0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

диди -

отново за дуфастона
« -: Юли 31, 2006, 19:33:55 pm »
Прочетох доста за дуфастона ,но все пак реших да ви питам .
Редно ли е без никакви изследвания да се изписва дуфастон /само ехограф/поради това ,че повреме на овулация имах кървене.Е това стана след лечение с фунгулон за гъбички ,ранен сп.аборт преди 6м. и липса на бременност от година .Да се надявам ли ,че дуфастона ще ми стимулира ову -то ,ще помогне да ми се спукат фоликулите и ще удебели ли достатъчно лигавицата ? Или да сменя доктора? Според мен без изследвания не трябва да се изписва нищо и аз поисках някакви хормонални да ми пусне ,но той каза ,че нямам нужда и ясно се виждало ,че нямам признаци на стерилитет .чудя се понеже е и познат и с доста години опит.Посъветвайте ме !
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: отново за дуфастона
« Отговор #1 -: Юли 31, 2006, 20:04:12 pm »
Цитат
Прочетох доста за дуфастона ,но все пак реших да ви питам .
Редно ли е без никакви изследвания да се изписва дуфастон /само ехограф/поради това ,че повреме на овулация имах кървене.Е това стана след лечение с фунгулон за гъбички ,ранен сп.аборт преди 6м. и липса на бременност от година .Да се надявам ли ,че дуфастона ще ми стимулира ову -то ,ще помогне да ми се спукат фоликулите и ще удебели ли достатъчно лигавицата ? Или да сменя доктора? Според мен без изследвания не трябва да се изписва нищо и аз поисках някакви хормонални да ми пусне ,но той каза ,че нямам нужда и ясно се виждало ,че нямам признаци на стерилитет .чудя се понеже е и познат и с доста години опит.Посъветвайте ме !

Смени доктора!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Дуфастона може единствено  да ти удебели лигавицата, ако нямаш естрогенен дефицит, може и да ти измести овуто с два - три дни , но ако въобще го имаш - от постинга ти не се разбира.
Правилната стратегия е прилагане на дуфастон при установена с фоликуметрия овулация. А най - правлината - фолику
Принципно па-добър е утрогестана.
« Отговор #2 -: Август 03, 2006, 12:30:37 pm »
Дуфастон може да ти регулира цикъла, но не трябва да се взема дълго време.
Ако кървенето по време на ову е еднократно, а не правило, няма място за притеснения.
« Отговор #3 -: Август 03, 2006, 12:52:03 pm »
но той каза ,че нямам нужда и ясно се виждало ,че нямам признаци на стерилитет

Аз не знам как ги вижда, че няма признаци.  8O
Да, смени доктора.

Имала съм кратко (еднократно) кръвотечение по време на овулация. Не са ми изписвали каквото и да е.
« Отговор #4 -: Август 03, 2006, 14:52:34 pm »
Момичета, здравейте! Вчера бях на лекар, предписа ми Дуфастон, от 11 до 23 ден вкл. 2 пъти по 1 хапче. Причината е, че на УЗИ се видяха 2 сенки, едната 13мм, другата 15мм, най-вероятно от кисти от предния месец. И понеже последните 3 цикъла са много болезнени и дста време преди М имам ПМС, лекарката ми прецени, че дуфастонът ще успокои нещата. Чета обаче във форума, че моми4етата го пият от 15 до 25 ден, а аз съм от 11 до 23, което малко ме притесни. А и се притеснявам дали по някакъв начин няма да ми се "повреди" овулацията от Дуфастона.
« Отговор #5 -: Август 03, 2006, 15:49:40 pm »
Дуфастон се пие след доказано ову.
« Отговор #6 -: Август 03, 2006, 16:19:01 pm »
Тоест, следващите месеци, докато го пия, трябва задължително да имам ову? Ами моята Ову е около 13-16 ден, а Дуфастона трябва да го почна от 11я ден. Съвсем се обърках...
*

ДАНИ-

« Отговор #7 -: Август 03, 2006, 19:30:26 pm »
Дуфастона според Вас ще ми нормализира цикъла /които само предходния месец се обърка с кървене по време на ову / или ще спомогне по някакъв начин за забременяване ,като удебеляване на лигавица , пукане на фоликули или най вече набавяне с прогестеронов хормон за имплантиране на дай боже оплодена яйциклетка . Имам през февруари спонтанен в 5г.седмица ,само видях положителен тест и всичко свърши .Изчистих се сама и казаха ,че това било грешка на природата и няма проблем за следващо забременяване .Имам доказана ову само с тестове . По принцип имам нормален цикъл на 26-28 дни на 24години съм .Дуфастона трябва да пия от 12 до 25ден.Овуто ми е някъде 14ден. Опитите за бебе са от година.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #8 -: Август 03, 2006, 19:58:47 pm »
Цитат
По принцип имам нормален цикъл на 26-28 дни на 24години съм .Дуфастона трябва да пия от 12 до 25ден.Овуто ми е някъде 14ден. Опитите за бебе са от година.

Дуфастон се пие след установена овулация.
Според мен е прекалено рано да пише прогестеронов препарат от 12 ден, защото с приема му може въобще да не настъпи овулация.

