0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
    Тази тема и друг път е обсъждана,но тъй като аз се замислих много сериозно за такъв вариант ми се искаше да го обсъдим. Разбира се всичко това ще го говорим и с док. наесен, но не ме сдържа така да се каже.
     И тъй, при моите 2 опита ин витро, за стимулацията на които ми отиваха по 34-35 амп. меногон и 10 декапептила правех само по 4 фоликула. По принцип при мен реагира само десния яйчник. Решихме да минем на вариант ИКСИ, тъй като сме и с мъжки фактор. Тръгнаха само 2 фоликула, които на всичкото отгоре спряха да растат и прекратихме стимулацията. Та се чудя защо трябва да се блъскам с толкова много хормони и после с месеци да се възстановявам, като примерно с клостилбегит при инсеминациите, които правих преди ин витрото си ставаха също 3-4 фоликула. Смятате ли , че е оправдано, някой опитвал ли е по този начин? Единственото, което ме притеснява е, че от стимулацията с клостил изтънява мат. лигавица.
   Дайте съвет моля ви.   
*
Солей, този въпрос и мен ме е вълнувал преди първото ИКСИ. Моят док ме убеди, че при стимулиран цикъл се получават не само повече, но най-вече по-качествени яйцеклетки.
При теб какъв е проблемът? При така описаната ситуация, много ми намирисва на ендометриоза. При доста момичета със сходна симптоматика и последваща лапароскопия, се установява именно това.
Имаш ли изследване на яйчников резерв?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Солей, нищо не пречи да опиташ, докъдето стигнеш.
Обаче и аз съм чувала, че при сериозна стимулация излизат по-качествени яйцеклетки.
*
Солей, от собствен горчив опит ще ти кажа, че това наистина е индивидуално, но в общия случай е доста рисковано. Първият и основен недостатък е качеството на яйцеклетките, а другия неприятен момент е, че с малък брой фоликули и не на 100 % качествени яйцеклетки може изобщо да не стигнеш до трансфер.
Аз опитах веднъж, повече няма да се пробвам по тази схема категорично.
Каквото и да решиш ти пожелавам успех  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
   От левия ми яйчник беше отстранена 6 см. "шоколадова" киста през 1999г. Последващо лечение със золадекс - 6 м. Въпреки, че запазиха яйчника, той не реагира на стимулациите. Док. предполага, че не се кръвоснабдява добре. Къде мога да направя изследване за яйчниковия резерв?
При така описаната ситуация, много ми намирисва на ендометриоза. При доста момичета със сходна симптоматика и последваща лапароскопия, се установява именно това.
Имаш ли изследване на яйчников резерв?

Уфф май ще ми се изтресе още нещо на главата!  8O И при мен така - реагира само десният яйчник. И при 2-та опита (1-ви: 5 бр. 4 качествени, еее.... и един от левия ама недорасъл и некачествен; 2-ри - 2 бр. качествени). Но с по-малко Меногон - 1-ви път 21 ампули, 2-ри - 15 ампули. И моят док каза, че левият яйчник не се кръвоснабдява добре (а преди 1.5 г. си произведе супер яйцеклетка и ми сътвори извънматочна).

Преди следващия опит доц. Конова иска да ми изследва яйчниковия резерв. Дано нямам и ендометриоза, че вече ще ми дойде малко повечко.

Солей - по дълъг или къс протокол ти беше стимулацията? Предлагали ли са ти вариант за стимулация с Пурегон или въобще някой синтетичен? За съжаление ще се виждам с док да се уточнваме какво правим с 3-ти опит чак в началото на Окт и аз все има да го мисля цяло лято...
*
Re: ИКСИ на естествен или слабо стимулиран цикъл
« Отговор #6 -: Август 01, 2006, 09:10:17 am »
  Коте, ти при кой док. си? Аз съм при Вакрилов. До сега ме стимулира все с меногон - по къс протокол. Аз съм на 36 г. и той смята, че синтетичните не са добър вариант за мен, тъй като съдържат само ФСХ.  И аз ще се видя с моя чак октомври и дотогава ще се побъркам от мислене.
« Отговор #7 -: Август 01, 2006, 09:24:00 am »
 :lol: Солей, и аз съм при Вакрилов. Освен да ти повторя posting-a...  :P И понеже и аз ще го виждам Окт... може пък 2-те до тогава да измислим нещо  :balk_172:
*
« Отговор #8 -: Август 01, 2006, 09:51:08 am »
  Коте, супер си е нашия док. Аз много си го обичам. Все се засилвам да сменя клиниката, но не мога да го направя. За мен е много важно да имаш доверие на доктора си, а аз на него му имам пълно доверие. Трябва да успеем с теб наесен, няма начин.
« Отговор #9 -: Август 01, 2006, 10:10:01 am »
  Коте, супер си е нашия док. Аз много си го обичам. Все се засилвам да сменя клиниката, но не мога да го направя. За мен е много важно да имаш доверие на доктора си, а аз на него му имам пълно доверие.

