Мише, а вярно ли, че като има атопичен дерматит Дари и я пишат с "хронично заболяване" и има повече точки от другите деца? Поне така се оплакваше една майка.
Мина нашата консултация по сън. Аз такава горда тръгвам да обяснявам на момичето как последните два дена съм набарал интервала за будуване, че е станал 3часа и 45 минути. Че сме минали така на две дремки. Видиш ли половината работа съм я свършила 😁 А тя ми каза, че Матей има хронично недоспиване. Факт, затова се свързахме с тях, не заради начина на приспиване. И че всъщност трябва да работя за скъсяване на интервалите на будуване, а не удължаването им. Общо взето трябва да увеличим съня на денонощие с около 3 часа и то да има непрекъснат, а не накъсан сън.
Като ми каза, че ще намаляме интервалите и детето нямало да протестира, признавам малко се засмях, мислейки си "Ела,да ми видиш детето. То иска на 3 часа и 45 да заспи". Казах й,че малко тъпо от моя страна, но тръгвам с очакване за неуспех, защото просто не можех да си го представя. Тя ми обясни за сигналите за сън, които ще следим. И се разбрахме във вторник да започваме. Да, ама ние решихме да пробваме от днес да видим. Спазихме време активно бодърстване, време пасивно. И изведнъж детето започна да показва признаци за сън. След като бях скрила светещите играчки и такива, които да го стимулират, макар и образователни. Пробвахме и заспа час по-рано. На последната дрямка пак така. Не се отрази на продължителността на самия сън. Пак се събуди на 30 Мин, но вместо да му се падне да си ляга в 10 вечерта, заспа в 20:30. Ясно, че една птичка пролет не прави и, че няма как да очаквам промяна в продължителността на съня, просто останах изумена как той заспа без протест, когато хванахме моста за сън 🤯
Иначе, Слънце, наистина ще правим фейдинг и някакъв baby sleep, но това ще го говорим след10 дена, в които трябва да оправим режима