Честит рожденик, Джули! Да расте здрав и щастлив и много да ви радва!
Честито отбиване, Тери! Явно им е заложено в природата на бебетата - както хубаво сучат, в следващия момент вече не ги влече.
Колкото до яслата, и аз така мисля, че е въпрос как ще ги научим децата. Синът ми много рева в градината, защото не е ходил на ясла. Аз отсега тренирам Ивона, като я оставям сама в оградата във всекидневната и ходя по другите стаи да чистя, да пера, до тоалетна и т.н. И ме няма и по цял час. Отначало реве, но после се заиграва с играчките и така. Същото е и със заспиването - оставям я да слуша песни и да си играе с играчките в леглото и понякога не усеща, че съм излязла, друг път се разревава, като изляза, защото иска да съм там. Обикновено реве 1-2 мин., спира и сама се приспива. Ако реве повече от 5 мин., значи има някакъв проблем и се връщам и така, докато се успокои. Действително, децата трябва да знаят, че ще се върнем след известно време. Те няма как точно да усетят колко време е изминало, но като се научат на малкото, ще свикнат. И на майка ми и свекървата съм я оставяла за час-два. Напоследък Ивона повечко се е залепила за мен и има дни, в които и от баща си бяга и реве за мен. Аз мисля по-раничко да я пращам на ясла - на година и седем месеца някъде.