Значи да споделя как мина днес. Два ден се поболях от притеснение. Изчетох всички постове във фейсбук групите по няколко пъти. Макар една жена да не беше писала, че е спряла инжекциите и е станало беля, в моята глава бяха само онези, които пишат, че в никакъв случай не се спира. Дори Криела четох, че последните 9 дена не е била инжекции, а тя си беше с мутации и загуби. И все пак така май не съм се притеснявала цяла бременност. Само лошите неща си мислех
И отивам днес при д-р Даскалов, сигурна, че и той ще е на моето мнение. И напротив, той ми каза: "Аз не бих се притеснявал и днес да ти спра Клексана". Обясни ми, че моята бременност не се крепи от Клексан, защото не съм с високо кръвно, прееклампсия, а дори мутациите ми са нискорискови и не са тромбофилия. Аз пак си знам моето и имам нужда от успокоение. Обясних, че в моята глава се върти следния вариант: тромб, запушва артерия и за една секунда става белята. Но той ми обясни, че не стоят така нещата. При възрастен човек така се предизвиква инфаркт, но при бременност се запушва кръвоносен съд от плацентата, но самата плацента има много такива, съответно нищо не става за една секунда, а е процес. И тъй като мен ме следят всяка седмица, би се видяло страдание на плода, лош кръвоток и калцифициране на плацента. При нужда ще ме викат по два пъти в седмицата, ще измести секциото и т.н. Пиша тези неща, защото ще има и други някой ден, търсещи обяснение като мен. Като тук е много важно да се отбележи, че всеки случай е индивидуален и няма нищо притеснително в моето здравословно състояние, което да ни държи нащрек (чукам на дърво).
И тонове ми пусна д-р Даскалов днес, имам си контракции, но по това време е нормално. Били дори важни за сърфактанта на бебето.