sianie1, и аз съм с 3 мисед аборта, но в по-късно седмици, след като се установи сърдечна дейност. Аз обаче съм с еднорога матка и лекарят ми вече е категоричен, че на това се дължат абортите, тъй като поради неправилната форма матката не е кръвоснабдена еднакво добре навсякъде. Затова много зависи къде точно ще се захване ембриона. Следващия път ще имам още повече лекарства, но да стигнем до там. Иначе и аз съм правила всички изследвания като твойте, освен листериозата. Но пък съм пускала изследване за Цитомегаловирус и Епщайн бар вирус. Излезе, че са положителни за IgG, което по принцип не нормално и не е опасно, но при Епщайна титрите бяха над норма. За това чух противоречиви мнения от различно лекари - едни казват, че това е причината, другите - категорично не е. А, и другото, което сме правили в клиниката при имунолозите е крос мач тест (тест за имунологична съвместимост между мен и мъжа ми). Аз съм си правила тест и за тромбофилии в Националната генетична лаборатория, но и там всичко е нормално при мен.