Аз и друг път съм казвала, но Борис първата нощ сука 8 часа без да пуска (т.е. първите 3 нощи), той се роди сутринта, вечерта си бяхме вкъщи и никой не спа, а аз не бях спала от 4 нощи, ама не бях спала и 2 мин даже + раждане бях безкрайно изтощена. На следващият ден се редувахме с мъжът ми да го гушкаме и спим, на втората нощ открих кърменето легнала и се родих. Тогава не посмях да заспя с него до мен, но на 3- тата нощ вече подремвах. Същата поза както сте казали, още спя така с него, понякога пък не е залепен. Спомням си, че на втората седмица след като се роди пак правих някакви бегли опити да го връщам в неговото легло като заспи (next to me) ,но той се будеше и никой не спеше така. През деня спеше върху мен до 4 месец, в слинга или на ръце, сега пак седя понякога до него, но вече може и сам. Не съм правила повече опити през нощта да спи сам, защото аз сега не мога да спя без него
, а и още го кърмя, има 2 нощни хранения и заспива сучейки, спи много леко и, ако реша да го местя нямам шанс. A и много сладко проверява с ръчички дали съм до него и често ме държи за ръка докато спим 😊
Тери, спи си с детето, така и двамата ще сте спокойни. Няма нищо да му направиш, майките имаме невероятни инстинкти. Просто следвай правилата за безопасно съвместно спане и всичко ще е наред.
Ето тук е описано кое е ок и кое не fb://photo/226754765340242?set=a.102888701060183
Ако още не си започнала да го слагаш в слинга да знаеш, че много улеснява нещата през деня, много ги успокоява и си спят супер. А Харви Карп препоръчвам с две ръце.
П.с. 1000 пъти редактирах, коректор ще ми съкрати живота 😁.
Аз да попитам едни може би доста глупав въпрос, но нали си идваме в България след няколко дни и ме мъчи. Как си возите бебетата в такси? На ръце? Ние ще си носим с нас столчета за кола, но не знам дали е популярно, а мен ме ужасява идеята да се вози без столче. Сериозно обмислям да си наема кола, но и с това имам кофти опит, а и като оставим обратното движение, отдавна не съм карала в София, а си има някои различия и особености 😁