Леле, милите дечица. Лек път.
Тапия не държа, честно казано, но не си знам нивото изобщо. А като не си го знам и не смея да кажа "мога, знам". Та по-скоро за самочувствие - да знам, че знам толкова. На този етап разговарям свободно и мисля, че пиша добре. Но все пак за работа си иска специфични знания и аз не придобивам смелост да се излагам със самочувствие, че да не се окаже без покритие.
Маги, от какво е забрал? Рана ли е имало, пъпка ли?
Аз доникъде не съм с подготовката за ясла. Искат я да е без биберон и без памперс, а тя дори няма желание да се храни сама с лъжичка. Все още бърка с дръжката в чинията и само облизва, след което се отказва да опитва. Иначе дръпна много последния месец. Изведнъж дойде и онзи период пред проговаряне когато само искат нещо и мучат като крави в истерия. От 2-3 дни е така, но днес мучи за всичко и неспирно. Тоя период е гаден, но след него поне ще се разбираме донякъде повече.
Май ще спираме футбола на Васил, това поне е нещо положително за мен. Бях на 2 мача почивните дни, ми той седи в резерва основно. За 80 минути игра има 15 минути на терен. И след мачовете ми дойде новото разписание от септември, на което аз гласно се възмутих и казах, че нещо трбява да се спре незабавно. Васил каза, че не му се седи в резерва и иска да спре футбола, но след турнира в Бургас тия дни. Бащата се дърпа малко, но то иначе няма как. Ни във футбола успява, ни в катеренето напредва, а накрая ще ходи и без домашни от толкова тренировки. Аз от много време казвам, че не може така, но никой не се отказва от неговото си. Детето е нормално да иска целия свят в краката си, но времето не стига за всичко и накрая всичко върви със среден успех.
Споделих с началството плановете си за втора работа, рече да съм спокойна, че ще измисли нещо. Така си и знаех, но действително нямаше как без да го консултирам с него, защото и там ме чакат да се върна с ежедневно присъствие. А е ясно на всички, че не търся втора работа, а втора заплата. Реших се да проведа тоя разговор, след като се сетих, че и изследвания за ясла трябва да пускам, а минусът ства все по-голям.