Честито зъбче, Тери! Ние още си седим с два зъба... Кога ли ще изникнат други?? Забравила съм последователността и времето. Аз и не помня как съм говорила на сина ми като бебе. Сега ми е по-прясно как съм говорила и продължавам да говоря на котката ми - като на малко дете, малко лигаво. Подобно говоря и на Ивона - мамосвам я и й говоря, като на малко дете. Та си мислех съвсем наскоро, че говорейки така на Ивона, тя сега може да не ме разбира, но след време вече ще знам, че ме разбира. Докато с котката никога няма да разбера дали ме разбира или не. Както и да е, малко се отплеснах.
Не ми се иска да давам съвети, но бих искала да споделя и моя опит, защото не е малък. А пък, Джули, ти ще си направиш изводите от всички съвети и ще си вземеш решението. Първо, аз съм дете на родители, които винаги са били заедно, докато баща ми почина, когато бях на 20. Майка ми си остана вдовица. Така че аз имам за пример такива взаимоотношения. Обаче с бащата на сина ми сме разделени и то, откакто бях бременна. Причината за раздялата не са били караници, не е имало такова нещо, а просто не бях сигурна, че изпитвам силни чувства и че искам да съм до края на живота си с този човек. Ходехме заедно 2 години преди да забременея и по-скоро бяхме приятели, чувствах, че нещо ми липсва, че не съм изживяла истинската любов. Така синът ми израстна с разделени родители и сиругно го е приемал за нормално. Сигурно на определена възраст, по-голям, може да си е мислил, че иска да сме заедно. Но съм сигурна, че вече не му е проблем и приема това за даденост.
Със сегашния ми мъж се събрахме, когато детето беше на 4-5 години. Обаче мъжът ми има доста чапат характер, много неотстъпчив и като цяло праволинейно мислене. Тъй като и аз съм донякъде остър характер, много сме се карали. И детето е било свидетел и съм сигурна, че това се е отразило върху него. Но аз изключително много обичах мъжа ми през годините, сега също, разбира се, и винаги съм прощавала и съм заглаждала неразбирателствата. Разбира се, и мъжът ми ми е прощавал, защото и аз съм правила неща, които не са били хубави и не съм била права. Това, което ми направи впечатление е, че когато синът ми беше малко дете, още в началото на нашето съжителство, мъжът ми инсценира, че си тръгва. Така плака това дете, толкова тъжно му беше (въпреки че не му е баща!), че направо ми се късаше сърцето. Точно това не искам сега нашето общо дете да изживява никога. Ние пак си имаме дразгите, но аз отдавна вече гледам по друг начин на това. Познавам вече до болка човека до мен и знам какво да очаквам и какво да не очаквам. Предимно се караме за това, че аз мърморя, че не е направил нещо, а той спори, че всичко е направил, а аз не съм направила достатъчно, и че ако трябва още неща да се направят, да накарам сина ми, а не да го оставям на мира. Караме се и за роднините си кой какво направил и не е направил, кой се меси в нашите работи и кой не. И ей такива работи. И двамата сме се обиждали и съжаляваме за това. Но знам, разбира се, че може да има много по-тежки случаи от нашия на агресия и неразбирателство. Затова решенията наистина са индивидуални. Но каквото и да решиш, то ще бъде най-доброто за теб, защото ти се познаваш най-добре и никой друг не може да вземе по-добро решение от теб. Успех!