0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

симптоми при овулацията
« -: Август 01, 2006, 14:54:13 pm »
Здравейте момичета!Бих искала да знам повечко за това какви са признаците преди,по време на и след овулация(пр.тежест,някакъв вид течение,напрегнатост,раздразнителнос,засилване желанието за секс,болки в областа на яйчниците и т.н.)Никога до сега не съм правила тест или някакъв вид изследвания свързани с овул.Единствено съм правила изследване на хормони.Зная общи неща за овул.Първият път забременях като по чудо и сега,след като правим опит за второ(не мислете сега,че първия път е било лесно,който е чел"второ детенце"знае за какво става въпрос)си задавам доста въпроси над,които не съм се замисляла преди.Е може пък сега да е дошло времето!Ще се радвам да пишете по темата.Никой не се е родил научен,нали?Благодаря мили момичета предварително. :thankyousign:
Re: симптоми при овулацията
« Отговор #1 -: Август 01, 2006, 15:48:38 pm »
Здравей jovana,
има много инфо изписана за това във форума - пробвай с търсене.
Най общо:
1. овулация може да проследиш най-точно чрез преглед с вагинален ехограф - няколко дена преди предполагаема овулация и няколко дена след това - ако на първия преглед се види доминантен фоликул а на втория жълто тяло значи е имало овулация
2. По лесен метод, но отнема повече време е да мериш базалната температура сутрин и да я записваш за да видиш дали във втората част на цикъла е по висока т.е. ако направиш графика от измерените температури във всеки ден от цикъла да се виждат две фази на ниска и по-висока температура. тука има и календар който може да използваш http://calendar.zachatie.org/work/HomePage
3. Тестове овулация от аптеката - 10 броя започваш според инструкциите да ги правиш всеки ден преди датата на очакваната овулация и когато станат положителни, значи очаквай овулация в рамките на часове.
4. Признаци че наближата ову са цервикалната слуз - става като белтък лепкава и разтеглива и доста обилна. Може да усетиш пукането на фоликулите като рязка болка в областта на яйчниците, но може и да не усетиш - различно е при всяка. При мен лично след овулация, задължително има дискомфорт и тежест ниско долу известно време, понякога даже си ме боли - така знам че се е пукнал фоликула. За съжаление точно тогава не забелязвам повишено желание за секс, поради дискомфорта от тази тежест, за която писах по горе.

Това е най-общо - потърси още и сигурна съм ще научим много.

КЪСМЕТ!
« Последна редакция: Август 01, 2006, 16:00:05 pm от Maialen »
« Отговор #2 -: Август 01, 2006, 18:23:17 pm »
Благодаря MAIALEN И BOGGYза точната и изчерпателна инф. по темата.Наистина,когато възникне проблем тогава започваш да си задаваш въпроси от типа,а когато просто се случват нещата .....Надявам се,че вярата ни ще помогне и както при мен очаквам да видя две лентички(дано) за втори път,така и вие да се насладите на този прекрасен момент.Пожелавам ви го искрено.А привас как стоят нещата?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Август 01, 2006, 20:50:32 pm »
jovana ...най-сигурния начин да проследш ову.е ФОЛИКУЛОМЕТРИЯ!!!
Има и момичета при които графика има двуфазност,тестовете засичат ову........но ову няма!!!!!!Хубаво е поне 2 месеца да си направиш фоликулометрия!!!!Хем ще видят как е лигавицата....което също е много важно!!!! :D
« Отговор #4 -: Август 03, 2006, 12:28:20 pm »
Цитат
jovana ...най-сигурния начин да проследш ову.е ФОЛИКУЛОМЕТРИЯ!!!
Има и момичета при които графика има двуфазност,тестовете засичат ову........но ову няма!!!!!!Хубаво е поне 2 месеца да си направиш фоликулометрия

При мен, според това с кой яйчник овулирам се появяват болки в деня на ову, като силно издърпване през яйчника и корема. Но не всеки си усеща овулацията.
« Последна редакция: Август 03, 2006, 12:48:15 pm от darrii26 »
*

tea_tia

« Отговор #5 -: Август 04, 2006, 00:13:34 am »
Момичета, аз също искам да попитам нещо по темата:
забелязах от известно време, че симтомите при овулацията ми започнаха доста да приличат на досегашните ми ПМС. Доста често започнах да получавам по лицето пъпчици, да ме понаболяват кръста и  корема в областта на яйчниците, да ми се гади и да ме боли главата - все симптоми, които имам преди М. Всъщност, като се замисля, ако вземем времето от овулацията до МЦ съм си все с ПМС, с някяква пролука от няколко дни. Моите ПМС започват седмица напред.
Имате ли подобни симптоми повреме на ову? Нормално ли е това?
Благодаря ви.
« Отговор #6 -: Август 04, 2006, 11:20:39 am »
Нормално е. И при мен започват седмица преди ову, винаги е било така.
« Последна редакция: Август 04, 2006, 11:54:33 am от darrii26 »
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #7 -: Август 05, 2006, 11:30:38 am »
Теа-тия симтомите,които описваш също може да говорят че пукаш киста... особенно позивите за повръщане. По принцип сега тъи като вие не сте следили за симптоми за овулация,а и чесно да си кажем те не винаги са много ясни и точни и не винаги се отнасят за овулация... Следвреме и като се задълбочите в следенето на организмите си ( което ви препоръчвам да не задълбаватеще откриете много нови уещаниякрепям Ади за това,че единствения и най-сигурен начин за проследяване на овулация е фоликуметрията в няколко поредни месеца. И както е споменала също ( Адичка извини ме,че те повтарям, но си напълно права ) е виждането и на лигавицата. Може да се случи да си имате овулация,но да не правите качествена лигавица,което само по себе си води до невъзможност да се закрепи евентуално оподеното яйце. Така че мили дами не разчитайте само на несигурните симптоми . Много време трябва да мине,за даможете с точност да усещате и разпознавате различните  там придърпвания и болчици. Успех ви желая и дано се радвате на редовни овулациики. :D
*

