Хайде и аз да се разпиша, за да не остана по-назад. На ЖК ходих само заради болничния и както се изрази един док да съм "вързана за системата". Два пъти ми пуснаха стандартните кръвни изследвания за бременни, и два пъти ме гледаха на УЗ (по правило трябвало 3 пъти) - един за установяване на бременността, един в 5 месец и един в 9. Само, че на втория УЗ така ми натискаше корема с трансдюсера доктора от ЖК-то, че ме заболя много и се притесних да не е смачкал на някое бебе нещо, после 2 дни се шашках и чаках да мръднат. Така, че третия УЗ по касата си го спестих- отделно че нищо не се виждаше на скапания им апарат. На всеки 2 месеца пътувах до София, Пловдив или Варна за УЗ прегледи при д-р Мазнейкова, д-р Димитрова, д-р Даскалов, д-р Александров, д-р Спасов и доц. Маркова, а на всеки 20-30 дни си пусках кръвни изследвания, плюс токсоплазмоза и щитовидините хормони, които касата не поема рутинно за бременни, а тук от форума разбрах, че са много важни. Честно казано не съм очаквала повече от тях.