Аз изключително много се терзая от това, че тук ваксинацията е много зле. 100% от близките ми са ваксинирани вече (без децата) и поне това ме успокоява. Поне знам, че контактувам със здравомислещи и рационални хора.
Терзае ме един въпрос - как ходите до тоалетна когато бебеносите постоянно? Терибеше питала като сте сами, но с количка. А като носите бебето? Аз раницата я държа в количката и не нося постоянно, но няколко пъти ми се случи да изпитам нужда и тогава развалям целия цирк, за да го сглобя отново след 2-3 минути.
При нас онлайн в първи клас мина добре, но Васил е оправен и отговорен и изобщо не се е налагало да го наглеждам. Краснописа липсва, но аз никога не съм държала на него. Изпитвах затруднения да изпратя домашните работи в срок, но това не му се отрази на успеха. Така или иначе класната ги проверяваше отново на живо щом се върнеха в клас. В края на обучението му показах как и той сам започна да си ги изпраща в срок. Но има деца, които и на живо изпитваха затруднения, за тях беше трудно много и посещаваха лятно училище до 23.06., за да наваксат. С класната говорихме и тя сподели, че няма притеснения особено, тъй като до 4 клас дъвчат едно и също общо-взето и децата имат време да наваксат. Напълно естествено и нормално е едно дете да се справя по-добре от друго, работа на родителя е да научи отрочето, че не всичко е оценки. На принципа съм, че ако математиката му върви повече от БЕЛ той ще взима уроци по математика, а не по БЕЛ. И сигурно бях единствения доволен родител от онлайн обучението, защото в крайна сметка си бяхме заедно и можех реално да видя той как се държи по време на час. Но неговата подготовка беше като за втори клас (можеше да пише, чете и да умножава), а имаше деца, които и на завършването не можеха още да сричкуват. Затова и нашият опит не може да бъде база за сравнение.