Всичко мина. всичко свърши.
Физическа болка няма, сега съм по-скоро като при цикъл. Изписаха ми Ципрофлоксацин и Оргаметрил от 16 до 25 ден след аборта.
За жалост май се откри и причината - явно имам завишен пролактин (хормон, отделян при кърмене, но унищожаващ плода). Ще изследвам като ми дойде цикъла. Само като ми каза лекарката (която ме и изражда през май 2010) "Стисни си гърдите" и от тях рукна кърма Като казвах аз на всички, че имам кърма, никой не ми вярваше. Слушах си аз че било нормало до 2 години след спиране на кърмата може да имам лактация, ама от къде да ми дойде на ум, че пролактина ще попречи за развитието на втора бременност?
Като ми мине първия цикъл започвам прием на Ясмин. Или беше с деня на първия цикъл трябва да видя на листовката.
Ще пусна изследвания на пролактин и прогестерон в съответните дни. Посъветваха ме в Майчин дом. Друга гинеколожка ме посъветва да пусна и изследване за тромбофилия.
То не че поводът е хубав, но да си похваля лекарката - д-р Жекова, анестезиолога д-р Марков и цялата Окръжна. Всички се държаха много мило, нямаше лоши подмятания, нямаше лоши думи. Всички се държаха така, сякаш тяхната дъщеря постъпва.
И знаете ли? Помнеха ме. В патологията лежах 2009 г. раждах 2010 година и ме помнеха. Мило ми стана дори от този факт, мило ми стана, че се опитваха да ме развеселят, анестезиологът пускаше шеги.
Мило ми стана, че се чувствах сред свои хора.
Обаче мъката в душата...до последно вярвах, молих се, пазарях се за чудо, да се чуе сърчице, да е грешка всичко това, да сънувам...не би...
Много ме е срам от себе си, че не съм пускала профилактично прогестерон и пролактин, а знаех, че имам проблеми. Но кой да очаква спонтанна бременност?