Май и аз съм пропуснала тази тема.
Казвам се Милена, на 37 години, а съпругът ми е Марин, на 39 години. Имаме дъщеря на 7 години.
Проблема при нас е вторичен стерилитет. От 6 години безуспещно правим опити за второ дете. През годините съм ходила при различни лекари, които ме убеждаваха, че нямаме проблем и да продължаваме с опитите. През 2007 се заехме по-сериозно с изследванията. Декември 2007 правих цветна снимка в "Света София" и ми казаха, че тръбите ми да запушени. Март 2008 - лапароскопия в Майчин дом и спермограма на съпруга ми. Спермограмата беше ОК, резултата от лапароскопията - че имам ендометриоза и аденомиоза, запушени тръби. Предписаха ми лечение с диферелин 3 месеца и след това да се прави ин витро. Оказа се, че понеже съм на 36 години, касата не ми поема лечението и трябваше да купуваме ампулите. Междувременно си бях записала час за преглед при д-р Стаменов и малко след като сложих първата ампула диферелин бях при него. Оказа се, че изобщо не е трябвало да започвам с диферелина и изчакахме да мине действието му. Направихме нова спермограма на съпруга ми, резултата беше доста различен от този в МД, но така или иначе там нещата не са зле, поне за момента. Октомври 2008 д-р Стаменов ми направи нова цветна снимка с резултат - проходими тръби, което беше абсолютен шок за мен. До този момент смятах, че лапароскопията е изследването, което най-точно дава информация за състоянието на тръбите, но се оказа, че ако инструментите не са поставени правилно в началото на операцията не трябва да се разчита на резултатите. В началото на февруари 2009 ми предстои хистероскопия при д-р Стаменов, за отстраняване на миомен възел, след което ще се реши как да продължим.
Благодаря на "Зачатие" за това, че мога да чета и споделям за проблемите ни!
Желая успех на всички, нека се сбъднат нашите Коледни желания!