0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета! Искам да попитам колко време след неуспешно инвитро трябва да почива организма?
Стимулацията при първият ми опит беше в периода 26.05.-08.06.2006г. Лекарят който ми я прави ми каза, че трябва да почивам поне 6 месеца, за да се изчисти и възстанови организма. Това значи че мога да започна следващ опит едва догодина. Междувременно реших, че искам да сменя клиниката за следващото си инвитро. Новият лекар, който си избрах ми казва, че мога да пробвам пак в ранната есен. Сега съм раздвоена. Моля ви помогнете ми да направя правилният избор.
*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
моят доктор ми каза, че може да се опитва втори опит след 1 цикъл, това е за да се възстанови първоначалната форма на органите, мисля знаеш как действа една стимулация... поздрави
No body is perfect, i`m NOBODY!!

Мила Марми, бях пускала същата тема в този форум някъде през март - април тази година. Даже май я бях кръстила по същия начин :D Нали ни вълнуват едни и също неща.

Много са различни мненията по въпроса - ето виж ги:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3768.0

Само да допълня развитието по моя въпрос: след 1-ия опит - на 2-рия МЦ след трансфера всичките ми хормони бяха в норма.

2-ят ми опит трябваше да бъде юни, но понеже док-те бяха на конгрес, отложихме го за юли. Е, резултатът вече е ясен  :(
Не знам колко ще ти помогна,но моят доктор каза три месеца почивка и да пробрам пак.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Всички лекари са ме съветвали да почивам 6 месеца между опитите (имам 5). Сигурно си нетърпелива, но гледай поне 3-4 месеца да минат от последното инвитро преди да опиташ пак.
Марми, послушай този лекар, на когото вярваш.
*
Мила Марми, разбирам , че искаш  колкото се може по -бързо да започнеш отново...Но лично аз  бих те посъветвала да започнеш наистина след минимум 5-6 месеца. Имай предвид, че и психиката ти е добре да е стабилна, а за ная отново се нуждаеш от време! По мои наблюдения не завършвот с успех тези , които много бързат. Ти си още млада, какво са + или - няколко месеца отгоре! Желая ти много успех и да вземеш най- доброто решение за себе си!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Marmi, и аз се присъединявам към мненията на момичетата за поне 5-6 месеца. Между първия и втория опит направих дефакто само един напълно самостоятелен М цикъл, дойде ми след ин витрото , изчаках още една М, и веднага почнахме примолута за следващия опит, дойде М и започна начало на стимулацията. И естествено, не само че нищо не стана, ами и направих по-малко яйцеклетки от първия. Честно казано не знам дали има връзка, просто съобщавам факти. След втория опит почивах 6 месеца вече по препоръка на екипа във Варна, при които щях да го правя ( М след ин витрото - началото на март, а начало на третия опит - септември). Резултата беше три пъти повече яйцеклетки от първия опит, от които 70-80% се оплодиха. Е вече и протокола беше друг (дълъг), екипът също, което беше много важно и т.н. Освен това има значение и емоционалната почивка, за финансовата няма да я коментираме, и тя е много важна.
Когато и да решиш да започнеш наново ти пожелавам много много късмет, бъди спокойна и мисли положително! Този път ще е успешен!
« Последна редакция: Юли 26, 2006, 09:58:07 am от cygnus »
*
Благодаря ви момичета! Трудно ми е да взема решение. От голямото количество хормони съм станала страшно нерешителна.
Аз все още не съм имала преглед след първото инвитро, т.е. съветите и на двамата лекари са така да се каже "на сляпо".
Естествено е инстинктивно да имам желание да ускоря нещата, аз съм на 34 години - нямам много време за отлагане. А за огромното нетърпение за евентуалната среща с бебето няма каво да ви обяснявам.
От друга страна съм без тръби и само с един цял яйчник /за другият док. не можа да се сети дали изцяло го е отстранил или имам част от него, която обаче не реагира на стимулацията; не пожела да погледне и епикризата от операцията/. Реагирах много трудно на стимулацията. Имах 4 яйцеклетки при огромно количество лекарства. Не знам дали без по-дълга почивка яйчникът ще може да проработи поне като първия път.
*
Марми, ето че сама си отговаряш на въпроса. Удари го малко през просото, поживей си егоистично още малко, че после и да искаш - НЯМА :D
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Здрасти Марми, скоро не си ми писала. Аз почивам вече почти година след моето първо ин витро, на третия месец след неуспеха се бях възстановила напълно а цикъла ми се нормализира още на първия месец. Но ти знаеш защо толкова дълго се проточиха нещата нали чаках уж от касата да отпуснат средства и за 2 опит.Но вече няма да чакам и в неделя ако всичко е наред ще ми бие доктора Диферелина. Не се предавах след първия неуспех. Успех при втория опит когато и да решиш да е той.
« Последна редакция: Юли 26, 2006, 17:41:54 pm от marina »
*
Здравей, Марми

