Според мен не е от спането. Спя си на ляво или надясно за всеки случай. Често се обръщам, ставам към 1 или 3, после 6 ч. до тоал., пия си еутирокса и пак лягам и така лежа докъм 9-10 ч. понякога. Дори доста дълбоко заспивам след 8, след като мъжът и детето са тръгнали за училище/ работа. А усещанията са ми около 7 ч. Но не е толкова много. Аз просто и от малкото се шашкам сега. А и от едно но-шпа минава. Иначе едва ли имам нужда от повече магнезий... Поне ако се съди по шийката. Нали заради нея ми изписаха допълнително Магнерот.
Да кажа сега резултата от днешния преглед. Бебето отговаря на 24 г.с.+1, а съм 24 г.с.+2 дни, по ПРМ. Преди вървях напред, сега нещо се е позабавило. Теглото е 670 гр. Разказах на докторката нещата от Сигридов и сигурно и тя се е хванала за главата. Каза, че за реактивирана инфекция не се гледа Ig G. Предавам думите й, аз не се наемам на съдя дали е правилно или не. Но тя каза да предам това на Сигридов. Естествено й отговорих, че няма нищо да му казвам, няма какво да се занимавам. После след ехографа заключи, че няма никакви кисти. Всичко било наред на бебето - всички структури. Обаче препоръча да си следя кръвното всеки ден за всеки случай и поиска да ме види след средата на август (тогава ще съм в 8-ми месец). А колкото до шийката - измери я с вагинален ехограф (и д-р Бойчев и Сигридов я мериха през корема) и я изкара дори към 50 мм, доста дълга каза. И никаква фуния няма. Дори аз видях с очите си, тя ми го показа и обясни. Интересно, че уж д-р Бойчев също показа нещо и приличаше като на фуния, но сега абсолютно нямаше такова нещо. Не знам дали е възможно за две седмици да се измени, възстанови, ако е имало нещо.
А колкото до бактериите дали причиняват контракции, това важи ли за уреаплазмата? Защото аз още си я имам. Чак сега се сетих, че забравих да питам за нея в Плевен. Ама какво да питам, като то лечението от Тутракан зависи. Но като показа как няма проблем с шийката, се успокоих и забравих и за контракции, и за уреаплазмата да кажа.
Пропуснах да кажа, че докторката коментира кръвните показатели. Обясни, че са добри, макар и хемоглобинът да е малко по-нисък. Но по принцип било нормално заради увеличения обем кръвна плазма (това и аз го четох). Като компонентите в кръвта си оставали относително еднакви, затова еритроцитите са по-малко и хематокритът по-нисък. Същото важало и за белтъка, че относително намалява, заради увеличения обем на кръвта.