът ми вече прие идеята.
*
Цветна снимка правила ли си? Хормони и антитела на щитовидната жлеза?
Изчакай да излязат генетичните.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
хормони и антитела на щитовидната не съм, а къде мога да ги направя? Трябва ли първо да говоря с генеколога си или мога направо да отида някъде за такива изследвания?
*
Хормоните са ТСХ, ФТ3, ФТ4, а антителата ТАТ и МАТ. Можеш да си ги пуснеш във всяка лаборатория. Излизат за 2 часа. Няма значение, в кой ден от цикъла се правят.
Ако си от София, ти препоръчвам Цибалаб, защото там имат пакети за тези изследвания и излиза по-евтино.

Антоан дьо Сент Екзюпери
Miranda, въпросните лекари специалисти ли са по стерелитет??? Как твърдят например, че няма никакъв проблем, при условие, че не са ти правили снимка за проходимост на тръбите, нито лапароскопия? От имунологичните - кажи точно какви изследвания са ти правили. Не мога да повярвам, че не са ти правили изследвания на хормони на щитовидната!!! Изглежда не са специалисти по стерелитет. Правили ли са антифосфолипидни, NK клетки? Би ли написала от половите хормони кои точно са ти изследвали, че почвам нещо и за тях да се съмнявам...

Миличка, на 35 г. не се оставяй на отчаянието и мъката. Имаш време. Знам, че лети бързо. Трябва само да намериш сили. И нещо, което не си казала в прав текст, но аз го разбирам така - до теб има някой, който очевидно много те обича и подкрепя (8 год. в тази битка!!!), някой, който е приел идеята да си осиновите детенце. Не се случва на всяка жена да има до себе си такъв мъж. Не забравяй какво имаш - заслужава си да продължиш да се бориш.
Благодаря ви, момичета. Вярно е, че имам прекрасен човек до себе си. И той се намъчи покрай мен. Не мога точно да цитирам хормоните, които са изследвани. Нямам ги под ръка, но изследванията имунологичните правих в Плевен Център по Клинична Имунология, Висш Медицински Институт, при доц. Конова, инхибин, яйчников резерв и не знам още какво. Пишеше, че всички са в нормите.
*
Най-добре да си погледнеш резултатите, когато можеш и да ги напишеш тук. Така ще получиш най-адекватните отговори.
Късмет.

Антоан дьо Сент Екзюпери
Намерих изследванията, ето хормоните, които са изследвали: IgG, IgA, IgM,IgE, C3,C4,C - за хуморален имунитет, Rheuma faktor, антитела - нуклеарни, антитела двойноверижна ДНК, Анти Sm, SS-A(RO), SS-B (LA) - автоантитела, антифосфолипидни тела, яйчников резерв - инхибин, FSH, LH, антитела срещу гамети, антиспермални, хормонални изследвания - FT3, T3,FT4,T4,TSH, JDJ,, MAT, полови хормони - естрадиол, тестостерон, прогестерон,пролактин, FSH, LH, туморни маркери - СЕА, AFP, CA-15-3, CA-19-9, CA-125, PSA, бета hCG, хламидия и други инфекциозни причинители, имунофенотипизиране. На мен не ми говорят нищо, но диагнозата е, че няма отклонения от нормалните показатели
*
Еха, доста са :D. Погледни дали на всички има резултати. Моята бланка съдържа същети позиции, но не всичките са изследвани. Ако има резултат навсякъд,значи са ти изследвани и за щитовидната жлеза.
Направи си снимка на тръбите, ако нямаш.

Антоан дьо Сент Екзюпери
всичките са изследвани, ако знаеш колко пъти ми вземаха кръв, и тези изследвания са само от едната клиника, а за генетичните ми вземаха отделно кръв в друг медицински център, но още не са готови. Генекологът каза, че нямало смисъл от снимка на тръбите и лапароскопия, защото вече съм имала бременност, значи тръбите били проходими. Вече и аз не зная какво да правя, а ефективна ли е тази процедура с инсеминацията и всеки гинеколог ли може да я прави или се изисква специална клиника?
*
1. Никой не може да ти гарантира, че тръбите са пропускливи, защото е имало веднъж бременност. Те могат да бъдат увредени от инфекции. Задължително потърси съвет в специализирана клиника по стерилитет.
2. Инсеминации могат да се правят само на няколко места в страната. Тази процедура изисква специална оброботка на спермата и предварителни изследвания за инфекции.
За София те са: 

www.invitro-bg.com
www.ivf.bg
www.ivf-bg.com 

Антоан дьо Сент Екзюпери
Браво на доц. Конова. Като винаги, взела е нещата в ръце и е свършила работа. Остава  :?: - при специалисти по стерелитет ли ходиш? Удивена съм от коментара за цветната снимка!!! Може да имаш хидросапинкс...например. Аз имах спонтанен аборт (в много ранен етап) при условие, че едната тръба е била с ясно изразен хидросалпинкс, а другата със сраствания (и въпреки това съм забременяла). Първият коментар беше кухо яйце - ами да, възможно и това да е било, но никой не може да знае със сигурност. Може обаче и да в резултат на хидросапинкса.
*
Препрочитам ти постингите и никъде не намирам да сте правили спермограма. За бебе трябват двама здрави участника.

Антоан дьо Сент Екзюпери
White, писала е, че спрмограмата е Ок.
*
Току що прочетох в бг-мама, че правена при Кацаров. Значи би трябвало да е достоверна.
Остана снимка на тръбите и повечко търпение.

Антоан дьо Сент Екзюпери