Хайде и ние да се отчетем, че отдавна не съм. Едно време по 10 коментара пишехме на ден в Правим опити, сега всички нямаме време.
Наш Матей е пристрастено кърмаче. Вчера така се случи, че само от биберон или в каша яде кърма и вечерта вече рев не от глад, Ами че си иска гърдата. Седя даже на празна гърда, само да си навакса времето. Докато го разберем защо реве, се измъчи детето. "Мбам,мбам, мбам" повтаря и ние не разбираме какво е това "мбам"
Той още има 5 кърмения за денонощието, каша с изцедена кърма и само на обед без кърма, но аз пак се цедя. Септември като се върна на работа, може би ще трябва да спра кърмата с хапчета от раз и направо ми е много мъчно. Хем искам да поспя вече, хем сърцето ми се къса като си представя, че рано или късно кърменето приключва.
Въведохме масло, което си е събитие в стъпките за захранване при неговото Абкм. Вчера и козе сирене дадохме. Планът е на 10 месеца и кисело мляко.
Та с всичкото това ядене е качил 800 гр за един месец, като новородено е 😁 Някъде посредата ще се срещнем с него, сигурно на 35 кг.
Аз съм вече много изтощена. Много работихме по съня му, знаете (мастит, жълтеница, разстройство, рефлукс от Абкм, изявен рахит, местене). Постоянно беше борба за всеки 10 минути сън за него, четене на блогове за сън, спазване на интервали. Какво ли не. Много постигнахме, но не мога да понеса повече и се свързахме с консултант по сън. На 3 май имаме консултация с проследяване за 4 седмици. Целим самостоятелно заспиване, за да връзва циклите на съня, ако успеем. И ако започне да спи до 7 поне би било супер, защото се буди всеки ден между 5-6 и иска да бъде приспиван. Отделно будене два пъти за кърмене и ако нещо друго го е раздразнило. Но 5-6 и 2 кърмения са закон.
Мишо го записаха два дена в седмицата от 19 до 22 на онлайн курс, а от другата седмица го викат вече от офиса и хептен се променя ритъма ни.