Ще споделя и своя опит, когато имах същия проблем. При мен беше предизвикан от твърде честото и изключително силно третиране на косата, блонирах си корените на всеки 20-30 дни + боя за матиране, за да поддържам платинено русо, а естествената ми коса е много тъмно кестенява, отговаря на 4-ка по каталогизацията на естествените коси. И така в продължение на година. През цялото време съм ползвала серията на Керасатз с вита цимент - шампоан, маска и 2 пъти седмично ампули от същата серия + веднъж на 6 месеца си купувах комплеката на Керастаз от ампули против косопад, които си бяха доста скъпички (о/о 250лв.), но предполагам, благодарение на тях останах с коса. Сега не ползвам толкова силни продукти - защото се върнах към естествения си цвят практически, правя редовно маски, пия си фолиева киселина и се радвам на здрава и бляскава косица.
Горещо препоръчвам ампулите на Керастаз срещу косопад на всички момичета с такъв проблем, невероятни са. Мога да проверя дали са противопоказни при бременност