0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здрасти на всички.
Влизам за първи път с име и ми е малко непознато.
Въпроса ми е следния,имам проблеми и отидох вчера на генеколог.От няколко месеца имам силно бяло течение,непрекъснато правя изследвания и пия хапчета,но нищо,вчера си направих поредните,още не са излезли.И лекарката ми предложи да направя изследване за хламидии,не знам кръв ли,вагинален секрет.Тук чета,но се обърках,какво първоначално трябва да се изследва.Не съм много сигурна,че лекарката ми е добра,ходя от скоро и затова ви моля за съвет,какво изследване ще покаже имам ли това в момента,досега не съм се изследвала за това нещо.
Благодаря ви.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
погледни това...http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=print&sid=170 :D

Може да се докаже директно - хламидиен антиген - във всякакви секрети, вкл. влагалищен, очен, простатен, слюнка ... каквото се сетите. Но се сее трудно, на специални среди и ако тестът е отрицателен, това не значи, че нямаме хламидия (фалшиво отрицателен). В кръв се доказват антитела - в някакъв титър. Ако ги има, значи сме се срещали с хламидия. Ако растат, значи инфекцията е остра. Чрез ДНК анализ (ама не на нас, а на хламидията) се доказват части от нейната структура. За жалост, и този метод (нарича се PCR, като и споменатия LCR) дава 20% фалшиво отрицателни резултати, както и някакъв процент фалшиво положителни (кръстосана реакция с полимерни вериги от други микроорганизми).

« Последна редакция: Август 03, 2006, 09:01:12 am от adi »
Какви изследвания си правила. Предполагам това течение се дължи на някакво възпаление, но ако няма адекватно и точно лечение може само да рецидивира и да стане още по трудно за лекуване. С микробиология и една цитонамазка излезе пълната картинка при мен, защото и аз преди време имах такова.

Успех  :)
Направих вчера микробиология и цитонамазка,досега само това съм правила,но не мога да се преборя с бяло течение още.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Направих вчера микробиология и цитонамазка,досега само това съм правила,но не мога да се преборя с бяло течение още.
Микробиология ще поясни нещата!!!Когато излезнат резултати ...пиши как са !Успех!!Никога не е излишно ако и двамата се изследвате за хламидия! :D
Здравеите момичета ,
можели и аз да попитам за хламидиите ,щом се откриват в сякакъв секретзащо при цервикален секрет който ми изследваха не се откриха хламидии , а в кръвните изследвания нормалните стойности за лабораторията са 1:16 , а моето изс. показа стойнос 1:128.
Моля ако някои знае да ми отговори .
Благодаря ви предварително