Не пише нищо за храни и напитки.
Маги, то аз не мога да си подтисна рефлекса, дето съм на 30г, камо ли малко дете. До ден днешен съм по същият начин. Бяха ме приели за операция и я отмениха и си тръгнах, защото не можех да изпия някаква гадост за прочистване на червата. То вярно, че бяха и 2л, де . Както и да се бях насилвала нямаше да мога да го изпия. Така че я разбирам. Иначе и аз се бях подготвила за инжекции. То още не се знае, че само веднъж успях. Лошото е, че никой не приема сериозно невъзможността за прием на сиропи. Личната сто пъти в питах за друг вариант и какво да правя, ако не стане, тя каза, че ще изпише лечение, пък ние да си я лекуваме както можем.
Павла, за съжаление не мога да помогна с информация. Само стискам палци бързо да му минава, че е ужасно да гледаш малко детенце да се мъчи така и да не можеш да му помогнеш.
Ние също не ползваме количка вече от много време. Но Дари ходи страшно много. Един час ходи спокойно без да иска да я нося. После, яко поседи дори и 10 мин, може да изкара още 1 час ходене. Даже престанах и тротинетката да взимам, защото само я влача, а тя не иска да ходи. Освен това вече не се разсейва на всяка крачка и доста по - стегнато става придвижването. С говоренето също напредна страшно много, откакто навърши 2г. Малко се бях притеснила, защото до тогава си казваше 10 думи, които ги повтаряше 1г. без развитие. И изведнъж като се отприщи, няма спиране. Сега казва всичко, обяснява нещо постоянно. Прави си изречения от по 5-6 думи и ми надува главата по цял ден 😄 Сега обаче се борим с пубертета. Неща, които обичаше да прави, като миене на зъби, къпане и т.н,сега се постигат с много зор 😄 Но пък навън се укроти. Преди тичаше постоянно в някакви различни посоки от това, което и казвам. Площадките, ако не са затворени, по същият начин. И общо взето излизането преминаваше в постоянно гонене. Сега ме държи за ръка и слуша. В магазин като влезем също. Проблемът е в къщи. А и с болестта, спи по 30 мин. на обяд и това за целият ден, а аз изтрещявам отвсякъде.