Здравейте момичета!
Павла, как са дечицата? Много страшно е преживяното от теб! Аз също не знам, как се действа в такъв случай.
Аз направих огромна беля! В неделя вечер малката плака много, гърчеше се от колики и рев и аз й затоплих коланче за колики от черешови костилки в микровълновата. Никъде няма упътване на каква мощност и време се затоплят. Слагала съм й го и преди това още 2-3 пъти! Та сложих го аз в 20:30, сложих я по коремче върху мен, веднага се успокои и заспа. Преместих си я спокойна в легълцето и се заех с други неща. След 1 час отидох да я будя за къпане, тоалет и папкане, съблякох я и се втрещих, беше изгорена кожата й 🥺😥 Толкова много, че беше тръгнал мехур... Не можех да повярвам! Торбичката от костилки се слага в плата на колана, а той върху дрехите, няма нищо на голо! Плюс това и аз съм я държала и не беше гореща, беше си топла. Направо не можех да повярвам. Изкъпахме я, нахраних я и не спирах да плача, какво й причиних в стремежа си, да не я боли коремчето и да се успокои. Решихме да ходим в Токуда, вече беше 23 ч. Отидохме и от неонатологията ни казаха, най-добре да ходим в Пирогов в клиниката по изгаряния, за да я прегледат. Отидохме в Пирогов и казаха, че нямат легла, но трябва да ни приемат. На сутринта в понед да отидем... Бях в ступор, на фона на всичко с което трябваше да свикваме и ние и тя сега ново изпитание. И как се събира човек с такава огромна вина, не спирам да плача.
Приеха ни вчера, правиха й превръзки, даже днес й сложиха упойка, за да обработят добре раната. Сега спинка до мен, а аз чакам доцентката да мине и да каже, как са нещата и ще се помоля да ни пусне вкъщи до следващата превръзка след 3 дни. Дано е човек и ме разбере. А тук е пълно с циганки, мръсни са, мърляви и нехигиенични, само крещят по персонала... Има само 2 тоал и един душ, които не се заключват за целия етаж, цигани и българи сме заедно. Моля се на Господ, да не хванем бактерии!
Депресиращо просто.
И най-голямото ми очудване, всички лекари в отделението и сестри, казват че ние сме поредните с изгаряне от такова коланче 🙄 Внимавайте, момичета и вие! Господи Боже, хората ги продават и никъде нищо не пише за такава опасност! Даже ни настананиха в стая от която изписаха друга майка с дете на 40 дни пак с такова изгаряне от коланче.
Яни пък гък не каза, не даде знак, че нещо й пари.