0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля за инфо - спонтанен аборт
« -: Юли 28, 2006, 10:40:27 am »
Здравейте момичета. Оказа се ,че за второи път ми се случва спонтанен аборт в много ранна бременност. В понеделник ЧХГ-то беше 88, а в сряда 78.Притеснява ме обаче ,че къревенето ми продължава вече 16 дни. Случаят беше следният неродовен цикъл - на 10.07. си парвих хартиен тест беше отрицателин.На 12.07. ми дойде. На 16 спря и аз започнах да пия билки за овулация. На 17 пак прокървих и това продължава до днес. Ходих на лекар, той каза ,че не вижда нещо нередно, но мен това кървене ме притеснява. Моля, ако някой има с подобен случай да ме посъветва какво да правя.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Моля за инфо - спонтанен аборт
« Отговор #1 -: Юли 28, 2006, 10:52:55 am »
Постинга ти е малко неразбираем. Не ми стана ясно на колко дни закъснение си направила кръвният тест и направено ли ти е абразио или не? Това кървене след абразиото ли е или кървиш и се притесняваш, че ще направиш спонтанен?
*
« Отговор #2 -: Юли 28, 2006, 11:00:02 am »
Извинете, и аз съм объркана. Тъй като цикълат ми е нередовен не мога да кажа за какво закъснение става въпрос.Последната нормална менсруация ми беше на 3.06. Няма абразио просто прокървих и отидох на лекар да види какво става.Той ме изпрати на кръвен таст за браминност и един ден след първият направихме втори, от който се вижда понижаване на нивото на ЧХГ.Но кървенето продължава май доста дълго...
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #3 -: Юли 28, 2006, 11:08:25 am »
Виж мила, отиди при друг лекар, защото не е нормално да кървиш толкова дълго. Поискай второ мнение. Щом няма абразио ти усети ли изпадане на някакъв съсирек, който обикновенно е съпроводен със силни болки? Какво е кървенето на цвят, силно или слабо?
*
« Отговор #4 -: Юли 28, 2006, 11:11:40 am »
Съсиреци изпадат.Болка няма.Кървенето е от бистра кръв до кафяво...И е със сила 1 превръзка на ден
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #5 -: Юли 28, 2006, 11:16:18 am »
Добре, може би организма ти се е изчистил сам, но отиди при друг лекар да види защо кървиш толкова дълго и да те види на УЗИ. Желая ти късмет.
*
« Отговор #6 -: Юли 28, 2006, 11:19:46 am »
Благодаря и аз мисля за др. лекар.Отивам да си взема всички епикризи и изследвания за да може док. да расъждава в правилната посока.
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #7 -: Юли 28, 2006, 15:12:21 pm »
Желая ти успех. Като имаш някакви резултати пиши.
*
« Отговор #8 -: Юли 29, 2006, 12:54:13 pm »
Ходих при др. лекар. За сега всичко е наред. Записала съм си час за следващата седмица за да започнем всичко от начало....Дано при този лекар да стигнем до така желаното бебе.
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #9 -: Юли 29, 2006, 17:28:10 pm »
Радвам се, че ти е казал, че всичко е наред. А казали ти защо кървиш толкова дълго време?
*
« Отговор #10 -: Юли 31, 2006, 10:43:48 am »
Не каза нищо. В сряда имам час за да разгледаме проблемо от самото начало. Аз съм с една извънматочна и махната едно тръба и още един спонтанен аборт като този, но тогава го нямаше това дълго кървене. Каза че ще ми даде хапчета ако не е спряло до тогава. Незнам..вече нямам сили и нерви за нищо....
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #11 -: Юли 31, 2006, 14:03:56 pm »
О мила, съжалявам...аз също съм с една извънматочна и един спонтанен. Защо не си направиш имунологични и генетични изследвания. Може там да е проблема щом имаш два спонтанни аборта. Аз мислех да правя, но док каза, че един спонтанен нищо не означава може просто да е естествен подбор на природата. Но когато станат повече от два се правят изследвания, за да се установи от къде идва проблема.
*
« Отговор #12 -: Юли 31, 2006, 17:08:34 pm »
И аз до сега не ги правех по същата причина...Сега вече ще се замисля за всички възможни изследвания. Лошото при мен е ,че даже и останалата ми тръба е с неясно положение, защото епикризите са неточни / имам 2 , защото за извънматочната имам 2 лапороскопии /.
Правила съм само изследване на R506Q/ FV/, 20210 G/A - нямам склонност към тромбофилия.
« Последна редакция: Юли 31, 2006, 17:26:09 pm от ara »
« Отговор #13 -: Юли 31, 2006, 18:22:00 pm »
Позволявам си да се включа по тази тема, защото изключително много съчувствам на всички вас момичета и може би от споделеното от мен да добиете малко повече смелост и кураж, защото от всичко прочетено и научено до сега разбирам, че "спонтанен аборт" е една доста "тъмна" тема или по-точно при всяка жена нещата са доста относителни и различни...
Първата ми бременност завърши в края на 3-ия месец. Във втория месец  спряха да ме болят гърдите и може би от внушение не зная, но спря покачването на килограмите...След около месец изведнъж започна изключително обилен кръвоизлив, без болка, без предизвестие....докато дойде Бърза помощ започна да ме тресе и т.н...явно нещата са били зле...Кюретираха ме веднага, и след такова едно изживяване може да си представите колко е било по силите ми да питам каква е причината....излязох от болницата като попарена и дори не се спрях...Една година не исках и да помислям за втора бременност, но се случи и без да му мисля се пъхнах в болница още от първия ден на закъснение на цикъла....В болницата ми установиха бременността и ме оставиха за наблюдение, с малки прекъсвания до 8-мия месец....Оказа се, че няма кой-знае каква причина, раждането беше като по учебник, бебето също...Въпросното бебе е вече на 12 години, но когато беше на 6 опитахме повторно и започна всичко наново...Пак същия кръвоизлив....пак кюретаж....Но ви разказвам всичко това за да не се отчайвате, да не губите надежда....Тогава лекарите, които бяха около мен ми казваха "за да го отхвърли природата, значи не е трябвало да се роди и Слава Богу, че сама съм се справила".... :D В последствие се разведох и сега сега съдбата ме среща с друг проблем "мъжки фактор", но съм изключителен оптимист :D
Успех на всички и не мислете, че всичко е загубено!!!

« Последна редакция: Юли 31, 2006, 18:48:01 pm от lastuzer »
*
« Отговор #14 -: Август 01, 2006, 09:45:14 am »
Благодаря ти за това,което си споделила с нас.
При мен лично спонтанните аборти са в много ранен период. Установени са само с наличие на високо ЧХГ, което започва да спада.
Вече незнам какво да си мисля  :(