Грейси, какво да ти кажа, аз съм на 38 год и се водя рискова бременност, АГ ми обясни, че ми се полагат по ЗК: 4 ехографа, 2 микробиологии, всички кръвни при регистриране пп ЖК ми бяха по ЗК, като към тях ми бяха дали направление и за антителата зарафи Rh-. Тях трябва да изследвам през 3 седмици, та вече ще си е за моя сметка, както и всички витамини, кръвосъсирване, хормони... Само веднъж попитах личната за направление за ТСХ и Т4 и тя ми каза, че не ми се полага, никога не са ми давали. Доколкото знам имаме право, само ако сме диспансеризирани при ендокринолог. Смешното е, че аз няма да оздравея и цял живот ще пия Еутирокс, цял живот ще го следя, а пък нямам право на тези направления. Но такава ни е системата! Няма да се ядосвам, за да не изпращам лоши мисли на онова малкото, защото се паля от раз, пък да не говорим, че плача за всичко
Направо съм психически нестабилна 🤣
Иначе аз сама си се набутах в скъпа болница, никой не ми е виновен. Бях избрала Шейново, но ММ има изключително лоши спомени и ми каза, че не иска да сме там. Каза Токуда или Св. София. Избрах Токуда, заради неонатология и добри отзиви, много кадърни доктори. Обаче се оказа, че това е най-скъпата болница
160 лв ми е първата фетална, до колкото знам другите стават по-скъпи. Отделно платените прегледи са първичен 90, а останалите по 60 лв. Запис на тонове 50 лв. Абе като слушам на касата, какви суми се плащат е страшно, но всички знаем кое е най-важно ❤
Дмес записах час за Пренатест на 11.03.2022. Пиша тук, за да може някой да го прочете и когато му се налага да се възползва. Ако се заяви онлайн час и то вечер, системата прави изненада- 10% отстъпка
Терминът ми е по ПРМ на 11.09.2022