Тери, още веднъж - Честито! Аз не че съм в тази тема, ама влизам да чета. Тъй като имам някакъв опит, да кажа и аз. Преди 16 години не можах с ръчна помпа и се цедих на ръка. Слава Богу успявах и само го кърмех, а през другото време се цедях. Понеже беше отдавна не помня добре, но дори и да са били доста подути, не помня да е имало ужасна болка. Обаче, преди 3 години, когато загубих бебето в 6-ти месец, кърмата ми тръгха, въпреки че бях пила Достинекс, както ми изписаха. 1-2 дни след изписването изведнъж като се подуха, направо и аз се превивах от болка. Звънях на някакъв дежурен АГ и той ми вика да ги увия с чаршаф и да ги притисна силно. Глупости на търкалета, това нищо не спря и те продължила да се втвърдяват още повече. Тогава отидох до бебешкия магазин наблизо и купих електричекса помпа. Направо се преродих с нея. Много добре си вършеше работата помпата. Кърмата си тръгна, цедях се и по този начин имитирах, че кърмя. Гърдите спаднаха и така процедирах 1-2-3 месеца, не помня кога спрях, но имитирах отбиване.
Мисълта ми е, Тери, ако искаш купи електрическа помпа Canpol Easy Start. Може да има и по-добри от нея. Не знам в момента с каква си. За да не се мъчиш на ръка. Знам, че е индивидуално и при едни действа, при други не, но може да пробваш. Успех и дано съвсем скоро нещата да се оправят при вас!