Здравейте и от мен,много тъжна тема, но и много поддържаща духа - добре е в такъв момент да знаеш, че не си единствен и че трябва да се гледа напред. Благодаря ви!
Бременна съм в 11 седмица - всичко беше наред,в 7-ма чухме сърчицето как бие, последва срахотен стрес за мен - имам дъщеря на почти 4 годинки и й се случи нещо ужасно-бърза помощ, болница и 7 дни без никакво подобрение.....забравих и за състоянието ми и за това колко е важно да съм спокойна (мъжът ми не беше с нас по това време и бях сама)...След това отново отидох на лекар и пак ми казаха че всичко е наред. И така до днес - отидох супер спокойна на преглед - повръщам си, болят ме гърдите и всичко си е в реда на нещата, само по физиономията на доктора разбрах че нещо не е наред. Попитах го , той каза: "ми нещо не ми харесва, я да видя с вагиналния"....и така - диагноза не ми каза, но каза че бебето по нищо не личи да е в 11-та седмица, седи си както е било в 7-ма, и дори не е сигурен дали е живо, пулс неуспя да улови....Каза да не си мисля най-лошото, след седмица иска пак да ме види, и тогава ще бъде по-категоричен....все си мисля че просто не искаше да ми каже директно най-лошото....Вие знаете как се почуствах когато излезнах от кабинета....място не мога да си намеря, цял ден плача и мисля какво ще стане оттук натам....разрових се в нета и намерих това - незнаех че се случва толкова често, незнаех че е възможно да се случи нещо такова без да имаш каквито и да е симптоми и някакси немога още да го проумея.....
Та въпроса ми е - момичета от Варна, може ли да ми препоръчате ако се наложи, а то явно ще се наложи, при кой доктор е добре да отида за абразио, защото и от това имам един голям страх.Първата ми бременност приключи със спонтанен аборт и спешен кюретаж....за което дори неискам да си спомням....тогава живеех в София, сега съм във Варна и тук не съм наясно с докторите.Благодаря предварително! А също и каква е разликата между абразио и вакуум?