Това, че таксиметровите шофьори ще се цупят като си слагаш столчето не е вярно. Слагала съм столче, просто предупреждавам по телефона когато си викам такси, че искам кола, в която да прибера количката и, че съм с бебе. Винаги са слизали от автомобила си и са ми помагали да прибера количката, а също и са изчаквали да си сложа столчето. В крайна сметка апарата им цъка на престой и тях изобщо не ги грее колко ще се моткам докато тръгнем. Но дори и да има стоянка наоколо аз винаги си викам по телефона такси.
Тери, едва ли състоянието на Матей е толкова страшно. По-скоро ти си уплашено много, а и абокат в главата допълнително те стресира. При престой в болница венозният източник е задължителен, а Матей е мъничък и там са сложили по-лесно. Това, че е включен в главата не е повод за притеснение и въобще абокатът е част от протокола, а не индикация за спешно състояние. Ако престоят ви там те кара да се чувстваш дори една идея по-добре ОК. Аз съм го играла тоя филм с Васил на 1 годинка и до ден днешен псувам на ум по тази болница точно. Това, че детето няма ЕГН също не е причина да нямате личен лекар. С такъв сте говорили преди раждането му още и той е трябвало да Ви посети в първите 48 часа след изписването от родилното отделение. Ако това е лекарката от селото Ви, то ти нямаш много избор, но ако сте избрали лекар от Пловдив бягай през глава. Да не говорим, че лекар може да дойде и на платено посещение ако толкова държи на парите от НЗОК за прегледа. Първата лекарка на Васил дойде на платено посещение, защото още нямаше ЕГН, а на Криси лекарката каза, че пари за бебета не взима и нищо не ѝ коства да направи първият преглед безплатен докато излезе акта за раждане и регистрира детето официално, но и двете дойдоха до дома ни за профилактика. А когато имаш и притеснителна ситуация те са длъжни да ви посетят без уговорки. Просто смени лекаря веднага щом се приберете. Надявам се, че днес си по-спокойна, а Матей е по-добре.