Аз също имам брат. Мъжът ми е много за това да имаме две деца, за да са си близки, както е той със сестра му. Аз вероятно не го разбирам, защото с брат ми не сме си близки вече. Имаше години, в които бяхме много близки, след това жена му някак го отдалечи от семейството му. Миналата година майка ми не можеше да ходи от болки, заради работата й. В този момент аз поех отговорността и инициативата какво да се направи, за да напусне майка работа. Намерих й фирма да я наеме, реших да й прехвърля майчинството, а след това да я съкратят, за да иде на борса.
И брат ми с цялото си нахалство имаше наглостта тази година по телефона да й говори как само на мен правила услуги да ми гледа детето, пък той веднъж я бил викнал (веднъж като три пъти отлага и аз накрая нямаше как да си сменя вече отпуската, за да иде тя до София). Беше й говорил още куп неща, които тя не ми каза,но рева три дена. А аз не мога да ви обясня каква вина изпитвах, че това дете толкова много съм го желала и съм му обещавала света, а ще трябва да го оставя на 1г друг да го гледа.
И така брат ми, който едно време е прегръщал майка ми и й е казвал, че обича най-много нея, днес се държи така. С право казват хората, че детето нищо не дължи на родителите си, ама поне една съобразителност.
Та понякога си мисля колко ми е перфектен Матей и как един ден може да ми се обади да ме нахули така.
Като казах Матей. Ей голяма трагедия стана яслата. Ходи три дена, разболя се, отиде пак, но съвпадна с нови ревящи деца и оттам и той с тях рев в хор. Чак се наложи да ми звънят да си го прибирам. Започна да бълнува нощем, пак се разболя на третия ден. Сега трети тур го пускам на ясла, но вече още в 7:30 е там, за да е първи и да имат време да го успокоят, защото реве от вкъщи едно горестно, сърцето ти къса. А там като иде, успокои ли се, ми харесва.
Вече много говори, няма "ъ-ъ". Всички думи знае, ей така изведнъж се отключи и започна. А февруари, когато ходихме на невролог заради проблемния сън и ходене на пръсти, по телефона невроложката ме пита: "Знае ли поне 10 думи?". Помня, че едва със звуците на животните ги докарах до 8.
Мише, Хелиантус, как сте, момичета? Много прегръдки ви пращам