Аз също съм с диагноза поликистоза.И аз нямам проблеми с килограмите и окосмяването.Преди 6 години когато за първи път предприех мерки срещу безплодието си първата ми лекарка по стерилитет също ми предписа Diane-35,без да ми направи хормонални изследвания, пих го в продължение на 2 години без прекъсване в резултат на което тя каза че нямам вече кисти и го спрях за месец, на следващия цикъл отново имах кистички, преминахме на Marvelon, но резултатът беше същия.След което реших да сменя лекаря, на новото място ми направиха първо изследване на хормоните,резултата от което аз така и не видях с очите си, защото отиде по служебен път до лекаря и той ми каза че хипофизата ми не произвежда LH хормона и проблема е там.Направиха ми стимулация с Menogon последвана от инсеминация без други изследвания.От тази година съм при друг лекар, като започнах първо с лапароскопия.Пиша ти всичко това, защото мисля, че ако не си правила лапароскопия а имаш проблем трябва да започнеш от там според мен е много по безвредно от тъпченето с хапчета, а и ти дава много по ясна представа за нещата.Доста се отклоних от темата и разбира се направи си първо изследване на хормоните.