Ако си схванала написаното , СМЕНИ ЛЕКАРЯ!
« Отговор #9 -: Август 05, 2006, 18:04:21 pm »
Zdraveite i ot men
Piya dufaston ve4e pove4e ot 7 g. Predpisan mi e zaradi miomen vuzel. Piya go vseki mesec ot 16 do 25 den i hodia na profilakti4en pregled na vseki 6 meseca,za da se sledi sustoyanieto mu. Opredeleno moga da kaja, 4e ima efekt,tui kato naistina deistva regulativno-v pove4eto slu4ai namaliava ili se uveli4ava malko,sled koeto otnovo stava v norma. Moyat ginekolog tvurdi,4e bremennost i rajdane ste povliyayat o6te po-polojitelno i moje dori da iz4ezne.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #10 -: Август 05, 2006, 18:28:41 pm »
А понякога миомния възел пречи за забременяването, по - точно за инплантирането на оплодената яйцеклетка.
« Отговор #11 -: Юли 23, 2009, 11:14:28 am »
здр аз пия дуфастон от 1 ден до 25 ден за 3 месеца първия месец всичко беше о.к.Втория месец обаче към 15 ден започнах да кървя,док ми каза да ги пия тоз месец и да ги спирам,много ми е притеснено защото вече 4 ден кървя моля за съвет какво да правя
« Отговор #12 -: Юли 23, 2009, 12:51:50 pm »
А на теб за какво ти го изписаха?
Една звезда - светлинна и далечна ...
« Отговор #13 -: Юли 23, 2009, 16:28:29 pm »
здр аз пия дуфастон от 1 ден до 25 ден за 3 месеца първия месец всичко беше о.к.Втория месец обаче към 15 ден започнах да кървя,док ми каза да ги пия тоз месец и да ги спирам,много ми е притеснено защото вече 4 ден кървя моля за съвет какво да правя

ЗА първи път чувам да се изписва прогестеронов препарат в началото на цикъла ?!?!?!? Той се пие след овулация или повечето го изписват от 16 ден. За какво го пиеш?
« Отговор #14 -: Юли 30, 2009, 12:28:15 pm »
Пия го за регулиране на цикъла а според док имам и малка матка(недоразвита матка)
« Отговор #15 -: Юли 31, 2009, 20:27:23 pm »
ЗДРАВЕЙЙТЕ  и от мен . Не съм сигурна ,че е уместно да ви помоля за мнение точно в тази темичка , но дано някой сподели  и ме ориентира . Пия Утрогестан за корегиране на лутеална фаза. Колко време след приема  се предполага ,че идва цикъла и отново ли идва със зацапване 2-3 дни или спонтанно ? Спрях Утрогестана след едноседмичен прием по схема 2 по 2 . Зацапа ми две капки и спря. Това нормално ли е ???  Благодаря ви предварително- дано някой ми отговори
« Отговор #16 -: Август 01, 2009, 13:33:15 pm »
Здравейте, пиша ви, защото изчетох повечето теми за Дуфастон и искам съвет преди да се навия да го пия, защото имам съмнения по отношение на Дуфастона.
Преди две години имам направена фенестрация на яйчниците заради поликизтоза. Два месеца след това лекарката ми изписа Дуфастон от 16-тия ден. Още два месеца и бях оперирана по спешност от спукана киста на жълтото тяло. Която аз свързвам с Дуфастона, но лекарят ми твърди, че нямат нищо общо.
След това започнах да правя кисти през месец,а в последно време всеки месец без да пия никакви хапчета. Сега лекувам една такава фоликулярна киста на десния яйчник т.е пия Дуфастон 2х5, за да ми предизвика цикъла и кистата да се махне.
Стана дълго: конкретното ми притеснение:
Лекарят ми предписа да пия дуфастон следващия месец от 14-тия ден до 24-тия ден. Според него това би подпомогнало забременяването ми. Попитаме за овулацията ми, казах му че моята варира от 3-тия до 18-тия ден. Все пак той пак настоя да започвам от 14-тия и да пия един месец лекарството.
Преди три месеца си пусках излседване на прогестерона, бях в момент,когато пак имах киста и ми закъсняваше около две седмици. Тогава прогестеронът ми беше не под нормата, но близо до долната граница за съответната фаза на цикъла.
*
« Отговор #17 -: Август 04, 2009, 15:34:32 pm »
Здравейте,понеже за първи път пия дуфастон,нещата с него не са ми много ясни.Веднага след овулацията,гинеколожката ми назначи дуфастон за 14 дни 2x1.След това го спирам и чакам да видя дали ще ми дойде,само че след колко време трябва да ми дойде след спирането?Тя ми каза,че ако имам закъснение 1 седмица и положителен тест пак да го започвам,ако не-спирам го.Днес ми е 21 ден от цикъла,а дуфастона трябва да го пия до 27-ми вкл.,да обаче моя цикъл е на 28 дни и дефакто трябва да ми дойде 1 ден след това,само че като пия дуфастон,означава че цикъла ми ще се забави с незнам си колко дни нали?Дали ще е проблем ако не го пия 14 дсни,а само 10,тогава може би ако не съм бременна ще си ми дойде навреме или и аз незнам...объркана съм......
« Отговор #18 -: Август 04, 2009, 17:06:24 pm »
Пий си го както ти го е предписала лекарката. Тя ти е изписала за 14 дни, толкова дни е лутелната фаза (фазата след овулацията). Ще ти дойде ден два след като го спреш. Много рядко има закъснение от 1 седмица, а и може да е само първия месец закъснението. Важното е да не скъсяваш лутеалната фаза. Спокойно и успех!
« Отговор #19 -: Август 04, 2009, 17:14:18 pm »
Доре , как така овулацията ти варира от 3 до 18 ден?
Най - добре е да пиеш дуфастона след овулацията , в противен случай рискуваш да я подтиснеш.