0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

виолетка

моля за съвет /поликистоза/
« -: Юли 26, 2006, 15:40:45 pm »
Моля ви предложете ми добър специалист гинеколог-ендокринолог от софия. диагностицираха ме с поликистоза и ми предписаха диане без изследване на хормони или някакви други изследвания. това не ми допада, тъй като навсякъде чета , че наличието на кистички не е достатъчно за да бъда диагностицирана със синдром на яйчникова поликистоза. нямам проблеми с килограми или окосмяване
« Последна редакция: Юли 26, 2006, 22:16:25 pm от Lali »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моля за съвет
« Отговор #1 -: Юли 26, 2006, 18:28:04 pm »
само не коларов.
аз много харесвам тодорова, но тя е ендокринолог само. пробвай я ако искаш все пак. може би проблема ти е по-скоро ендокринен и ще може да помогне.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #2 -: Юли 26, 2006, 20:19:47 pm »
Аз също съм с диагноза поликистоза.И аз нямам проблеми с килограмите и окосмяването.Преди 6 години когато за първи път предприех мерки срещу безплодието си първата ми лекарка по стерилитет също ми предписа Diane-35,без да ми направи хормонални изследвания, пих го в продължение на 2 години без прекъсване в резултат на което тя каза че нямам вече кисти и го спрях за месец, на следващия цикъл отново имах кистички, преминахме на Marvelon, но резултатът беше същия.След което реших да сменя лекаря, на новото място ми направиха първо изследване на хормоните,резултата от което аз така и не видях с очите си, защото отиде по служебен път до лекаря и той ми каза че хипофизата ми не произвежда LH хормона и проблема е там.Направиха ми стимулация с Menogon последвана от инсеминация без други изследвания.От тази година съм при друг лекар, като започнах първо с лапароскопия.Пиша ти всичко това, защото мисля, че ако не си правила лапароскопия а имаш проблем трябва да започнеш от там според мен е много по безвредно от тъпченето с хапчета, а и ти дава много по ясна представа за нещата.Доста се отклоних от темата и разбира се направи си първо изследване на хормоните.
*

лили

• 2151
« Отговор #3 -: Юли 26, 2006, 21:31:11 pm »
vkt, чудя се даваш ли си сметка че препоръчваш да се започне от операция вместо от далеч по-лесните, щадящи организма и евтини други изследвания. като хормони напр.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #4 -: Юли 26, 2006, 21:53:17 pm »
Доста се отклоних от темата и разбира се направи си първо изследване на хормоните.
Lali чети докрай!
Давам съвет да не се тъпче с Diane-35.Това е смисъла на думите ми.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: моля за съвет /поликистоза/
« Отговор #5 -: Юли 26, 2006, 22:17:51 pm »
Аз съм Lali. А тя е Lilly.
*
« Отговор #6 -: Юли 27, 2006, 00:03:08 am »
Много съжалявам.Понеже по-често срещам името Lali по постингите и просто така ми се мерна.Извинявам се за което.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Юли 27, 2006, 08:34:32 am »
 :D
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #8 -: Юли 27, 2006, 14:03:11 pm »

и аз съм съгласна.Много обичат да го дават това Диане за щяло и нещяло,а то хич не е безвредно.При мен определено навреди и не помогна изобщо.
 Започни с изследване на хормоните.ПКЯ може да има по много причини и трябва първо да я откриеш и тогава да лекуваш.
<br />
*

виолетка

« Отговор #9 -: Юли 28, 2006, 09:45:06 am »

и аз съм съгласна.Много обичат да го дават това Диане за щяло и нещяло,а то хич не е безвредно.При мен определено навреди и не помогна изобщо.
 Започни с изследване на хормоните.ПКЯ може да има по много причини и трябва първо да я откриеш и тогава да лекуваш.

там е работата, че  последният пър , когато си гледах хормоните бяха наред! тези, които изследвахме, разбира се.
моля ви препоръчайте специалист и дайте координати. по възможност да работи със здравна каса
*

виолетка

« Отговор #10 -: Юли 28, 2006, 09:46:30 am »
само не коларов.
аз много харесвам тодорова, но тя е ендокринолог само. пробвай я ако искаш все пак. може би проблема ти е по-скоро ендокринен и ще може да помогне.
моля те дай някакви координати . мерси!
« Отговор #11 -: Юли 28, 2006, 09:47:35 am »
Трябва ти репродуктивен ендокринолог, такива са д-р Владимиров и д-р Стаменов, адресите им са на банерите по-горе.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

лили

• 2151
« Отговор #12 -: Юли 28, 2006, 11:03:28 am »
0888 40 82 03 - тодорова
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #13 -: Декември 28, 2006, 11:54:13 am »
Здравейте момичета,

обръщам към вас за моя близка, която има напълно изразена типична поликистоза на яйчниците ... напълняване, окосмяване, липса на цикъл, поликистозни яйчници...и нея я тъпчат непрекъснато с диане...затова ви моля да препоръчате добър гинеколог-ендокринолог....между другото тя не планира в момента забременяване. Въпреки че това не й е приоритет в момента, бих искала да я прегледа добър гинеколог-ендокринолог, и ако може поне малко да се подобри физическото и психическото й състояние.
Благодаря ви момичета
*
« Отговор #14 -: Декември 28, 2006, 20:19:48 pm »
Ето какво отрких аз по отношение на търсенето за гиниколог-ендокринолог, дано ви бъда полезна

София Д-р Валентин Лачев - акушер-гинеколог, ендокринолог, специалист по ин-витро, инсеминация и икси. Проследяване на бременност и раждане.
Адрес: Работи в "Майчин дом", в клиника "Майчин риск", 5 ет., а иначе кабинетът му е на бул. Черни връх 15, под х-л Хемус. тел. 65 29 09.

Д-р Николай Генов н.с акушер -гинеколог-ендокринолог
Адрес: Медицински център "Панацея" София ул. "Константин Иречек" 48 срещу централният вход на Александровска болница.
Приемни часове с предварително записване от понеделник до събота вкл. 14.00-18.00 ч.
тел:9523935, 9525750.
« Отговор #15 -: Декември 28, 2006, 21:46:06 pm »
И при мене нямаше ефект от диането  :( Но не виждам смисъл и от лапаро, преди да са направени хормонални изследвания.
За ендокринолог и на мене ми препоръчаха Тодорова, но още не съм се консултирала с нея. Пък и при мене вече нещата са доста по-сложни  :(
Фанта, имаш ли опит с докторите, чиито координати си дала?

lb2f
« Отговор #16 -: Декември 29, 2006, 10:18:46 am »
Благодаря ти Fanta

Очаквам и другите да се включат...
*
« Отговор #17 -: Декември 29, 2006, 12:47:30 pm »
jazzybaby тези координати открих в сайта на зачатие, предпочитам да не казвам аз при кого съм ходила макар че съм с поликистоза и аз доказана ми от 2-ма лекари , но при мен нещата са и по различни. ако отрикя още нещо като координати ще ги споделя тук...  :P :)
*

лили

• 2151
« Отговор #18 -: Декември 30, 2006, 00:20:08 am »
джаzи, виж се с тодорова. ако не може да ти помогне лично Ще ти препоръча колега.
тодорова е един от малкото лекари дето са и човеци.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #19 -: Декември 30, 2006, 09:48:16 am »
Ако успея да си запиша час в началото на януари, ще е много добре. Но определено мисля да се консултирам с нея преди инвитрото.

lb2f