И аз така.  :bighug: Ха дано на есен нашата любов даде плод на  ylinfant !
*
« Отговор #10 -: Август 02, 2006, 16:20:17 pm »
Ох, момичета слабостимулирания цикъл да ви кажа хич го няма откъм успеваемост. Не е проблема само в яцеклетките, има значение и ЛХ хормона и още  други щуротии свързани със самия "имплатационен прозорец", както го наричат докторите. Както ми каза нашия ембриолог - работата е бая "полу". Казвам го като човек, минал през процедурата. Но каквото и да решите желая много усмивки накрая :lol:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #11 -: Август 03, 2006, 15:24:22 pm »
Здравей,  solei! Моят опит на нестимулиран /а не слабостимулиран!/ цикъл за съжаление завърши неуспешно, но за себе си аз не съм се отказала от този вариант! Аз също имам ендометриоза и при класическото ИКСИ направих 2 яйцеклетки като краен резултат /само с 12 инжекции, но.../. Оплодиха се и двете, но ми върнаха само 1. При естествения цикъл имах 3! зрели фоликула, но само 1 яйцеклетка, оплоди се и направихме трансфер. Както виждаш, в моя случай смисъл определено има. Зависи от организма...... За качеството на яйцекл. ми беше обяснено, че е възможно най-доброто за случая-естествен подбор-1, но тази, която организма е оставил.
Обсъдете с док. конкретно твоята ситуация-той и състоянието на организма ти ще ти подскажат вариантите за действие! Аз също си блъсках главата какво да предприема септември, но накрая реших да отида на моренце, пък после каквото док. и организма кажат!!!! М/у другото, след 5 дена на морето организма ми позволяваше да предприема естествения...  :balk_69:Тъй че, момичета, на шега или не, хванете трите стихии: огън-въздух-вода, т.е. слънце-въздух-море!!! :balk_62: :balk_600: :balk_62:
Успех на всички! :goodluck:
« Отговор #12 -: Август 04, 2006, 10:19:05 am »
Солей, а Вакрилов какво смята за опит с кломифен цитрат?
В твоя случай явно има смисъл да се опита нещо да се промени в схемата
Аз също имах дълги колебания и първо мислех на естествен, после си казах, а бе по-добре да имам 2-3 яйцеклетки и реших с кломифен цитрат, в крайна сметка обаче стигнах само до пункция - без трасфер и беше доста гадно от емоционална гледна точка
Това при положение, че аз нямам проблеми с дебелината на лигавицата, но с този вид стимулация имах други проблеми - първо тръгнаха много фоликули, после два се селектираха като доминантни и потиснаха останалите, после въпросните два вървяха доста различни на размер и в крайна сметка единият презря, а другият се оказа с куха яйцеклетка
В последствие в МЦРЗ чух, че поради доста подобни случаи се отказват да правят ин-витро с кломифен, или на напълно естествен, или със стимулация

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Август 04, 2006, 13:51:52 pm »
този вид стимулация имах други проблеми - първо тръгнаха много фоликули, после два се селектираха като доминантни и потиснаха останалите, после въпросните два вървяха доста различни на размер и в крайна сметка единият презря, а другият се оказа с куха яйцеклетка
В последствие в МЦРЗ чух, че поради доста подобни случаи се отказват да правят ин-витро с кломифен, или на напълно естествен, или със стимулация

Фреши, точно затова не се практикува широко този вид стимулация - не защото лекарите искат да тъпчат жените насила с хормони, а защото така нямат контрол върху развитието и пукането на фоликулите и се стига до случаи като твоя. затова се прилага блокиране на хипофизата и лекарят изцяло определя кой кога и колко да зрее, както и кога да се пука - медикаментозно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!