0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Гост

Re: От кой ден се прави фоликулометрия????
« Отговор #20 -: Август 01, 2006, 19:32:23 pm »
Мили момичета искам да ви помоля да ми разясните нещо.всеки месец М ми идва на 10-ти.тогава 30 дневен цикъл ли имам?все немога да разбера как се смята.на кой ден би трябвало да ми е овулацията и от кой ден трябва да се започне фоликулометрия?извинете ме за въпроса,но наистина не ми е ясно. :)
« Отговор #21 -: Август 01, 2006, 20:51:41 pm »
Мили момичета искам да ви помоля да ми разясните нещо.всеки месец М ми идва на 10-ти.тогава 30 дневен цикъл ли имам?все немога да разбера как се смята.на кой ден би трябвало да ми е овулацията и от кой ден трябва да се започне фоликулометрия?извинете ме за въпроса,но наистина не ми е ясно. :)
А в месеците с по 30 или 28 дни пак ли ти идва на 10-ти?

Ако приемем, че на 10 юни ти е дошъл М., а след това на 10 юни, то цикълът ти е с дължина 33 дни. Фоликулометрия от 10-12 ден нататък.
*

Гост

« Отговор #22 -: Август 02, 2006, 11:53:55 am »
Благодаря за отговора.няма значение дали месеца е с 28 дни или 30,идва ми на една и съща дата.е,имало е изключения,но рядко.на 10-12 ден от началото на М ли?ами в този случай моята овулация не е ли по-късно?
« Отговор #23 -: Август 02, 2006, 12:27:22 pm »
Заека е имал предвид от 10-12 ден да се започне фоликулометрията, а не че тогава ти е овулацията. Вземи си тестове за овулация да добиеш представа горе-долу кога ти е или мери БТ. Понякога няма значение колко е цикъла, може ову да настъпи по-рано или по-късно-всичко е индивидуално. Дори  примера: ако имаш 28 дена цикъл то овуто ти е на 14 ден - не винаги се оказва верен. Всичко е добре да се подложи на проверка, за да се знае със сигурност.Аз лично започнах моята ФМ на 12-ти ден.