Аз почивах доста след първия опит- година и два месеца. Не го бях планирала точно така, но чаках доста дълго да ми отпуснат лекарства от касата за следващия опит. (Между другото, втория път реагирах малко по-добре от първия.) Ще правя и трети опит, но смятам да изчакам около 6-7 месеца. Според моя лекар трябва да са минали поне три нормални М след инвитрото, за да се захващаме за следващия опит. Мисля, че добре са те посъветвали момичетата да изчакаш поне 5-6 месеца. Аз съм по-възрастна от теб, но не смятам да съкращавам паузите повече от това.

Желая ти успех!  :)
Re: Колко време се почива след неуспешен опит ин витро?
« Отговор #13 -: Август 01, 2006, 10:58:41 am »
эдравейте,момичета реших и аз да се включа в тази дискусия с моя личен опит,в началото на м.април ми беше първото ин витро,за съжаление неуспешно,на 1юни ми направиха лапароскопия,като ми отстраниха и едната тръба,която имах,сега съм 6-ти ден от трансфера при второто ин витро и само искам да кажа че от 15 яйцеклетки 14 се бяха оплодили при положение,че не съм почивала ,пуша между 20и 30цигари дневно ,по време на стимулацията пиех и алкохол,така че това с почивката е много относително,а и затова има лекари ,желая успех на всички и не му треперете  толкова пък каквото има да става ,няма начин да не стане.
« Отговор #14 -: Август 01, 2006, 11:17:22 am »
эдравейте,момичета реших и аз да се включа в тази дискусия с моя личен опит,в началото на м.април ми беше първото ин витро,за съжаление неуспешно,на 1юни ми направиха лапароскопия,като ми отстраниха и едната тръба,която имах,сега съм 6-ти ден от трансфера при второто ин витро и само искам да кажа че от 15 яйцеклетки 14 се бяха оплодили при положение,че не съм почивала ,пуша между 20и 30цигари дневно ,по време на стимулацията пиех и алкохол,така че това с почивката е много относително,а и затова има лекари ,желая успех на всички и не му треперете толкова пък каквото има да става ,няма начин да не стане.
« Отговор #15 -: Август 01, 2006, 11:34:37 am »
Браво за добрите резулталти, Роси. Не се и съмнявам, че вече си забравила за вредните навици. Ще стискаме палци този път да стане.  :goodluck:  :crossfingers: Наистина при всеки е много индивидуално.

« Отговор #16 -: Август 01, 2006, 14:51:21 pm »
Благодаря за подкрепата!Що се отнася до това дали съм забравила за вредните навици,казано честно не съм,все още пуша по толкова,алкохол не пия,само бира,но аз изхождам от това,че при нормална бременност,жената разбира доста по късно,а през това време какво прави!-живее ,а защо ние да се чустваме по различни!!!!
« Отговор #17 -: Август 01, 2006, 15:07:52 pm »
эдравейте,момичета реших и аз да се включа в тази дискусия с моя личен опит,в началото на м.април ми беше първото ин витро,за съжаление неуспешно,на 1юни ми направиха лапароскопия,като ми отстраниха и едната тръба,която имах,сега съм 6-ти ден от трансфера при второто ин витро и само искам да кажа че от 15 яйцеклетки 14 се бяха оплодили при положение,че не съм почивала ,пуша между 20и 30цигари дневно ,по време на стимулацията пиех и алкохол,така че това с почивката е много относително,а и затова има лекари ,желая успех на всички и не му треперете  толкова пък каквото има да става ,няма начин да не стане.

Може би съм мнителна, но това е постинг или на провокатор или на невроятно невеж човек.
« Отговор #18 -: Август 01, 2006, 15:08:35 pm »
Благодаря за подкрепата!Що се отнася до това дали съм забравила за вредните навици,казано честно не съм,все още пуша по толкова,алкохол не пия,само бира,но аз изхождам от това,че при нормална бременност,жената разбира доста по късно,а през това време какво прави!-живее ,а защо ние да се чустваме по различни!!!!

Този също.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #19 -: Август 01, 2006, 15:26:10 pm »
Здравей Марми,
моят съвет е да почиваш колкото може по-дълго между опитите. Поне 3 месеца и max 6, ако имаш готовност да започнеш. Аз между 1-ия и 2-ия опит икси имах 5 месеца, защото ми биеха инжекций за ендометриозата. При втория опит реагирах много по-добре на стимулацията, но това най-вероятно се дължи на 5-месечния блокаж на хипофизата. Всичко беше ОК.
Каквото и да решиш, аз ти пожелавам много късмет!