tea_tia

« Отговор #8 -: Август 07, 2006, 01:41:47 am »
Благодаря Наха. Аз моята овулация я следя с тестове, организмът си го наблюдавам в тази насока от около година, сещаш се защо. Фоликулометрия не съм правила, защото живея в дълбоката провинция и няма къде :(. Не съм имала досега кисти и дай-боже никога да нямам. Не знам само за колко време се получава киста. Имам предвид, че скоро бях на док и всичко беше ок. Ако мажеш да ми дадеш някакво инфо ще ти бъда благодарна.  :bighug:
А какво ще кажете момичета за чуствителността и болките в гърдите? При мен се появиха този месец непосредствено след ову. На първия ден?
*

naha

• 1474
« Отговор #9 -: Август 07, 2006, 10:43:57 am »
Здравей Tea_Tia малко се забавих с отговора  8)... Ами какво да ти кажа относно чувствителността на гърдите може да го отдадеш на смяната в нивата на хормоните. Аз на пример и то не всеки месец покрай ову получавам едно неприятно усещане на зърното на лявата гърда и то само на нея. Другия месец е на другото по следващия може и на двете или изобщо да не ме заболят. Всеки месец различно, но предполагам знаеш, че ако има нещо обезпокоително относно тези болки не е лошо да се консултираш с лекар. А за кистите ами зависи от кистата де аз мога да ти кажа за фоликулярните само защото съм "абонирана" за тях перманентно всеки месец  :lol: 8). При тях просто ф-ла не спира да ръсте ( нали там заради грешка в системата  8) :) т.е. в нивата на хормоните ), не се спуква, не се отделя яйцеклетка от там иде и невъзможността да се зачене. Кога се образуват?- когато ф-ла достигне ръзмери по-големи от 25мм в някои случай и 25 е много зависи от организма. Казваш че нямаш кисти дано да е така, но ти също казваш че не си правила фоликуметрия и не можеш да знаеш със сигурност. Не искам да те плаша разглеждам различните вариянти  :D.  Мога много да ти пиша за това, но за да не отекчавам другите с информация, която им е до болка позната ще спра до тук. Съветът ми е да направиш поне две ф-трии, за да отхвърлиш напълно съмненията, че овулираш :D Успех.
*

tea_tia

« Отговор #10 -: Август 07, 2006, 23:52:44 pm »
Благодаря Нахинце,
Другият месец ще направя фоликулометрия, за да видя какво става. Защото предполагам кистата се пука и се изхвърля с М-то и може въобще да не разбирам ако съм имала.
Е, надявам се да отида на лекар по друг  повод, но само бог знае. Сега само си следя симптомите и постоянно се надявам, а като не съм имала никога бременност, припознавам всяко удно усещане за някой от първите признаци :? Толкова много искам да си имаме бебенце, че ставам досадна :(
На теб пожелавам приятна почивка, без много-много да мислиш за кистите. Почини си добре, щом си решила да почиваш. И да знаеш, възможностите винаги идват в най-невъзможния момент. Така че действайте за удоволствие и много успех мила.
*
« Отговор #11 -: Август 08, 2006, 15:53:23 pm »
момичета, не е съвсем за овулацията, ама при бременност (начален стадий, олеле, как звучи) има ли пак повишена температура? в момента ми е невъзможно да си направя тест (просто защото съм на работа  :oops: ), но напоследък май често имам температура, съпроводена с постоянна умора и желание да ям месо (месо не ям от 6 години)...
благодаря за отгоеорите...
*

naha

• 1474
« Отговор #12 -: Август 08, 2006, 17:10:59 pm »
Измери си базалната температура, за да си най-сигурна ако е над 37 и имаш закъснение има голяма вероятност да си бременна. А за другото да има такива симтоми, но за да си по сигурна направи нещата, които доказват наличие на бременност със сигурност. Направи тест. На някои жени се увеличава глада към месо на други не. Телесната температура може да ти е завишена от настинка,  плюс това в следобедните часове човек си вдига температурата по принцип. За да не те заблудя направи тестче и си мери бт по оказаните начини ( за да е ефективно ). Успех.
*
« Отговор #13 -: Август 08, 2006, 18:37:49 pm »
мерси, naha, започвам да създавам навици да си меря бт, ако вече не е късно да предвиждам  :oops:. отивам за тест  :crossfingers: :crossfingers:
*

sisi3

« Отговор #14 -: Август 10, 2006, 21:19:43 pm »
Здравейте на всички момичета.За първи път влизам в този форум и искам да Ви задам един въпрос.Имам син  на 4г.и сега правим опити за второ бебече.От 3год. пия Диане 35 и този месец го спрях.Нямах никакви странични ефекти ,но днес/10 дни след като съм ги спряла/ ми се появи една слуз но като кръв /черна/,не е обилна а и по мои изчисления тези дни трябва да имам овулация.Според вас от какво е тази слуз,дали от хапчетата или от овулацията.Много Благодаря!