Ей доживях Сигридов да каже на някой, че всичко мъже наред. А честито!
Ти значи си вече в 29 г.с., за тогава така помня че беше казала, че ще ходиш. Супер, напредват нещата при теб, време си е за покупки.
Аз бях решила да инвестираме в столче за кола и матрак. Всичко друго не ми беше толкова важно. Взехме матрак Magniflex Pierre Cardin, има лятна и зимна страна, ергономичен, хипоалергичен.
Съветвам те и за столче да започнеш да се оглеждаш, особено, ако държиш да е минало Краш тестове. Там се загубих в четене и изнервяне какво да купя, мен лично много ме натовари. Всичко друго купих от раз. Освен това, ако искаш и столчето да е съвместимо с количка и да има адаптери, стана дълга и широка. Аз накрая се отказах от този вариант, иначе трябваше да купим количка над 1000лв.
Относно изоставането в растежа. Примерно мен не ме беше притеснило самото изоставане, а това че за седмица мерките на бебето не бяха мръднали. То ясно, че от нас не очакваме исполин да излезе. Та писах на д-р Мели, като й изпратих съпоставка на последните три измерения. За 16 дена е пораснал с 4, като последната седмица изобщо според измерванията. А преди това вървеше все напред. Но тя му обясни, че при положение, че кръвотока е супер, плацентата и тя, тоновете също, движенията му, просто няма място за притеснение. Та при теб е същото, те не че не ядат. Никой не може да ги претегли като на кантар. Спрямо размери по формула излиза тегло. Та те може да си качват, просто не растат. А разликата между нормите между две седмици е милиметри, не сантиметри, та не е толкова фрапантно. Може наистина да е от витамини, но поне аз пия: Биозин мама, Актив мама, витамин Д 400 IU, Тотема, Протеин двойна доза, Биозин Пробиотик, Неофолик по две, Магнезий. Ям всеки ден по две лъжици сусамов тахан, който ми се отразява на килограмите, но е пълен с калций. Витамини да искаш.
Иначе и мен ръцете ме болят, тази нощ се будих от крампи в краката, стъпалата ме болят, целите ми крака и не само са станали на мрежа от спукани капиляри. Усещам си наддадените килограми вече. Бебето се натиска към аварийния изход, опипва почвата. В понеделник спирам Магнезия, а другия понеделник Клексан и си чакам я дата за секцио, я то да си избере рожден ден. Още кураж ми даваш и ти да спра Клексана, щом и на теб Сигридов ти е казал, че с добър кръвоток нямаш нужда от него.
Иначе миналата седмица ходихме с Мишо при акушерката на д-р Даскалов Ина Сарова на консултация за първи грижи при бебе, а другата седмица ме вика само мен за консултация за кърмене и как да стимулирам кърмата още след секциото. И това ми се включва в пакета проследяване на бременност дори. Страхотен екип и пак са заформили. Просто без тях щях да съм се побъркала тази бременност.