0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
 :DМомичета от кой ден от цикъла се прави фоликулометрия!!!!!!!
Цикъла ми е 26 дена (евентуално ову на 14 ден).....................
Достатъчно ли е да отида на 12 ден????.......или е нужно по рано??? :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: От кой ден се прави фоликулометрия????
« Отговор #1 -: Юли 26, 2006, 07:45:58 am »
Бих ти препоръчала от 10 ти ден - и последващите прегледи са според зависи /как расте фоликула/.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #2 -: Юли 26, 2006, 09:13:21 am »
Ади, моята фоликулометрия започна на 10тия ден и ходех през ден да следи док как нарастват фоликулите.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #3 -: Юли 26, 2006, 09:20:55 am »
Adi,

и аз започвам от 10-ти ден ри цикъл 27-30 дни :balk_21:. Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #4 -: Юли 26, 2006, 09:38:46 am »
Ади и аз започвам от 10 ден при цикъл 27-28 дена  :balk_602:
« Отговор #5 -: Юли 26, 2006, 11:34:12 am »
Ади и аз ходих на 10-ти ден. Цикъл 26-28 дни. Имаше месеци когато пътувах и не можех да ида на 10тия, но на 12тия ден, но кинеколожката ми казваше ье няма смисъл, късно е , да ьакам следващия цикъл.
« Отговор #6 -: Юли 26, 2006, 12:29:57 pm »
И аз този месец ще ходя на фоликулометрия, но се разбрахме с док. за 16 ден, защото цикълът ми е към 33-36 дена и овулацията ми съответно е по- късно.
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #7 -: Юли 26, 2006, 17:28:31 pm »
Ади,моя цикьл е бил винаги като часовник-28 дни.Аз сьм с ранна овулация.Обикновенно на 10-11ден имам положителен ову тест.Според мен най-кьсно на 10-я ден.
Успех!!!

*

adi

• 7710
« Отговор #8 -: Юли 26, 2006, 20:14:56 pm »
Благодаря на всички момичета за бързи отговори!!!!!Но за жалост 10 ден се пада в петък и тогава немога да се измъкна от работа.
В понеделник е 13 ден .....което ще е май късно!!!!
Оф ще трябва да го отложа за следващ месец.................яд ме е но може пак да е за добро!!! :D
благодаря ви! :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #9 -: Юли 26, 2006, 21:03:39 pm »
ади, според мен иди на 13 ия ден. Поне ще разбереш какъв е фоликула, кой яйчник работи, док  може според размерите и структурата му да те викне и на следващия ден или по следния - и пак да засечеш овулация.
Принципа е от 10 ти ден за да се прогнозира горе долу как нараства . Мойта док след две- три фоликуметрии е безпогрешна.
Ако това ще ти е първата - носи своята информативност и не я пропускай.

Така мисля аз. Успех от цялото ми сърце!
*

adi

• 7710
« Отговор #10 -: Юли 26, 2006, 23:01:29 pm »
Благодаря Лейди!!!! :balk_21:Ще видя какво ще направя по въпроса!!!
Така или иначе съм решила да направя 2 последователни фоликуметрии,за да видя как е лигавицата,дали има спонтанно ову!
Въпреки че преди ми бяха казали че Клостилбегит оказва влияние 3 месеца и подобре да изчакам да минат тези 3 месеца .аз пих Клостилбегит май месец..........така че може наистина да е за добро да не я правя сега,и да я направя през август месец! :D
« Отговор #11 -: Юли 27, 2006, 21:52:09 pm »
Ади, миличка моят цикъл също е между 26 и 29 дни и аз също ще почвам фоликуметрия този месец и лекарката ме вика на 10 ден. Според мен ако наистина нямаш възможност да отидеш в петък, иди на 13 ден поне ще се ориентираш донякъде. Пък дай Боже да ни зарадваш още този месец с хубава новина.
Желая ти го от сърце, както и на всички тук! :balk_21:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #12 -: Юли 28, 2006, 11:43:14 am »
Adi аз съм с цикъл 29-30-32 дена и  аз как си изчислявам значи ти казваш цикъл на 26 дена ову ( предполагаемо разбира се ) при 28 дена е на 14-ти ден при 26 ще е на 12-ти ден ти трябва поне 3-4 дена преди тази дата да си видяла как нарастват фоликулчетата. Може и да избързат може и да позъкаснеят в развитието си . Аз имах такъв случай миналия месец беше избързал доста  8) и за това сега на 30 дневен цикъл ще направя от 10-ти ден макар да се пада пак казвам предполагаемото ову на 16-ти. Ако на 10-ти ден са малки на пример прескачам два дена и пак.Не знам дали ще съм ти в помощ 8), но аз така правя. Желая ти успех ама много успех. А и на 13-ти ден мисля, че при 26 дневен цикъл ще е късно, но поне както казват и другите ще знаеш. Нищо не се знае пък може и да те изненада приятно :D. Не губиш нищо печелиш лично успокоение. Ако мислиш, че ще те тормози иди и го виж. :D
« Отговор #13 -: Юли 28, 2006, 12:04:52 pm »
Наха, и аз мислех ье ако съм с цикъл 28 дни, то знаьи уволацията ми е на 14ти ден. Обаье с фоликуметрия миналия цикъл се оказа ье овулирам на 11-12 ден. И ето сега пак ми дойде тоьно на 28мия ден.
Това го казвам просто защото и аз бях убедена, ье уво-то трябва да е 14 дена тоьно, преди датата на цикъла.
*
« Отговор #14 -: Юли 28, 2006, 15:55:06 pm »
Здравейте, момичета!

