Здравейте,
и аз току-що преживях мисед аборт след една скорошна успешна бременност. Бях в 11 г.с., с изоставане от над 3 седмици, спря пулса, нямах никакво течение и ме кюретираха. Имам дете на 1 г. и 1 м., което още кърмя. Нямах 9 м. цикъл, а след това само 3 месеца преди планираното ни второ дете. Преди да забременея (някъде на 4-5 м. от раждането) ми казаха, че лигавицата ми е тънка и няма скоро да ми дойде цикъла. Смятам да спра да кърмя скоро, за да ми се нормализират хормоните. Искам да си направя хормонални изследвания, вкл. пролактин и прогестерон. Според вас кога е добре да се направят-след като спра да кърмя ли? Ще опитаме около 6 м. след аборта, което ще е и около 3 м. след спиране на кърменето. Надявам се тези 3 м. да са достатъчни. Разбира се това е хипотеза, може хромозомна аномалия или др. Не взехме материал от абразиото за генетични изследвания, само за хистология, която казаха, че няма да покаже причината. Вероятно ще направя и генетични изследвания на себе си. Разглеждах лаборатория Генетика и тази към Майчин дом-София. Вторият вариант включва по-малко тестове, но е 100 лв., а първите доста по-скъпи. Вие къде сте правили? Има сред вас майки, които по време на кърмене или с просто с пролкатин/прогестерон извън стойностите да са направили мисед? Или с тънка лигавица на матката? Откриха ми и гъбички Candida, но нямало връзка. Първата бременност мина без проблеми, не съм резус фактор -. Голям шок, тъга и най-вече страх да не се повтори. Има много случаи, които кърмят по време на цялата бременност, че даже и двете деца заедно след това при малка разлика на децата.