Здравейте, дами!
На 08.09.2022 в 13:55 се роди Ясмина ❤ 3.590 кг. и 50 см.! Жива и здрава бузанка е, не мога да повярвам, че мечтата ни се роди 💗🍀💗
На 07.09 бях на преглед и тонове сутринта и АГ ми направи преглед за разкритие и се установи, че съм с 1.5 см, но плода е високо и не се е спуснал в таза. Точно в този момент се пукна мехура ми и изтекоха много малко околоплодни води. Приеха ме в отделението и започнаха преглед след преглед, контракции много леки (като втори ден на цикъл), разкритието си стоя до вечерта 1.5 см. Казаха ми, че ако след пукане на водите не родя до 12 часа, трябва да започна антибиотик, защото това става вход за бактерии и е опасно за бебето. През нощта започнахме антибиотик, контракциите поизчезнаха. На 08.09 сутринта ме настаниха в родилна зала и ми пуснаха система окситоцин, като ми забраниха да ставам, защото контракциите станаха доста силни и водите ми запопнаха да изтичат интензивно. По този начин се надяваха бебето да се намести в таза и да започне процеса. Който минеше, той ми правеше преглед за разкритие
След няколко часа силни контракции стигнахме до 2.5 см и нещата спряха да се развиват, като шийката ми беше изгладена на 50% от предния ден и нямаше прогрес. Озадачени бяха всички обаче, защо плода стои така високо и не можеха да си обяснят, какво пречи, гледаха ме на ехограф, томовете се следяха постоянно. Консултираха се със завеждащ отделението (доцент с богата практика, на който аз имам огромно доверие) и взеха решение, че ме чакат до 13 ч, ако до тогава няма прогрес, ме вкарват за секцио.
Е, вкараха ме в операционната и ме срязаха, но колкото и да се дърпах преди това, се радвам, че всеха това решение. Оказа се, че пъпната връв се беше омотала около раменцата и беше опъната, като така игра3ше роля на презрамки и не пускаше бебка да си излезе по естествен начин.
Но най-важното е, че се срещнахме най-сетне ❤ Сърцето ми прелива от любов и все още не мога да повярвам!
Мили, момичета, искам да благодаря на всяка една от вас, за това, че бяхте до мен през дългия и нелек път! За това, че ми помагахте много и без вас, може би още щяхме да водим тази битка!
Благодаря ви от сърце! ❤