Извинявам се, че се намесвам в темата на Ади, но искам да споделя и попитам. По-предния месец исках да правя фоликулометрия, но моята докторка каза, че нямало смисъл !?!? Било достатъчно да ползвам тестове за овулация. Как мислите може ли при положителен тест за ову да няма пукане на фоликула? Иначе ми измери фоликула още на осмия ден и тогава имах много малки и един, който беше 11 мм, а теста ми стана положителен на 13-тия.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #15 -: Юли 28, 2006, 18:16:09 pm »
Vqrvam, моля те прочети какво съм написъла  :D никъде не съм споменала, че трябва да е точно на 14-ти ден и това схващане е много несигурно по-скоро го дадох като ориентир за ден преди, които трябва да се започне с фоликуметриите.В случй на 28-дневен цикъл.

Гиа не знам защо ще ти откаже фоликуметрия ако ти искаш няма причина да не си я направиш плюс това е най-добрия начин да се засече овулация . При тестовете понякога казвам В НЯКОИ случай както са при момичетата с ПКЯ има положителни резулати за теста за ову, както и БТ се вдига до нужните нива , но дефакто няма овулация. Което искам да кажа може изобщо да не се отнася  за теб.Но аз лично съм ЗА фоликуметриите.Може пък лекарката ти да няма  основание да мисли, че имаш проблем с овулацията. Поговори си с нея за това.
*

adi

• 7710
« Отговор #16 -: Юли 28, 2006, 21:35:33 pm »
Здравейте, момичета!

Извинявам се, че се намесвам в темата на Ади, но искам да споделя и попитам. По-предния месец исках да правя фоликулометрия, но моята докторка каза, че нямало смисъл !?!? Било достатъчно да ползвам тестове за овулация. Как мислите може ли при положителен тест за ову да няма пукане на фоликула? Иначе ми измери фоликула още на осмия ден и тогава имах много малки и един, който беше 11 мм, а теста ми стана положителен на 13-тия.
GIA  мила тестовете не са найсигурния начин!!!!Може да има положителен тест и да няма ову!Найсигурния начин е фоликулометрия! :D
« Отговор #17 -: Юли 28, 2006, 23:32:24 pm »
Подкрепям Ади, защото при мен тестовете отчитаха овулация, но в последствие се разбра, че фоликулите не се пукат. Така че най-сигурният начин си остава фоликуметрията.
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #18 -: Юли 31, 2006, 12:01:47 pm »
Благодаря за отговорите, момичета!

И аз съм съгласна с вас, ама като не можах да надвия над лекарката си. Иначе наистина имам двуфазност в графиката (поне така мисля де!), хормоните ми са наред, тестовете за ову засичат такава, уж нямам ПКЯ, а и никой доктор още не мисли, че имам проблем с овуто, но........... в крайна сметка почти 2 години никакъв бебешки резултат.
Но стига съм ви занимавала!!!

Ади, мила какво стана с теб - започна ли с фоликулометрията? Пиши ни какъв е резултата и стикам палци.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

adi

• 7710
« Отговор #19 -: Юли 31, 2006, 20:24:28 pm »
Мила отложих фоликулометрия за другия месец!!!!!!!Нямах друга възможност!!!!!
[b: Gia ][/b] хубаво е да си направиш фоликулометрия поне 2 месеца ако не си правила такава!!!!!! :Dруги изследвания прави ли??????
Тръбите проходими ли са??? :D