Хелиантус, някъде бях чувала, че децата е хубаво да се захранват първо с храни, които са естествени за географската ширина, в която живеят. Това е ЕЖК, не съм го коментирала с лекар, но ми се вижда смислено и логично. В тази връзка можеш да преосмислиш и действително да се водиш по схемите на Острова ако намериш подкрепа за тезата. Аз щях да се откажа от кърмене ако детето отказва. Всъщност така се отказах да кърмя Васил, който 30 дене беше само на кърма и изведнъж започна да реве от гърда. Шише захапа от раз и с кеф, 2 седмици го хранех смесено и накрая просто се отказах да го мъча с рев по 6-7 пъти на ден. За мен беше кошмар този период, а за капак и свекървата с нейното зяпане в гърдите. За него дори не си и представям какво е било. Аз също не съм искала гърда като бебе, майка ми се е цедяла и ми е давала от шише 4 месеца. Как е издържала още се чудя, но по онова време е била и самотна майка с 3 деца и вероятно финансово ѝ е било неизгодно да ми купува млека и е стискала зъби пред изпитанията.
Никога не съм имала проблем с оставянето на децата при баба им за няколко часа или повече, но те я виждат често и са свикнали с нея достатъчно. Криси поревава от кака си и не иска с нея да стои, но я е виждала единици пъти и не я запомня.
Криси не иска да се храни добре напоследък, но е доста стисната и егоистична личност и я подлъгвам лесно. Правя 150 мл, а тя хапва 30-40 и бута шишето. Давам го на мечето и тя веднага отива да си го вземе и хапва още 30-40 мл. Повтарям действията с мечо и тя пак - отива, взима му шишето и хвърля мечето, а след това си дояжда храната. Ревнува от батко си и само да го види да ме гушка идва веднага и се намества в мен. Повече от 20 секунди не издържа, но ѝ стигат, за да го изгони. Същата работа е ако държа мечето или куклата. Давам им стари биберони, а тя веднага ги взима от тях. Може да държи един в устата си и 3 в ръцете си, но на играчките си не дава биберон и много демонстративно го хвърля далече от тях.
Искам повече контрол върху ваксинирането, че изглежда това лято тук стана голяма практика ваксините да отиват в канала, а някой да получава сертификат срещу стотина лева. Лошото е, че разбрах за подобни схеми не само от тв, а и от хора, с които се виждам понякога. Вижда ми се супер нагло като знаят колко категорично отношение имам по темата. Заради такива истории бих емигрирала вече и аз, макар че не знам къде ще ми е сигурно. Може би само на друга планета, защото и по другите държави антиваксърите не са малко.